کد خبر: 4257552
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰
مدیر حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری:

امروز زمان نتیجه‌بخشی حوزه علمیه است

حجت‌الاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی با یادآوری اینکه رسالت حوزه‌های علمیه تبیین صحیح معارف و آموزه‌های دین است، گفت: در هیچ برهه تاریخی موقعیت امروز برای حضور روحانیت در صحنه فراهم نبود و در هیچ برهه‌ای هم این اندازه دوست و دشمن نظام اسلامی وجود نداشت بنابراین نقش روحانیت در این زمان بسیار حساس‌تر و مهم‌تر از همیشه بوده و امروز، زمان نتیجه‌بخشی حوزه است.

اسحاق سعیدی، مدیر حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی، مدیر حوزه علمیه استان امروز، ۱۲ دی‌ماه در نشست هفتگی معارف مدیران دستگاه‌های اجرایی استان که با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار چهارمحال‌وبختیاری و مدیران دستگاه‌های اجرایی در دفتر امام جمعه شهرکرد برگزار شد با گرامیداشت یاد و نام علامه مصباح یزدی و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و با اشاره به اینکه این علامه فقید با قریب ۱۰۰ کتاب و صدها سخنرانی و ۱۸ مجله علمی پژوهشی با موضوع علوم انسانی اسلامی سرمایه ارزشمندی را برای پژوهشگران حوزه و دانشگاه از خود به یادگار گذاشت، اظهار کرد: وی همچنین بنیانگذار مراکز آموزشی و تخصصی علوم انسانی و اسلامی در کشور است و صدها طلبه مبرز و متخصص را تربیت کرده است.

وی با ذکر اینکه امروز ۱۲ دی‌ماه و سالگرد ارتحال علامه مصباح با عنوان روز ملی علوم انسانی اسلامی نامگذاری شده است، ادامه داد: همچنین در آستانه شهادت مالک اشتر انقلاب، نام و یاد شهید سلیمانی، سردار بین‌المللی مقاومت را گرامی می‌داریم که در برخی بیانات در مورد وحدت تأکید داشت از تفرقه بپرهیزید که خیانت به نظام و اسلام و مسلمین است. 

سعیدی با یادآوری اینکه رسالت حوزه‌های علمیه تبیین صحیح معارف و آموزه‌های دین است، افزود: تلاش برای اجرای احکام و ضوابط فردی و اجتماعی و دفاع از مبانی انقلاب از دیگر رسالت‌های این نهاد دینی است. در هیچ برهه تاریخی موقعیت امروز برای حضور روحانیت در صحنه فراهم نبود و در هیچ برهه‌ای هم این اندازه دوست و دشمن نظام اسلامی وجود نداشت و لذا نقش روحانیت در این زمان بسیار حساس‌تر و مهم‌تر از همیشه و امروز، زمان نتیجه‌بخشی حوزه است.

دستاوردهای حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری 

مدیر حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه حوزه علمیه باید به نیازهای جامعه توجه داشته باشد، تأکید کرد: امروز حوزه استان در نسبت‌سنجی با اوائل انقلاب از نظر آماری ۳۰ برابر شده است؛ در تحقق برنامه‌های پنج ساله نیز این نهاد رتبه سوم کشور را دارد و در زمینه آموزش و پژوهش جزو ۱۰ حوزه برتر کشور است. ۲۰ برابر شدن حوزه استان از حیث ساختاری از دیگر دستاوردهای این نهاد است و در حال حاضر ۱۲ مدرسه علمیه در سراسر استان فعالیت دارند که غالباً علوم رایج همچون فقه و اصول، ادبیات، فلسفه، منطق، معارف، بیان، رجال، حدیث و تفسیر را ارائه می‌کنند.

سعیدی ادامه داد: مرکز تخصصی شیخ مفید(ره) استان با تعریف ۲۶ رشته در چشم‌انداز، قریب به هشت رشته را به‌صورت فعال دایر کرده است و قریب به ۱۲۰ دانش‌پژوه دارد که تفسیر، مشاوره، حقوق و قضا از جمله این رشته‌هاست. جای بسی خرسندی است که همه اساتید این مرکز از فارغ‌التحصیلان همین استان هستند و صفر تا صد هزینه‌های مرکز تخصصی توسط نماینده ولی‌فقیه در استان تأمین می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت مرکز تخصصی مشاوره «سماح» حوزه علمیه استان، توضیح داد: این مرکز انواع خدمات مشاوره و روانشناختی در عرصه‌های گوناگونی چون ازدواج و خانواده، کودک، روان درمانگری، مباحث تحصیلی، استعدادیابی، سبک زندگی اسلامی و ... را به مخاطبان ارائه می‌کند. 

سعیدی بیان کرد: مرکز آیت‌الله دهکردی نیز در زمینه‌های گوناگون مهارتی، آموزشی، پژوهشی و تهذیبی فعالیت مستمر دارد و انواع کارگاه‌های دانش‌افزایی، ارتقایی و مهارتی را هم در سطح طلاب و اساتید برگزار می‌کند. طرح‌های گوناگونی از سوی اساتید و طلاب حوزه در استان اجرا می‌شود که از جمله به طرح تقویت ادبیات عرب یا طرح‌های ولایت و بینش مطهر، امین، هجرت، بینات و ... می‌توان اشاره داشت.

وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه امروز بیشترین تعامل را با دانش‌آموزان، مردم، مسئولان و نهادها دارد، توضیح داد: البته بیشترین مطالبات هم از این نهاد وجود دارد و حوزویان همواره در فضاهای مختلف از نمازهای یومیه تا برنامه‌ها و محافل، مدارس، مساجد و ... حضور داشته و نقش‌ خود را ایفا می‌کنند. 

سعیدی در پایان به ۸۰ شهید روحانی استان اشاره و اظهار کرد: روحانیت آنجا که لازم باشد با اهدای جانش به تبعیت از حضرت سیدالشهدا(ع) به دین و انقلاب اسلامی خدمت و عبادالله را هدایت می‌کند.

انتهای پیام
captcha