افزایش سواد رسانه‌ای و تشخیص تفاوت‌های فرهنگی؛ راهکار مقابله با تهاجمات غرب
کد خبر: 1472461
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۱
مدرس دانشگاه‌های استان مرکزی بیان کرد:

افزایش سواد رسانه‌ای و تشخیص تفاوت‌های فرهنگی؛ راهکار مقابله با تهاجمات غرب

گروه اجتماعی: راهکار مقابله با تهاجمات ماهواره‌ای و دیکتاتوری رسانه‌ای غرب افزایش سواد رسانه‌ای و تشخیص تفاوت‌های فرهنگی و بیان آن برای جوانان و نوجوانان و حتی کودکان از طریق والدین است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، مصطفی مشایخی، مدرس دانشگاه‌های استان مرکزی عصر روز گذشته، 20 آبان در نشست تخصصی جنگ نرم در شبکه‌های ماهواره‌ای که همزمان با هفته فرهنگی در دانشگاه تفرش برگزار شد، اظهار کرد: جنگ نرم یک جنگ تمام عیار فرهنگی دنیای غرب است که از رسانه‌های دیداری برای ضربه زدن به باورها و متلاشی کردن کانون خانواده و نهادینه کردن سبک زندگی غربی در جوامع مسلمان بهره برده است.

وی افزود: کنترل ورودی ذهن جوانان و نوجوانان یک راه مبارزه مهم با جنگ نرم دشمن است.

مشایخی با بیان اینکه تفاوت‌های گوناگونی بین جنگ نرم و سخت وجود دارد، اضافه کرد: در این راستا تفاوت در قلمرو، تفاوت در ابزار و تفاوت در هدف سه نوع تفاوت مورد توجه بین جنگ نرم و سخت است.

این کارشناس فرهنگی اظهار کرد: مهم‌ترین هدف جنگ نرم تسخیر افکار و اندیشه افراد است که دشمن برای تحقق این هدف از ابزار ماهواره استفاده فراوان کرده است.

مشایخی با اشاره به اینکه درخصوص ماهواره دو دیدگاه تفاوتی و تهاجمی وجود دارد، اضافه کرد: در دیدگاه تفاوتی ما دارای تفاوت فرهنگی با غرب هستیم؛ زیرا فرهنگ غرب فرهنگ برهنگی و لیبرال دموکراسی است و فرهنگ ما فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است.

وی ادامه داد: از این‌رو راهکار مقابله با تهاجمات ماهواره‌ای و دیکتاتوری رسانه‌ای غرب افزایش سواد رسانه‌ای و تشخیص تفاوت‌های فرهنگی و بیان آن برای جوانان و نوجوانان و حتی کودکان از طریق والدین است؛ زیرا غرب سعی دارد با تغییرات تدریجی فرهنگ جوامع ضمن نهادینه شدن سبک زندگی غربی در جوامع مسلمان کانون خانواده را متلاشی کند.

این مقام مسئول در پایان، یادآور شد: خودساختگی در دوران کودکی مقدمه واکسینه شدن در برابر توطئه‌ها و جنگ نرم در دوران نوجوانی و جوانی است که این امر باید از سوی والدین مورد توجه قرار گیرد.

captcha