عقب‌ماندگی در حوزه تولید واکسن/ راهکارهای جبرانی
کد خبر: 3860409
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳
شانه‌ساز تصریح کرد:

عقب‌ماندگی در حوزه تولید واکسن/ راهکارهای جبرانی

گروه سلامت ــ رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به عقب‌ماندگی در زمینه تولید واکسن، بر اهمیت استفاده از شرکت‌های قدیمی، جدید و دانش‌بنیان برای جبران این عقب ماندگی‌ها تأکید کرد.

عقب‌ماندگی در حوزه تولید واکسن/ از تخلفات در حوزه تولید واکسن بی‌اطلاع نیستیممحمد‌رضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه واکسن یکی از بخش‌های ارزبر کشور است، اظهار کرد: متأسفانه بسیار دیر به این بخش مهم و بنیادی در کشور پرداخته شده و باید زودتر در این بخش ورود پیدا می‌کردیم تا نیاز داخلی را در این مورد برطرف کنیم.

شانه‌ساز ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی با استفاده از دانش فنی داخلی خود یا از طریق انتقال دانش فنی خارجی به این موضوع ورود کرده و در حال برنامه‌ریزی برای سرعت دادن به تولید واکسن‌های مورد نیاز کشور هستیم.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: امیدوارم طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، طی دو یا سه سال آینده واردات واکسن را به حداقل رسانده و بخش اعظم آن را در داخل تولید کنیم. تفاهم و همکاری بسیار خوبی بین وزارت بهداشت، معاون فنی ریاست جمهوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در حال انجام است و سازمان غذا و دارو در بخش ریگلاتوری یا نظارت و تسهیل‌گری ورود کرده است.

وی با اشاره به عزم جدی برای تولید واکسن‌های مورد نیاز در داخل کشور، گفت: وزیر بهداشت و درمان در این باره دستور اکید داده‌اند تا به کمک تولیدکنندگان قدیمی دارو و واکسن و همچنین تولید‌کنندگان جدید و دانش‌بینان در این حوزه، بتوانیم کشور را بی‌نیاز کنیم.

شانه‌ساز در پاسخ به این پرسش که چرا برخی شرکت‌های دانش‌بنیان در حال ساخت محصولات قدیمی بوده و هیچ محصول دانش‌بنیانی تولید نمی‌کنند، بیان کرد: در حوزه واکسن عقب‌ماندگی زیادی داریم و باید حرکت همه‌جانبه‌ای را انجام دهیم؛ این گونه نیست که محصولات قدیمی ارزش تولید نداشته باشند، بلکه آن‌ها هم ارزش تولید دارند و همه این‌ها طبق برنامه‌ریزی‌ها در حال پیش رفتن هستند.

وی ادامه داد: در شرکت‌های دانش‌بنیان هم خواسته یا ناخواسته ممکن است عدم توفیق‌هایی وجود داشته باشد. ممکن است شرکتی علی‌رغم تمام تلاش خود نتواند دارویی تولید کند، بر این اساس نباید همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد بگذاریم و از شرکت‌های جایگزین دیگر هم استفاده کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: وقتی شانس موفقیت تولید یک واکسن پایین است نباید آن را فقط به یک شرکت واگذار کنیم بلکه باید شرکت‌های دیگر را نیز به بازی بگیریم تا اگر شرکتی نتوانست به موفقیت دست پیدا کند دیگر شرکت‌ها بتوانند از شانس لازم برای موفقیت برخوردار شوند.

وی یادآور شد: در مورد تخلف در حوزه تولید واکسن به عنوان سازمان غذا و دارو بی‌اطلاع نیستیم و اقدامات خاصی را در این حوزه انجام می‌دهیم.
انتهای پیام
captcha