به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلام والمسلمین مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان امروز ۲۹ آبانماه در نشست ستاد هماهنگی عملیات فاطمیه(س) 1402 استان با تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب(س) در خصوص اهمیت و راهکارهای بهرهگیری از گفتمان فاطمیه(س) در زندگی امروز و آینده، اظهار کرد: در این راستا باید نگاهی تاریخی به نهضت حضرت زهرا(س) و نهضتی که در عصر ظهور معصوم(ع) یافت داشته باشیم که توسط صحابه و تابعین امامان(ع) اتفاق افتاده تا امروز که ما میراثخوار سفره نشر این نهضت هستیم و نباید غفلت کرد. اگر فاطمیه(س) را از منظومه فکری این نهضت حذف کنیم، مفهوم ولایت امیرالمؤمنین(ع) و امتداد ولایتالله به خوبی درک نخواهد شد و بدون فاطمیه خیلی چیزها را در مفهوم ولایت از دست میدهیم.
وی ادامه داد: در دوران معصومین(ع) با تمام سختیها و تهاجماتی که علیه دین و مذهب میشد، هیچ فردی به اندازه صدیقه طاهره(س) مفهوم ولایت را برای تاریخ تبیین نکرده است، البته تبیین ایشان اگرچه بخشی در میان اجتماع رخ داد، امام فهم نشد لذا میبینیم که امام علی(ع) در جایگاه حاکمیت قرار نگرفتند اما بعد از آن، جریانهای شیعی موضوع ولایت را فهم کردند و مکرراً پای آن ماندند.
طاهری بیان کرد: این تفکر به انحاء مختلف در طول تاریخ نشر یافت از جمله اینکه در قالب خردهحرکتها و جنبشهای شیعی مختلف تداوم پیدا کرد. همچنین یک جریان تاریخی ناظر بر نشر خوبیهای امیرالمؤمنین(ع) را داریم که از سوی صحابه آغاز شد و در قرنهای بعدی که حتی تفکر شیعی حاکمیت نداشت، نشر یافت، در این خصوص کتابهای مختلفی در پیشینه تاریخی این جریان دست است که یا «سِیَر» هستند یعنی به سیره حضرت میپردازند یا مناقب و فضائل ایشان هستند که فقط به بیان و نشر فضائل، کرامات و خوبیهای حضرت میپردازند.
وی افزود: از زمان اهلبیت(ع) تا امروز این جریان نشر خوبیها به خوبی انجام شده، به دست ما رسیده و به ایجاد انس و الفت و بسط تاریخی این فضایل منجر شده است. میتوان گفت که بیان و نشر این خوبیها شیوهای از مبارزه هم در بین اهلبیت(ع) بود که خوبیهای یاران و انصار خود را بسط میدادند و هم شیعیان که فضایل و کرامات اهلبیت را تبیین و نشر میکردند. این فضائل امام(ع) آنچنان گفته و تکرار میشدند که در اجتماع هیچ فردی نبود که به خوبیهای حضرت شک داشته باشد.
طاهری با تأکید بر اینکه اهلبیت(ع) در نشر خوبیها همت داشتند و عدم نشر آن برابر با شرک است، بیان کرد: پرسش اینجاست که آیا ذهنیت اجتماعی جامعه ما نیز متمرکز بر نشر خوبیها است یا خیر؟ به بیان دیگر آیا هر یک از ما در ارتباطات اجتماعی خوبیهای یکدیگر را در اولویت قرار داده و نقل میکنیم یعنی آیا در تعاملات اجتماعی مسئله اول ما نشر خوبیهای یکدیگر است؟
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با تصریح اینکه فاطمیه بستر تبیین الگوی فاطمی است، توضیح داد: ما نتوانستهایم الگوی خوبی را در بین دختران خودمان نشر بدهیم در حالی که هم در مبانی قرآنی و هم در سیره عملی بانوان بزرگ دینی نظیر حضرت صدیقه زهرا(س) یا حضرت معصومه(س)، غنای زیادی در حوزه گفتمان و الگو داریم اما در انتقال این الگوهای گفتمانی به دختران موفق نبودهایم.
طاهری بیان کرد: حدیث کساء یکی از الگوهای حفظ انسجام خانواده در ادبیات دینی ماست که با محوریت زندگی حضرت زهرا(س) و تمامی اعضای خانواده ایشان در اختیار داریم؛ مادر، محور و اساس خانواده و موضوع جمعیت است و پیشنهاد ما این است که هر یک از نهادهای حاضر در ستاد عملیات فاطمیه(س) به سهم خود باید بتوانیم بر طبق ظرفیت و رسالت خودمان، گفتمان مشترک با موضوع فاطمیه برای نیمی از جامعه یعنی بانوان ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر اینکه انسجام اساسی جامعه در دست بانوان است، افزود: نشر خوبیها، گفتمان الگوی سوم زن و نیز الگوی مادری و یا نقشهای اجتماعی بانوان از جمله ظرفیتهایی هستند که برای ما در این عملیات موضوعیت دارد. خطبه فدک حضرت زهرا(س) یک ظرفیت بزرگ دیگر است با این توضیح که میتوانیم این خطبه را در محور کار هیئتیهای انصارالمهدی(عج) قرار دهیم.
طاهری در پایان گفت: انتشار پیام انقلاب اسلامی بر مبنای الگوی فاطمی باید پیگیری شود و لذا در ایام فاطمیه تلاش خواهیم کرد از بانوان مسلمان شده اروپا دعوت شوند و برای اقشار مختلف دختران اعم از دانشآموزان و دانشجویان برنامههایی در دستور کار خواهد بود.
انتهای پیام