کد خبر: 4251672
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۷

شکوه مقاومت مادرانه در نمایش «همه مادران ما»

این روزها مصادف با ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، پلاتوی نمایش آموزشگاه هنری آستاره شهر فارسان صحنه اجرای نمایش «همه مادران ما» به کارگردانی مصطفی محمدی‌دوست است که به بازخوانی مقاومت بانوان تاریخ از حضرت زهرا(س) تا مادران و همسران شهدا در عصر حاضر می‌پردازد.

تئاتر همه مادران ما

این روزها مصادف با ایام سوگواری شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا(س)، پلاتوی نمایش آموزشگاه هنری آستاره شهر فارسان، همزمان با ۱۱ استان دیگر صحنه اجرای نمایش «همه مادران ما» به کارگردانی مصطفی محمدی‌دوست است که نمایش آن از ۹ آذرماه آغاز شده و تا ۱۵ همین ماه ادامه دارد. تئاتر مذهبی همه مادران ما نوشته مصطفی موتورچی قصه مادرانی در طول تاریخ را روایت می‌کند که الگوی صبر و مقاومت قرار گرفتند و این قصه از حضرت زهرا(س) آغاز می‌شود، با مادرانی که آن حضرت را الگوی خود قرار دادند ادامه پیدا می‌کند و با همسر شهید جهاندیده در عصر حاضر خاتمه می‌یابد. نمایش همه مادران ما این فرصت را به مخاطبان می‌دهد که زندگی حضرت زهرا(س) را به زنان دیروز و امروز گره بزند و خاصه مخاطب نوجوان و جوان را با الگوهای فاخر زنان ایرانی اسلامی آشنا کند. 

برای آشنایی بیشتر با مضامین و سیر اجرای نمایش همه مادران ما گفت‌وگویی با کارگردان این تئاتر انجام شده است که تقدیم مخاطبان گرامی ایکنا می‌شود.

مصطفی محمدی‌دوست، کارگردان تئاتر دینی همه مادران ما در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه تئاتر همه مادران ما به سفارش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری روی صحنه رفته است، اظهار کرد: داستان این نمایش با یک رویکرد تاریخی نگاهی به زندگی و سیره حضرت زهرا(س) دارد و مادران سرزمین اسلامی را از زمان حیات ایشان تا امروز به تصویر می‌کشد.

وی با ذکر اینکه هر یک از شخصیت‌های این نمایش صفحه‌ای از تاریخ صبر و مقاومت مادران سرزمین را واگویه می‌کنند به تأثیرگذاری این اثر اشاره کرد و ادامه داد: جنس بازی‌ها و شکل کارگردانی که تقریباً عاری از تکنیک‌های کارگردانی است، به گونه‌ای است که همه مخاطبان با هر سطح دانش، مخاطب این کار قرار گیرند و عموم مردم برای تماشای کار بیایند؛ درواقع کارگردانی این کار را به شکلی انجام دادم که برای همه نوع مخاطب ملموس و تأثیرگذار باشد.

محمدی‌دوست با تصریح اینکه نمایش همه مادران ما هفت بازیگر و یک راوی دارد که همگی از بانوان هنرمند استان هستند، افزود: این نمایش تلاشی برای معرفی زنان تأثیرگذار تاریخ از زمان صدر اسلام تا عصر حاضر است و متناسب با ایام فاطمیه تهیه و تولید شده و روی صحنه رفته است.

این نویسنده و کارگردان باسابقه تئاتر چهارمحال‌وبختیاری با ابراز تأسف از تبلیغات ضعیف این اثر نمایشی، بیان کرد: وقتی اثر هنری تولید می‌شود قاعدتاً هم عامه مردم و هم جامعه هدف برخی نهادهای فرهنگی به‌ویژه حوزه علمیه، مدارس، دانشگاه‌ها، بنیاد شهید، تبلیغات اسلامی و ... به سمت تماشای اثر سوق داده شوند. پیشنهادم این است امکان نمایش تئاتر همه مادران ما برای دانش‌آموزان فراهم شود و مدارس برای تماشای این داستان زیبا برنامه‌ریزی کنند. 

محمدی‌دوست با اشاره به اینکه نمایش همه مادران ما در سالن تخصصی با ظرفیت ۸۰ تماشاگر در شهر فارسان روی صحنه است، توضیح داد: برای اجرای نمایش در ساعات مدرسه آمادگی وجود دارد که طی جلسه‌ و رایزنی با مسئولان آموزش‌وپرورش این هماهنگی باید صورت بگیرد تا در فرصتی مناسب اجرا برای دانش‌آموزان داشته باشیم. استقبال از این نمایش باتوجه به تبلیغات اندکی که داشتیم، خوب بوده و آمادگی اجرای نمایش در مرکز استان نیز وجود دارد. 

مصطفی محمدی دوست، کارگردان تئاتر

دامنه اثرگذاری تئاتر وسیع است 

وی با تصریح اینکه تئاتر تنها هنر زنده و بدون واسطه با مخاطب و لذا از همه هنرها تأثیرگذارتر است، اظهار کرد: تئاتر دینی همه مادران ما نمایشی زنده از بانوان قهرمان از لُر تا عرب است که برای اعتلای سرزمین از تمام وجود و هستی خود مایه گذاشتند، به‌نظرم مخاطبان به‌خوبی می‌توانند با شخصیت‌های این روایت جالب و زنده همذات‌پنداری کنند؛ به‌ویژه اینکه تلاش داشتم کارگردانی و اجرای این تئاتر را هر چه بیشتر به مخاطب امروزی نزدیک کنم و بازی‌ها قابل درک و ملموس باشد.

محمدی‌دوست ادامه داد: مخاطب با تماشای تئاتر همه مادران ما به این باور می‌رسد که نه فقط یک مرضیه حدیدچی بلکه ده‌ها و صدها مرضیه حدیدچی در این سرزمین زیست می‌کنند، یا بانوانی از سنخ همسر شهید جهاندیده در این سرزمین کم نیستند.

کارگردان تئاتر همه مادران ما با تصریح اینکه همه این مادران از تمام داشته‌های خود برای سربلندی سرزمین خود و حفظ و حراست از دین گذشت می‌کنند، بیان کرد: جبهه باطل همواره وجود دارد و در هر برهه تاریخ در قامت یک طاغوت زمانه بروز و ظهور می‌یابد، این جبهه در زمان حیات حضرت زهرا(س) همان کفار و منافقان بودند و با تاریخ که پیش می‌آییم در قالب شمر بن ذی الجوشن یا جلوتر، با شاهان قاجار و پهلوی و در عصر حاضر در شکل نتانیاهو و ... فعال است. داستان این نمایش مخاطبان را یک به یک از این مسیر تاریخی عبور می‌دهد و به عصر حاضر می‌رساند. 

محمدی‌دوست ادامه داد: همه این مادران در برابر کفار زمان خود قد علم می‌کنند و نام اسلام را زنده نگه می‌دارند بنابراین شبیه هم بوده و هیچ تفاوتی با هم ندارند. عنوان «مادر» این تلقی را به ذهن مخاطب انتقال می‌دهد که همه این مادران پرورش‌دهنده قهرمانان مبارز و مجاهد بودند، ضمن اینکه مادر القا کننده مفهوم «سرزمین» پهناور اسلامی است و مناطقی در سرتاسر جهان را شامل می‌شود که نور اسلام بر آنجا تابیده و همه ما وظیفه داریم از آن حراست کنیم تا زنده و مقتدر باقی بماند.  

این هنرمند عرصه هنرهای نمایشی در پایان گفت: انتظار می‌رود این دست کارهای هنری با موضوعات دینی وقتی روی صحنه می‌رود، بیشتر دیده شوند و فرصت تماشای این کارها در برهه‌ای که نسل جوان ما آماج هجمه‌های فکری و فرهنگی دشمن است، به راحتی از دست نرود. در این راستا نهادهای فرهنگی وظیفه دارند نقش بیشتری در تبلیغات و اطلاع‌رسانی ایفا کنند.

انتهای پیام
captcha