کد خبر: 4230404
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱

اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری چهارمحال‌وبختیاری آغاز به کار کرد

آیین افتتاحیه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استانی کشور امروز ۱۶ مردادماه با حضور مسئولان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و رؤسا و اساتید دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

افتتاحیه اندیشکده حکمرانی چهارمحال وبختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، آیین افتتاحیه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استانی کشور امروز ۱۶ مردادماه با حضور مسئولان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و رؤسا و اساتید دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

اعتبارات پژوهشی تملک دارایی به دانشگاه‌ها اختصاص یابد

علی حیدری، معاون عمرانی استاندار چهارمحال‌وبختیاری در این آیین با اشاره به جایگاه دانش و تجربه در تمامی عرصه‌ها به‌ویژه حکمرانی و قانونگذاری، اظهار کرد: برای موفقیت در هر عرصه دانش یا تجربه به‌تنهایی کافی نبوده و علم و تجربه باید توأمان باشند.

وی ادامه داد: گاه قوانینی وضع می‌شود که چون پشتوانه علمی و تجربه را ندارند در ساحت عملی و اجرا به مشکل برخورد کرده و نیاز به اصلاح پیدا می‌کنند. اگر مجموعه حکمرانی از افراد صاحب علم و تجربه استفاده کند قطعاً مثمرالثمر خواهد بود و طرح‌ها و برنامه‌ها پیشرفت خواهد داشت.

حیدری با اشاره به اختصاص درصدی از اعتبارات تملک دارایی استان‌ها برای حوزه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی، تأکید کرد: بسیار اتفاق افتاده که دستگاه‌ها برای هزینه این اعتبارات دچار مشکل می‌شوند یا برنامه‌هایی را اجرا می‌کنند که عملاً سودی نداشته و راه به جایی نمی‌برد زیرا دستگاه تخصص لازم را برای انجام کار پژوهشی ندارد و لذا غالباً سر در گم است.

معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: جا دارد اصلاح در قوانین صورت گیرد و اعتبارات پژوهشی از دستگاه‌ها گرفته شود و به سمت دانشگاه‌ها سوق یابد که از نیروهای متخصص و امکانات پژوهشی برخوردار هستند.

حیدری بیان کرد: اگر بخواهیم در کار پژوهشی پیشرفت کنیم منابع و اعتبارات این حوزه باید به دانشگاه اختصاص یابد و در این راستا نیازمند قانونگذاری هستیم. همچنین باید ساز و کاری اتفاق بیفتد که برخی قوانین مجلس، برش‌های استانی و محلی نیز داشته باشند تا در مرحله اجرا دچار مشکل نشویم.

نمایندگان مجلس پای کار بیایند

در ادامه، یاسر پیرعلی، رئیس دانشگاه شهرکرد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل هنیه که در خاک جمهوری اسلامی به شهادت رسید، اظهار کرد: این جنایت تروریستی در آینده خاورمیانه تأثیرگذار و تعیین‌کننده خواهد بود و خونخواهی این شهید والامقام توسط ایران باعث مستحکم‌تر شدن پیوند دیرینه ملت ایران و فلسطین می‌شود.

وی با ذکر اینکه مدیریت و حکمرانی کشور اگر از استان‌ها شروع شود، ادامه داد: این نگاه عالمانه مجلس ایده‌آل و قابل تحسین است که در این راستا قطعاً نیازمند همکاری و همراهی نمایندگان استان در مجلس خواهیم بود.

پیرعلی بیان کرد: راه‌اندازی و پیشبرد اهداف اندیشکده حکمرانی قائم به این است که نمایندگان مردم استان در مجلس پای کار باشند لذا انتظار داریم که به ایده‌ها و پیشنهادات اساتید اندیشکده اهمیت داده و پیگیری کنند؛ اساتید دانشگاه قطعاً پای کار بوده و آماده هرگونه کمک به نمایندگان هستند همچنان که راه‌اندازی مراکز مختلف و متعدد نظیر کارگروه استانی پیاده‌سازی آمایش آموزش فرش استان حضور اثرگذار داشته‌اند و به‌صورت جدی پیگیری می‌کنند.

رئیس دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه شبکه اجتماعی نخبگانی در راستای فعالیت اندیشکده حکمرانی شکل خواهد گرفت، افزود: قطعاً این شبکه بارش‌های فکری مبارکی را خواهد داشت و به عنوان بازوان فکری، به جهت‌دهی مطلوب نمایندگان مجلس کمک خواهد کرد.

پیرعلی با تأکید بر اینکه بهترین نوع حکمرانی را در فلسطین شاهد هستیم، توضیح داد: امروز مشاهده می‌کنیم که در بزرگ‌ترین زندان روباز دنیا جبهه مقاومت مردمی شکل گرفته و ملتی که ۷۰ سال تحت ظلم و ستم و کشتار قرار دارند، توانستند به زندگی ادامه دهند و این یک نخبگی و نبوغ در حکمرانی به شمار می‌رود.

افتتاحیه اندیشکده حکمرانی چهارمحال وبختیاری

مشارکت نخبگانی در حکمرانی از خاستگاه دانشگاه 

حجت‌الاسلام والمسلمین مالک حسنی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهرکرد با ابراز خرسندی از ایده مجلس شورای اسلامی مبنی بر حکمرانی مردمی و نخبگانی، اظهار کرد: جا دارد که تمرکززدایی در حوزه قانون‌گذاری را پیگیری کنیم که این رویکرد حتی در حوزه فرهنگی نیز ضرورت داشته و در این راستا بومی‌سازی فرهنگ موضوعیت دارد.

وی ادامه داد: نمی‌توان نسخه‌های فرهنگی را از مرکز به استان‌ها دیکته کرد لذا فعالیت اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استانی در جای‌جای کشور یک ضرورت است که خوشبختانه ساز و کار چابک و اثرگذاری نیز دارد.

حسنی تأکید کرد: جا دارد ابعاد مختلف فعالیت اندیشکده بعد از یکی دو سال رصد و ارزیابی شود و در این راستا توجه به نظرات نخبگان حتماً ضرورت دارد. 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهرکرد در پایان گفت: خاستگاه مشارکت نخبگانی در حکمرانی و قانونگذاری از دانشگاه یک اتفاق مبارک است که امیدواریم نتایج مطلوب این اقدام را در زندگی مردم و در آینده ایران اسلامی شاهد باشیم.

یادآور می‌شود، سخنرانی رؤسای دانشگاه‌های آزاد اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی و تشریح ظرفیت‌های این دانشگاه‌ها برای کمک به اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری چهارمحال و بختیاری و نیز اهدای احکام اعضای اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان از دیگر بخش‌های این آیین بود.

بر اساس احکام اعطا شده، اسماعیل پیرعلی به عنوان رئیس و دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری چهارمحال و بختیاری معرفی شد. همچنین مهدی پژوهش، نماینده دانشگاه دولتی، بهاره بنی‌طالبی، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی، اکبر سلیمانی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی معرفی شدند. داراب ظفریان، سجاد شهبازی، اسماعیل اسدی، سجاد قربانی، ارسلان خالدی‌فر، مهرداد سلیمی، پژمان طهماسبی و احمد فرهادی به عنوان اعضای این اندیشکده نیز احکام خود را دریافت کردند.

انتهای پیام
captcha