مراسم شانزدهمین همایش بینالمللی تجلیل از بانوان قرآنپژوه و دومین همایش تجلیل از بانوان مبلغ و محفلدار قرآنی، صبح امروز، ششم دیماه در سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار میشود.
در این مراسم قرار است از ۱۵ بانوی فعال در حوزههای گوناگون قرآنی اعم از پژوهشی، آموزشی و مدیریت محافل و مجالس قرآنی تجلیل شود. این بانوان از استانهای تهران، خراسان رضوی، کردستان، گلستان و چهارمحال و بختیاری برای تجلیل در این همایش انتخاب شدهاند. آنچه در ادامه میخوانید گفتوگوی ایکنا با خانم «فلکناز پرویزی» یکی از بانوان برگزیده قرآنی در این همایش از استان چهارمحال و بختیاری است که بالغ بر سه دهه جلسات و محافل خانگی قرآن کریم را در شهرستان فارسان برپا کرده است و امروز در آستانه ۷۶ سالگی همچنان داعیهدار این محافل قرآنی در محلات مختلف شهر است. این گفتوگو را با هم میخوانیم.
فلکناز پرویزی، متولد ۱۳۲۸ در شهر فارسان هستم، سوم ابتدایی بودم که ازدواج کردم و صاحب ۹ فرزند، دو پسر و هفت دختر هستم. در ۳۵ سالگی همسر خود را از دست دادم در حالی که فرزند بزرگم ۱۶ ساله و کوچکترین فرزندم سه ماه و نیمه بود؛ بنابراین ناچار شدم بهتنهایی بار مسئولیت فرزندان را به دوش بکشم که در این مسیر با روی آوردن به مشاغل خانگی نظیر بافت فرش، خیاطی، گلدوزی و کارهای هنری کسب معاش میکردم تا فرزندانم بزرگ شدند و خوشبختانه همگی آنها سر و سامان یافته و در کار و تحصیل و زندگی موفق هستند.
از سنین کودکی به قرآن علاقه داشتم و به دنبال یادگیری آن بودم و باوجود سواد کم در حد خواندن و نوشتن توانستم روخوانی و روانخوانی قرآن را به خوبی یاد بگیرم. اما یادگیری قرآن را بهصورت جدیتر از حدود ۳۰ سال قبل دنبال کردم و امروز بهعنوان مربی در جلسات خانگی شهر فارسان و شهرها و روستاهای اطراف حضور مییابم و برای بانوان در این محافل قرآنی تلاوت و ختم انعام و ... دارم. با همکاری پایگاه بسیج بیتالزهرا(س) فارسان نیز جلسات قرآنی در این مکان برای بانوان برگزار میشود که خوشبختانه استقبال خوبی را شاهدیم.
بله، خوشبختانه افتخار میکنم که تعدادی از دخترانم از کودکی به فراگیری قرآن علاقه داشتند و به کلاس میرفتند که توانستند قاری و مربی قرآن شوند و تعدادی از نوهها نیز همین علاقه به قرآن را به ارث بردند و با کلام وحی مأنوس هستند.
به دلیل علاقهای که به قرآن و اهل بیت(ع) داشتم جلسات خانگی و ختم انعام، زیارت عاشورا، روضه، آل یاسین و ... را در منزل برگزار میکردم که بانوان هم اقبال خوبی نشان میدادند. بتدریج این جلسات به منازل دیگر نیز تسری یافت یعنی بانوان علاقه داشتند که این دورهمیهای معنوی در منزل آنها نیز برگزار شود. لذا کمکم شرایط بهگونهای پیش رفت که این جلسات بهصورت دورهای در منازل بانوان پای کار قرآن برگزار میشود و تمامی بانوان قرآنآموز که بالغ بر ۱۴۰ نفر هستند هر هفته در یک منزل حضور مییابند و برنامه قرآنی خود را برگزار میکنند. این دورهمیهای صمیمی شرایطی را فراهم ساخته که هم قرآن یاد بدهیم هم یاد بگیریم و حتی بسیاری از این بانوان محروم از سواد بودند که در این جلسات هم سواددار شدند و هم روخوانی و روانخوانی قرآن را بهخوبی یاد گرفتند و توانایی خواندن قرآن پیدا کردند.
ابداً! در طی ۳۰ سال گذشته این جلسات بهصورت منظم در فارسان و تعدادی از شهرها و روستاهای اطراف مانند باباحیدر، عیسی آباد، دهچشمه و ... برپا بوده است و در سالهای اخیر در محلات مختلف شهر فارسان همچنان برگزار میشود و به فضل الهی هیچگاه در این جلسات وقفه ایجاد نشده است بلکه دلگرمتر و مصممتر از قبل به کار ادامه میدهم. هزینه پذیرایی با چای و شیرینی در اغلب موارد بر عهده میزبانان جلسات است اما در برخی موارد نیز که میزبان جلسه قادر به پذیرایی نباشد، فرزندانم پای کار هستند و هزینه را فراهم میکنند؛ ما ۱۴۰ نفر بهصورت روزانه یک ختم قرآن داریم. اکثر جلسات حداقل با ۲۰ و حداکثر با ۱۰۰ نفر برپا میشود و برخی روزهای تعطیل این تعداد حتی بیشتر میشود.
انس با کلام وحی همهاش توفیق و برکت است و هر روزی که قرآن میخوانم شاد و با انرژی هستم اما روزی که به علت مشغله، توفیق تلاوت نداشته باشم حس گمگشتگی و ناراحتی دارم زیرا از عمق وجود به این کتاب آسمانی دلبسته هستم که اکثر اوقات اگر چشمهایم یاری کند، آیات را بههمراه ترجمه میخوانم. آیین پخت سمنو هر ساله در پایان سال به نیت سلامتی همه شرکتکنندگان در این جلسات قرآنی یکی از برنامههای این جمعیت بانوان قرآنی است که بسیاری از خانوادهها به این برنامه توسل داشتند و حاجت گرفتند و در یک کلام بگویم که برگزاری این محافل قرآنی آثار و برکات فراوانی برای بانوان شرکتکننده و خانوادههای آنان داشته است لذا همواره در این جلسات حضور مییابند و استقبال میکنند.
تعدادی از بانوان با تحصیلات دانشگاهی در روخوانی قرآن اشکال داشتند که به لطف حضور در این محافل توانایی خواندن قرآن پیدا کردند. یکی دیگر از برکات جلسات قرآنی ما، پنج بار تشرف دستهجمعی بانوان قرآنی به زیارت عتبات عالیات و برپایی محافل و مجالس قرآنی در طول این سفر روحانی در سالهای اخیر بوده است.
بله، با توجه به چهل سال تجربه کار خانگی و درآمدزایی برای امرار معاش خانواده، تلاش کردم که تجارب خودم را در اختیار بانوان قرار بدهم لذا حدود ۱۰ سال است که کلاسهای متنوع هنری اعم از قالیبافی، تابلوفرش، بافت فرش ابریشمی، خیاطی، گلدوزی، سوزندوزی، ملیلهدوزی، ترمهبافی و حتی پرورش گیاهان دارویی و کشت زعفران در منزل را برای بانوان علاقهمند برگزار میکنم تا بتوانند در خانه به این کارها اشتغال داشته باشند و به اقتصاد خانواده خود کمک کنند. معتقدم این محافل و مجالس قرآنی باید پایگاهی برای حل معضلات و مشکلات مردم باشد و لذا در کنار تلاش برای جذب و دعوت مردم به قرآن، دغدغهام این است که بتوانم کاری انجام دهم و گرهی را از جامعه باز کنم.
هر آیه و بلکه هر کلمه قرآن یک معجزه است و اگر بتوانیم جنبههای اعجاز قرآن را استخراج کرده و در اختیار نوجوانان و جوانان قرار بدهیم، موفق به جذب آنها خواهیم شد؛ متأسفانه امروز کودک و نوجوان ما غرق در فضای مجازی و در نتیجه از معارف دینی و قرآنی دور است و این نشان میدهد که همه ما در مقوله معرفی و ترویج فرهنگ قرآنی به نسل جوان موفق عمل نکردیم و نتوانستیم به جوانانمان ثابت کنیم که قرآن، سراسر معجزه است. نهاد خانواده با معارف قرآن محکم میشود بنابراین باید بتوانیم فرزندان را با کلام وحی مأنوس کنیم تا با قرآن زندگی کنند و سبک زندگی قرآنی را پیش گیرند. باید دقت کنیم که اعتقادات بسیار مهم است و اگر اعتقادات از بین بروند، نهاد خانواده و استحکام جامعه دچار خدشه خواهد شد.
از مسئولان میخواهم که به فقرا و مستمندان جامعه رسیدگی کنند چرا که خیلی مظلوم هستند. بنده مراجعان زیادی دارم که متأسفانه حتی به نان شب محتاج هستند و مشاهده این حجم محرومیت حقیقتاً دردناک است. بسیاری از مراجعان از تأمین هزینههای بیمار خود عاجزند یا نمیتوانند هزینه جهیزیه یا ازدواج جوان خود را تأمین کنند لذا انتظار میرود به وضعیت اقتصادی خانوادههای مناطق محروم بیشتر رسیدگی شود.
انتهای پیام