کد خبر: 4223571
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
حجت‌الاسلام تقوی:

عشق به خدمت، رمز خستگی‌ناپذیری شهید جمهور بود

مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با اشاره به اینکه شهید رئیسی در خدمت به مردم خستگی‌ناپذیر و عشق به خدمت به مردم رمز این خستگی‌ناپذیری بود، گفت: گاهی همراهان رئیس‌جمهور شهید اعم از معاونان، مشاوران، تیم حفاظت و ... در سفرها از پا درمی‌آمدند اما او همچنان به کار ادامه می‌داد.

سیدرضا تقوی، مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت امروز، هفتم تیرماه در مراسم اربعین شهدای خدمت و گرامیداشت شهدای فاجعه غمبار هفتم تیر در مصلی امام خمینی(ره) با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام به‌ویژه سیدالشهدای خدمت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و با اشاره به اینکه یک اربعین از شهدای پرواز اردیبهشت را پشت سر می‌گذاریم، اظهار کرد: امروز این مجلس را به یاد و نام این شهدای گلگون‌کفن برپا کردیم و آمدیم به آنان بگوییم که راه شما همچنان ادامه دارد و این اربعین با سالروز شهادت شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان مصادف شده است.

وی با استناد به کلامی از امام خمینی(ره) که فرمودند شهید بهشتی یک ملت بود، ادامه داد: انسان گاه آنقدر از حیث ایمان، اندیشه و بینش بزرگ می‌شود که به‌قدر یک ملت بزرگی و عظمت می‌یابد و شهید بهشتی چنین انسان بزرگی بود.

تقوی با بیان اینکه رفتار انسان همچون آیینه‌ای است که اندیشه و شخصیت او را انعکاس می‌دهد، افزود: هر رفتار و گفتاری که از ما صادر می‌شود، در ذهن و دل و اندیشه ما نشأت می‌گیرد یعنی ابتدا یک فکر در ما شکل می‌گیرد و نماد بیرونی آن همان رفتار و گفتاری است که از ما صادر می‌شود. بنابراین هم رفتار و هم گفتار هر شخص، نمادی از شخصیت اوست، همانطور که شاعر نیز سروده است: ای برادر تو همه اندیشه‌ای، مابقی خود استخوان و ریشه‌ای، گر بود اندیشه‌ات گل گلشنی ور بود خاری تو هیمه گلخنی.

خدمت به مردم در فرهنگ اسلامی

وی ادامه داد: اگر در خانه دل ما و در محفظه فکر، گل بنشانیم در رفتار و کلام ما گل خواهد رویید و اگر خار انباشته کنیم، خار خواهیم شد. اگر سوءظن‌ها و بدبینی‌ها و رذائل اخلاقی در اندیشه انسان جاری شود، طبعاً نماد بیرونی آن نیز همین رذائل خواهد بود. بنابراین باید دل را خانه‌تکانی کنیم و اگر دل صاف شد، رفتار و گفتار ما نیز صاف و زلال خواهد شد.

تقوی با اشاره به اینکه رفتار شهید عزیزمان، سیدالشهدای عرصه خدمت را بر طبق همین رفتارشناسی می‌توان بیشتر شناخت، توضیح داد: کسی که می‌خواهد رفتار ارزشمند و گفتار روشنگر داشته باشد، باید از درون خودش را به نقطه مطلوبی برساند. قرآن کریم نیز در این زمینه می‌فرماید: «إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» یعنی خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه خودشان عزم به تغییر داشته باشند.

وی رفتار را معیار ارزش دانست و افزود: اگر کسی زیبا سخن می‌گوید و به مردم خدمت می‌کند و رفتار انسانی با همه دارد پیداست که اندیشه و درون زیبایی دارد و در انقلاب درونی توانسته به موفقیتی دست یابد که امروز در بیرون، فداکارانه رفتار می‌کند؛ ما براساس رفتار انسان‌ها پی به ارزش آنان می‌بریم. امام علی(ع) در این خصوص فرمودند: «المرء یوزَنُ بقولِهِ و یقَوَّمُ بفعله» یعنی انسان با گفتارش سنجیده و بر اساس رفتارش ارزش‌گذاری می‌شود.

این کارشناس با تأکید بر اینکه رفتار و گفتار انسان معیار ایمان اوست، اظهار کرد: این تفکر به غلط در زمان خلفای اموی و عباسی ترویج یافت که معیار ایمان، دل است و ربطی به عمل بیرونی ندارد. آنان این تفکر را تا می‌توانستند ترویج دادند تا دامن یزید و یزیدیان را از رفتار ظالمانه و خائنانه علیه فرزند پیغمبر(ص) پاک کنند. در حالی که مجموعه‌ای از روایات از ائمه معصومین(ع) این تفکر را به شدت رد می‌کنند از جمله امام صادق(ع) فرمودند: «ملعونٌ ملعونٌ مَن قالَ: الإيمانُ قَولٌ بلا عملٍ» یعنی ملعون است، ملعون است كسى كه بگويد ايمان، گفتار بدون عمل است.

تقوی با تصریح اینکه ما بسیاری از پیام‌ها را با رفتارمان به دیگران منتقل می‌کنیم، اضافه کرد: تبلیغ رفتاری مؤثرتر از تبلیغ لسانی است و امام صادق(ع) نیز به شیعیان توصیه می‌کنند که با عملتان مردم را دعوت به دین کنید؛ گاهی باید مواضعمان را در رفتارمان نشان دهیم.

خدمت به مردم، خدمت به عائله خداست

وی با یادآوری اینکه شهدای خدمت به خدمت صادقانه پرداختند، ادامه داد: فرهنگ اسلامی، خدمت به مردم را عبادت می‌داند و ما طلبه‌ها لباس خدمت به جامعه را بر تن داریم. در روایات نیز آمده است که خدمت به مردم گویی خدمت به خانواده و عائله خداست زیرا خداوند در حدیثی قدسی تأکید فرموده است که «مردم عائله من هستند». بنابراین فرهنگ اسلامی این نگاه را در خدمت به مردم و مردم‌داری و مردم‌دوستی دارد.

تقوی افزود: شهید مدرس که نمایندگان مجلس باید درس خدمت را از ایشان بیاموزند قائل بود که همه ما نوکر مردم هستیم. حتی انبیای الهی که از همه خلق بهترند، برای این مبعوث شدند که به مردم خدمت کنند و فلسفه بعثت انبیا همین خدمت‌رسانی به مردم بوده است. امام راحل(ره) نیز خدمت به مردم را مورد توجه قرار می‌دادند و از جمله فرمودند: اگر به من خدمتگزار مردم بگویید بهتر است تا رهبر. همچنین شهید بهشتی در این خصوص قائل بود که ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت.

مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با اشاره به اینکه خدمت به مردم از ویژگی‌های برجسته شهید جمهور بود، توضیح داد: مدیران و مسئولان باید خدمت به مردم را یک توفیق برای خود بدانند، مبادا مردم را معطل نگه دارند بلکه باید تلاش کنند تا مشکلات مراجعان بر اساس ضوابط و قوانین، حل شود. 

ویژگی‌های شاخص شهید جمهور 

تقوی ادامه داد: شهید جمهور همچنین در خدمت به مردم خستگی‌ناپذیر بود و رمز این خستگی‌ناپذیری این است که او عاشق خدمت به مردم بود؛ گاهی همراهان رئیس‌جمهور شهید اعم از معاونان، مشاوران، تیم حفاظت و ... در سفرها از پا در می‌آمدند اما او همچنان به کار ادامه می‌داد. همین روحیه را رزمندگان ما در دفاع مقدس داشتند و با روحیه ایثار و از خود گذشتگی جان خود را فدای خدمت به مردم و اسلام کردند.

وی توجه به عبادت را از دیگر ویژگی‌های شهید رئیسی عنوان کرد و ادامه داد: ایشان با وجود همه مشغله‌ها، نماز شبش، تهجدش، دعایش و توسلش ترک نمی‌شد، پیش از دوران ریاست جمهوری روضه خانگی ماهانه را برگزار می‌کرد و در دوران ریاست جمهوری این روضه و توسل او در مسجد سلمان ترک نشد. 

مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با تأکید بر اینکه شهید جمهور به محرومان عشق می‌ورزید، گفت: اگر کسی خانه‌دار می‌شد یا کسی زیر پوشش قرار می‌گرفت و مشکلش حل می‌شد، این سید بزرگوار از خوشحالی گویی بال در می‌آورد. ایشان اخلاق‌محور بود و خدا را شاهد می‌گیرم که یک بار پشت سر کسی غیبت یا توهین و اهانت نکرد. رفتار او با توهین‌کنندگان نیز بر مبنای منطق و احترام بود و همواره خود را یک طلبه خدمتگزار می‌دانست.

تقوی در ادامه به تبیین برخی خدمات رئیس‌جمهور شهید در استان‌های مختلف پرداخت و گفت: بهترین عنوان برای شهید رئیسی «شهید خدمت است و امیدواریم بتوانیم دین خود را به این شهید والامقام ادا کنیم. 

وی در پایان با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، گفت: باید کسی را انتخاب کنیم که قدرت مدیریت داشته باشد، مدیر کارآمد و بن‌بست شکن باشد، بتواند بار سنگین کشور را شبانه‌روز بر دوش بکشد. مراقب باشیم دشمن در صندوق انتخابات نفوذ نکند و پا روی خون شهدا گذاشته نشود؛ امروز وظیفه‌ای سنگین بر دوش همه ماست.

انتهای پیام
captcha