آغاز طرح توسعه آستان سیدالحسین(ع) نهبندان
کد خبر: 4089877
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۰

آغاز طرح توسعه آستان سیدالحسین(ع) نهبندان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نهبندان گفت: همزمان به دهه وقف طرح توسعه شبستان آستان مقدس سیدالحسین(ع) شهرستان کلنگ زنی شده است و به زودی عملیات عمرانی آن آغاز می‌شود.

آستان سیدالحسین(ع) نهبندانبه گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی اسماعیل سلطان دوست، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نهبندان، امروز  ۱۳ مهرماه اظهار کرد: طرح توسعه امامزاده بر اساس نقشه طرح جامع در سه طبقه ساخته می‌شود.

وی بیان کرد: این توسعه در 300 متر زیربنا و سه طبقه پیش بینی شده که شامل شبستان و زائر سرا است که بیش از دو میلیارد تومان برای ساخت این طرح پیش بینی شده که از محل درآمد بقعه متبرکه تامین خواهد شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نهبندان با تاکید بر لزوم مشارکت خيران در ساخت و سازهای مربوط به بقاع متبرکه ادامه داد: از آنجایی که درآمد بقاع پایین بوده و اوقاف نیز ردیف بودجه برای توسعه ساخت و سازها ندارد؛ لذا کمک خيران در تسریع اجرای پروژه تاثیرگذار خواهد بود.

سلطان دوست یادآور شد: توسعه ساخت و سازها در بقاع متبرکه منجر به ارائه خدمات مطلوب به زائران شده لذا شاهد حضور بیشتری از زائران و مجاوران در این امکان مقدس خواهیم بود که قطعا در تقويت روحیه معنوی اثرات خوبی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر 24 زائر سرای این آستان مقدس آماده خدمات رسانی به زائران و مسافران است.

آستان امامزاده سیدالحسین (ع) در استان خراسان‌جنوبی، شهرستان نهبندان و در جوار روستای دهک از توابع بخش شوسف شهرستان نهبندان واقع است. این مزار در فاصله ۱۱۰ كيلومتري شهر نهبندان و ۳۰ كيلومتری غرب جاده ارتباطی زاهدان ـ مشهد به سمت عربخانه و بر فراز كوهی واقع شده است.

بنای بقعه متبرکه به صورت مربع است داراى ایوان، رواق و گنبد کوچک مخروطى شکل بوده و از زمان ساخت و بانی اولیه این مزار اطلاعی در دست نیست، ساختمان قبلی مزار اطاقکی کوچک و بسیار محقر به ابعاد ۲×۳ متر و ارتفاع ۲ متر بود که از سنگ و گل بنا شده بود.

آنچه از بنای قدیمی باقی مانده، طاقنماهایی در دو ردیف است که در دو ضلع بنا قرار داشته و نوع قوس آن‌ها از نوع کلیل است. گنبد فعلی مزار با شش متر ارتفاع ساق آن با هشت نورگیر به ارتفاع دو متر است و از آن جایی که ساق گنبد بر روی دیواری قرار نگرفته، هشت پایه آهنی در وسط بنای مزار بر پا کرده‌اند.

با توجه به اهمیت تاریخی مذهبی این بنا به استناد گزارش کارشناسان میراث فرهنگی این بنا به شماره ۹۳۱۶ به تاریخ ۱۷ مردادماه ۸۲ ثبت ملی کشور شده است. 

در این مزار متبرک، داخل روضه، روى دیوار شمالى، ردپایى برهنه بر روى یک سنگ سیاه با طول حدود ۳۰ سانتى‏متر و عرض دو سانتى‏متر قرار دارد، که گفته مى‏شود، جاى پاى امام رضا(ع) است.

در مورد شخص مدفون در بقعه در کتاب بهارستان چنین آمده است: «در ناحیه دهک مزاری است که از آن کرامات فیض آثار مشاهده می‌شود و بعید نیست مدفن حسین بن علی عبدالله بن العباس بن امیرالمؤمنین(ع) باشد که علمای انساب تصریح کرده‌اند که در ولایت قاین فرود آمده اما در مکین الاساس والد ماجدم در ذیل اسامی اولاد حضرت ابی الفضل (ع) نقل فرموده عجب این است که در میان عوام شهرت دارد که صاحب این مزار فرزند بلاواسطه حضرت امیرالمؤمنین (ع) است.

علاوه بر فضاهایی که در دو طرف مزار ساخته شده، تعداد ۲۴ زائرسرا احداث شده است، همچنین این مزار دارای سرویس‌های بهداشتي و کشتارگاه و فروشگاه است.

در ایام مختلف سال مانند تاسوعا و عاشورای حسینی، ایام عید نوروز و تعیطلات تابستان مکان این آستان مقدس شاهد خیل عظیم ازعزاداران وعاشقان حسینی است که از مناطق دور و نزدیک برای عرض ادب و احترام و زیارت وارد این بقعه متبرکه می‌شوند.

انتهای پیام
captcha