کد خبر: 4044527
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۴

آفت سطحی‌نگری مانع تحقق شعار سال می‌شود

رئیس بسیج اساتید چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه نامگذاری‌ سال از سوی مقام معظم رهبری تحت یک مهندسی دقیق است، گفت: آفت سطحی‌نگری مانع از تحقق شعار سال می‌شود و اگر آحاد جامعه اعم از مردم و مسئولان به عمق شعار سال پی برده، به آن عمل کنیم و هدفگذاری‌ها در راستای تحقق آن قرار گیرد، قطعاً پیشرفت‌های واقعی حاصل خواهد شد.

احمدرضا بسیج رئیس بسیج اساتید استان

احمدرضا بسیج، رئیس بسیج اساتید چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا با تبریک آغاز سال نو هجری شمسی و اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» از سوی مقام معظم رهبری و الزامات عمل به این پیام، اظهار کرد: ایشان به‌ویژه در پیام نوروزی بار دیگر بر توصیه سال قبل خود تأکید داشتند مبنی بر اینکه در تحقق شعار سال به کارهای سطحی همچون درج نام سال بر تابلوی خیابان‌ها و یا بر روی سربرگ ادارات و دستگاه‌ها اکتفا نشود بلکه عملیاتی ساختن شعار امسال نیاز به سیاستگذاری دارد.

وی ادامه داد: امروز جامعه دچار این آفت فرهنگی رایج است که افکار جامعه معمولاً با سطحی‌نگری، بر ظواهر امور و تزئینات و جلوه‌های ظاهری با نگاهی سطحی معطوف می‌شود و در اغلب موارد از پرداختن به عمق و معنای مسئله غافل می‌ماند، این آفت نه فقط در امور عادی و روزمره بلکه در مسائل مختلف فرهنگی و اجتماعی و مذهبی اعم از مناسبت‌های گوناگون دینی و... بروز و ظهور دارد. به‌عنوان مثال، گاه پرداختن بیش از حد به جنبه شور در جشن نیمه‌شعبان، ما را از تأمل و تعمق در مفهوم مهدویت و فرهنگ سعادت‌بخش انتظار و وظایف و تکالیف منتظران ظهور باز می‌دارد.

بسیج تصریح کرد: در قرآن کریم نیز که روانشناسی انسان را به‌خوبی تبیین کرده در آیه هفتم سوره مبارکه روم این آفت به‌عنوان خصیصه عمومی انسان‌ها مورد اشاره واقع شده است و می‌فرماید: «يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ عَنِ الاْخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ»، پیداست که كوته‌بينى، سطحى‌نگرى و توجه نكردن به مفهوم و باطن، نوعى جهل است و انسان بايد ژرف‌نگر و عميق و نه ظاهربين و غافل باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان استان با تأکید بر اینکه آفت ظاهربینی و سطحی‌نگری گاه در تحقق‌بخشی به مطالبات مقام معظم رهبری به‌عنوان ولی‌امر مسلمین و دیده‌بان جامعه اسلامی تسری می‌یابد، ادامه داد: ایشان ذوالفنون و هدایتگر جامعه اسلامی به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی تا بسترسازی ظهور امام زمان(عج) هستند و بیانات و توصیه‌ها و دستورات ایشان باید فصل‌الخطاب همگان قرار گیرد.

بسیج ادامه داد: رهبری هر ساله در دقایق نخستین سال نامی را برای سال جدید اعلام می‌کنند که به‌ویژه مسئولان و مدیران و به‌طور عام، آحاد مردم جامعه باید این شعار و پیام رهبری را سرلوحه کار و برنامه‌های خود قرار دهند و فعالیت‌های آن سال را برای تحقق شعار هدف‌گیری کنند تا ذیل رهنمودهای ولی‌فقیه به اهداف متعالی یاد شده دست یافت.

وی با ذکر اینکه نامگذاری‌ سال از سوی مقام معظم رهبری تحت یک مهندسی دقیق است، ادامه داد: آفت سطحی‌نگری مانع از تحقق شعار سال می‌شود و اگر آحاد جامعه اعم از مردم و مسئولان به عمق شعار سال پی برده، به آن عمل کنیم و تمام هدفگذاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در راستای تحقق شعار سال قرار گیرد، قطعاً پیشرفت‌های واقعی حاصل خواهد شد.

بسیج بیان کرد: متأسفانه رویکردی که تاکنون در قبال نام‌ سال از مسئولان مشاهده کرده‌ایم در غالب موارد متأثر از نگاه سطحی‌ و توجه نکردن به باطن مسئله بوده است و چه بسا این پیام‌های رهبری جز در حد درج در سربرگ‌های نامه‌ها و مکتوبات و یا تابلوهای تبلیغاتی این یا آن دستگاه و نهاد مورد توجه قرار نگرفته است.

رئیس بسیج اساتید استان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ با نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال‌آفرین»، تصریح کرد: مسیر تولید در کشور باز است و می‌توان بهره‌وری اقتصادی بالایی را در این مسیر نصیب کشور کرد، تولید و بهره‌وری همان رویکردی است که سال‌هاست کشورهایی چون کره جنوبی و ژاپن و اندونزی و... در پیش گرفته و فواید مادی فراوانی نصیبشان شده که اقتصاد خود را تقویت کرده‌اند.

تولید دانش‌بنیان؛ عامل پیشرفت جهشی اقتصاد

وی با تأکید بر اینکه تولید دانش‌بنیان باعث پیشرفت جهشی اقتصاد می‌شود، بیان کرد: از مسئولان و دولتمردان و نیز دانشگاهیان انتظار می‌رود که به جای اکتفا و تمرکز بر مباحث محتوایی تئوریک و برگزاری همایش‌ها و سمینارها به ساحت عملی کار نیز توجه داشته باشند و در عمل شاهد آثار عملیاتی شدن تولید دانش‌بنیان باشیم.

بسیج بیان کرد: خوشبختانه دولت مردمی در طی چندماه که از آغاز فعالیت آن می‌گذرد نشان داد که امیدها به این دولت واهی نبود و حقیقتاً توانست بسیاری از انتظارات را در این مدت کوتاه برآورده کند، این در حالی بود که بدهی‌های کلان به جای مانده از دولت‌های قبلی بر این دولت تحمیل شد و تحریم‌ها علیه ایران بی‌رحمانه‌تر از قبل بود. اگرچه فرصت هفت ماهه زمان مناسبی برای قضاوت دستاوردها نیست اما مشاهده کردیم که دولتمردان در حوزه‌هایی چون واکسیناسیون، آزادسازی سواحل دریا، سفرهای استانی و احصای مشکلات استان‌ها، آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران در بانک‌های جهانی، افزایش صادرات و افزایش مراودات با کشورهای همسایه و... عملکرد خوبی داشتند.

مدرس حوزه و دانشگاه در استان چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: انتظارات مقام معظم رهبری از این دولت بر مبنای همین عملکرد خوب در این چندماهه است و ایشان در پیام نوروزی تأکید داشتند: «این دولت با وضعی که من مشاهده می‌کنم، با تحرکی که رئیس‌جمهور محترم و همکاران ایشان دارند، ان‌شاءالله پیشرفت خواهد کرد. یعنی این شعار روی زمین نخواهد ماند به توفیق الهی. لکن هرچه بیشتر کار بشود، بیشتر تلاش بشود، بهتر خواهد بود.» لذا ایشان امیدوار هستند که بسیاری از مشکلات نهادینه شده نظیر فقر و تفاوت طبقاتی، تورم، غفلت از توانمندی‌های داخل و نگاه به بیرون در دولت مردمی به‌صورت کامل حل و فصل شوند؛ ایشان انتظار دارند که دولتمردان در خصوص شعار امسال نیز همین رویکرد انقلابی را داشته باشند و در عمل شاهد توجه مسئولان به مطالبات رهبری باشیم.

بسیج در خصوص اهمیت تولید داخلی که به تعبیر مقام معظم رهبری سبب «اعتماد به نفس ملی» و حس «عزتمندی» در مردم می‌شود، گفت: در این برهه بر عمق و معنای سخنی از پیامبر اسلام(ص) بیشتر از همیشه پی می‌بریم که فرمودند: «كَادَ الْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً یعنی، فقر انسان را در آستانه كفر قرار مى‌دهد». لذا تبعات فقر یک کشور ممکن است در ساحت فردی نمود و بروز چندانی نداشته باشد اما مشکلات اجتماعی فقر کاملاً محسوس و مشهود می‌گردد.

رئیس بسیج اساتید استان با تصریح اینکه فقر تنها در نداشتن ثروت و دارایی خلاصه نمی‌شود، بیان کرد: نیازمند و وابسته بودن یک کشور به دیگر کشورها نیز مصداق فقر است، لذا اگر جامعه‌ای ولو بتواند با فروش نفت رفاه مردمش را تأمين کند اما درواقع فقیر است و این عین کفر است. زمانی می‌توان از ایمان و امید سخن گفت که مردم با شادابی و نشاط، فعالیت و پویایی و همبستگی اجتماعی دغدغه‌مندی فراوانی برای حفظ استقلال و بی‌نیازی از بیگانگان داشته و خودشان تولیدکننده و مصرف کننده باشند.

بسیج با بیان اینکه تولید داخلی تضمین کننده این استقلال و عزتمندی ملت است، افزود: تولید داخلی منشأ فواید و برکات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی زیادی است. اگر کشور در مقوله تولید تقویت شود، دست پُری در مواجهه با دشمن و زورگویان خواهیم داشت و چون نیازی به بیگانگان نداریم می‌توانیم از موضع قدرت سخن بگوییم. تولید داخلی سبب آثار و برکات مثبت روانی بر جامعه، تزریق امید، ایجاد اشتغال جوانان و افزایش ازدواج و فرزندآوری شده و بحران‌های خانوادگی که منجر به از هم پاشیدگی خانواده‌هاست، کاهش می‌یابد. مهاجرت به خارج کاهش می‌یابد و در یک کلام باید گفت که تولید به تعبیر رهبر معظم انقلاب «اکسیر» است که می‌تواند دردهای زیادی را در ساحت‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره درمان کند.

انتهای پیام
captcha