گفت‌وگوی ایکنا با نویسنده‌ای از جنس جنگ و انقلاب
کد خبر: 3876271
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۷
به بهانه دهه فجر؛

گفت‌وگوی ایکنا با نویسنده‌ای از جنس جنگ و انقلاب

گروه فرهنگی ـ نویسنده کتاب‌های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی گفت: از 20 سالگی مشغول به نویسندگی شدم و کتاب‌هایی در حوزه دفاع مقدس از جمله «زنگ تاریخ در سال 84»، « چرایی و چگونگی جنگ» و کتاب «تانیش» را به رشته تحریر در آورده‌ام.

علی‌اکبر رئیسی؛ نویسنده‌ای از جنس جنگ و انقلاب«به پنجعلی که رسیدم بعد از احوالپرسی و خوش و بش دستم را کشیدم تا گوشه‌ای بشینیم اما او دستم را نگه داشت و گفت می‌خواهم عکس یک روحانی خیلی بزرگ را بهت نشون بدم، بعد دست کرد داخل جیب ژاکتش و عکس سیاه و سفید از یک روحانی بیرون آورد.

زل زدم به عکس، گفت: میشناسیش! گفتم نه کیه؟ گفت: حضرت آیت الله العظمی امام خمینی رهبر مسلمانان جهان، چشم‌هایم را دوختم به عکس و گفتم امام، امام خمینی که میگن اینه!

عکس را از دست پنجعلی گرفتم نگاهش کردم و گفتم آدم وقتی نگاهش می‌کنه یه جوری می‌شه مگه اون با آخوندهای دیگه چه فرقی می‌کنه؟ پنجعلی می‌خواست چیزی بگوید که پریدم وسط حرفش و گفتم خوب است بشینیم، پنجعلی گفت اول باید عکس امام را ببوسی بعد سه تا صلوات برای سلامتیش بگی تا اجازه بدم بشینی.
عکس که معلوم بود خیلی دست به دست شده بود را به لبهایم چسبوندم عکس عزیزترین کسی بود که تا آن روز دیده بودم با اینکه اولین بار بود که عکس آن مرد خدا را می‌دیدم اما مثل اینکه عکس آشناترین آشنایانم را دیده بودم و با دیدن عکس امام فهمیدم خیلی بهش علاقه دارم، جنس علاقه‌ام به امام با علایق دیگر، زمین تا آسمان فرق داشت».

این بخشی از کتاب «تانیش» به قلم علی‌اکبر رئیسی نویسنده کتاب‌های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در چهارمحال‌وبختیاری است که در ادامه گفت‌وگوی ایکنا با این نویسنده را با هم می‌خوانیم.

علی‌اکبر رئیسی در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری در معرفی خود، اظهار کرد: بنده بازنشسته سپاه پاسدارن استان هستم و در حال حاضر به کار کشاورزی می‌پردازم، حدود سه سال در رسته نیروی زمینی گردان پیاده عملیاتی یا زهرا و امام سجاد(ع) افتخار حضور در جبهه‌های حق علیه باطل را داشتم.

وی ادامه داد: از 20 سالگی نویسندگی را آغاز کردم و کتاب‌های فراوانی از جمله «من باید بتوانم» در حوزه کودک و نوجوان، و کتاب‌هایی نظیر «زنگ تاریخ»، «چرایی و چگونگی جنگ»، «ابتکارات و نوآوری‌های دفاع مقدس» و «تانیش» که به خاطرات جنگ می‌پردازد را در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر در آوردم، «نمایش نور» با موضوع اسرای واقعه کربلا در سال 90 و کتاب «نومردانی از پارس» از جمله دیگر کتاب‌های بنده است.

رئیسی تصریح کرد: کتاب «مهمانانی از بهشت» نیز اکنون آماده چاپ است اما متأسفانه متولی چاپ آن هنوز وجود ندارد، گاهی شهدا بعد از شهادت نمودی در دنیا پیدا می‌کنند یعنی به مرحله‌ای از عرفان دست می‌یابند که در دنیا حضور فیزیکی پیدا می‌کنند و موضوع کتاب مهمانانی از بهشت نیز در رابطه با همین موضوع است که از مستندات بهره گرفته‌ام اما به دلیل مشکلات مالی هنوز امکان چاپ کتاب را پیدا نکرده‌ام.

گفت‌وگوی ایکنا با نویسنده‌ای از جنس جنگ و انقلاب

وی در رابطه با کتاب تانیش بیان کرد: در سال ۱۳۷۰ مقام معظم رهبری بر صفحه اول کتاب «یاد یاران» که نویسنده آن یکی از دوستانم به نام حمید داوود آبادی بود نوشتند: «آیا این از معراج برگشتگان می‌توانند حال و هوای آن روزها را در خود نگه دارند و به دیگران منتقل کنند؟»، با خواندن این این جمله تصمیم گرفتم خاطرات کسانی که از جبهه‌ها بازگشتند و یا حتی کسانی که شهید شدند را در کتابی جمع آوری کنم لذا کتاب «تانیش» را که ویژه جوانان و نوجوانان است در سال 96 و در ۲۵۰ صفحه با کمک حوزه هنری تبلیغات اسلامی استان به چاپ رساندم.

این نویسنده تصریح کرد: بخشی از این کتاب در رابطه با خاطرات سال‌های 56 و 57 و دوران انقلاب است و بخش دیگر آن در رابطه با حضور رزمندگان در جبهه و عملیات خط مقدم تحلیل شده است.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس دو مقوله فرهنگ جبهه و فرهنگ جنگ مطرح شده است که کشت و کشتار و آنچه که از جنگ در ذهن عامه مردم ترسیم شده است به عنوان فرهنگ جنگ و فرایندهایی را که رزمندگان از خانه تا جبهه می‌آموزند و با آن‌ها تربیت می‌شوند و آن‌ها به کار می‌گیرند، فرهنگ جنگ گویند، مانند پذیرایی از اسرا در جنگ‌ از جمله رفتارهایی است که به دلیل همین تربیت در خانواده‌ها رخ می‌دهد و در طول تاریخ غیر از جنگ‌های حضرت رسول(ص) نمونه آن‌را پیدا نمی‌کنیم.

نویسنده آثار انقلابی با بیان اینکه این کتاب در یک نوبت چاپ شده است، اظهار کرد: متأسفانه تبلیغ و بازاریابی در حوزه کتاب‌های ارزشی و انقلابی ضعیف است و کتاب‌های این حوزه کمتر شناخته می‌شوند و ارگان‌های دولتی نیز در این حوزه دخالت مؤثری ندارند.

وی با اشاره به اینکه مدت زمان تحریر این کتاب ۸ ماه به طول انجامید، گفت: در این کتاب از خاطرات و مستندات چهار تن از دوستان و همرزمانم با نام‌های ایرج کریمی، بیژن بهرامی، قاسم بابایی و محمد خدادادی در تکمیل مستندسازی و خاطرات استفاده شده است.

انتهای پیام
captcha