به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان امروز، ۱۴ آبانماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان بهمناسبت روز شورای فرهنگ عمومی با تبریک پیروزیهای جبهه مقاومت و تسلیت جنایات کمسابقه رژیم صهیونیستی و کودککشی و نسلکشی در غزه و با گرامیداشت ۱۴ آبانماه روز فرهنگ عمومی، اظهار کرد: فرهنگ، نرمافزار ذهنی ما انسانهاست که اعمال و رفتار و کنشهای رفتاری ما بر اساس این نرمافزار شکل میگیرد و در قبال پیشرفتهای هر روزه از فرهنگ ترافیک تا آپارتماننشینی، کار در صنعت یا فضای مجازی نیز نیازمند فرهنگ جدید هستیم.
وی با ذکر اینکه فرهنگ عمومی ناظر بر کنشهای رفتاری در سطحی وسیعتر اعم از قومیتها و ملتها است، ادامه داد: فرهنگ عمومی در سطح جامعه نیازمند طراحی هوشمندانه و آسیبشناسی است که اگر مغفول قرار گیرد، ممکن است تحت اعمال نفوذ بیگانه قرار گیرد.
احمدی با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی در استان عقبه پررنگ دارد، بیان کرد: در جلسات این شورا موضوعات متعددی در محورهای متعدد نظیر جمعیت و خانواده، عفاف و حجاب، آسیبهای اجتماعی برخی مناطق، پاسداشت زبان فارسی، مسجد، اخلاق حرفهای، تقویت اعتماد عمومی و امید، اصلاح مراسمها، زیستبوم فرهنگی و تصویب میثاقنامههای اجتماعی مطرح شد.
وی به اولویتهای شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۴۰۲ اشاره و بیان کرد: سه محور جدی در استان شامل «جمعیت و خانواده، زیست عفیفانه و حجاب»، «سبک زندگی، توجه به مسجد، فرهنگ کار و پرهیز از اسراف» و «انسجام اجتماعی و اعتماد به نفس ملی و اعتماد اجتماعی» در اولویت موضوعات فرهنگی استان در سال جاری بوده است.
احمدی در خصوص ضمانت اجرایی شورای فرهنگ عمومی، توضیح داد: این شورا باید به مدد اعتبارات بتواند مصوبات را اجرایی کند که متأسفانه این شورا نه اعتبارات ملی و نه استانی دارد و بنده تمام تلاشم را داشتم تا بتوانیم اعتبارات مستقل استانی برای شورای فرهنگ عمومی اختصاص یابد؛ تلاش شد به مدد تدوین برش استانی سند مهندسی فرهنگی اعتباراتی برای شورا تعریف شود و اگرچه این سند در حال طی کردن مراحل تدوین نهایی است، اما اعتبارات آن امسال تخصیص نیافته است.
وی در خصوص اثرگذاری مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان، اظهار کرد: جشن غدیر یکی از برنامهها بود و از آنجا که این شورا محل تجمیع تمام دستگاهها است میتوانند با یکدیگر همافزایی داشته باشند و طرحهای خود را با هم اجرایی کنند. در حوزه جمعیت نیز فعالیتهای کارگروه جمعیت این شورا منجر به افزایش محسوس جلوگیری از موارد سقط جنین در استان شد و از پنج مورد به قریب به ۱۷۰ مورد رسیده است.
احمدی با تأکید بر اینکه در سال ۱۴۰۱ شورای فرهنگ عمومی با ۹ جلسه و ۴۰ مصوبه برگزار شد، گفت: امسال نیز تا کنون پنج جلسه با ۲۱ مصوبه برگزار شده است که در شهرستانها نیز جلسات شورا برگزار میشود. تحول ویژهای که در شورا شاهد هستیم، رونق برنامههای فرهنگی و هنری است که برپایی جشنوارهها و رویدادهای متعدد در استان در ماههای اخیر گواه این امر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: تلاش شد تا جشنوارهها علاوه بر مرکز استان در دیگر شهرستانها نیز برگزار شوند و حوزه فرهنگ و هنر به مدد این اتفاقات به رونق سابق خود برگشته است. همچنین پیگیریهایی برای تقویت اعتبارات وجود دارد تا علاوه بر بودجه دولتی بتوان اعتبارات دیگری را نیز به بخش فرهنگ و هنر استان سرازیر ساخت.
احمدی با اشاره به در پیش بودن سفر رئیسجمهور به استان، بیان کرد: در دور اول سفر ریاستجمهوری ۱۷۰ ميليارد تومان اعتبارات مصوب بخش فرهنگ بود؛ سال گذشته ۷۰ ميليارد تومان برای پنج پروژه فرهنگسرایی در استان داشتیم که ۱۴ میلیارد آن تخصیص یافت.
وی افزود: سال گذشته در دقایق پایانی حضور رئیسجمهور در استان ۴۰ ميليارد تومان برای احداث مجتمع قرآنی استان مصوب شد که تا کنون یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن در سال ۱۴۰۱ جذب شده و تا سال ۱۴۰۳ برای جذب مابقی اعتبارات فرصت داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه یک بسته زیرساختی با حضور نمایندگان و مسئولان ارشد استان، تصریح کرد: این نشست منجر به یک بسته برای استان شد که شامل ۲۸۷ ميليارد تومان برای تکمیل پروژههای نیمهتمام حوزه فرهنگ و تعمیر و تجهیز ساختمانهای موجود بود که رقم بیسابقهای است. نظیر این بسته برای دور دوم سفر نیز در دستور کار ما قرار دارد و تمام تلاش ما این است که علاوه بر اعتبارات عمرانی، اعتبارات مجزا برای فصول فرهنگی در سفر رئیسجمهور به استان مصوب شود که جریانسازی اصحاب رسانه در این راستا تأثیرگذار خواهد بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام خبر برپایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحالوبختیاری از ۱۵ تا ۱۸ آبانماه، بیان کرد: در حوزه زیرساختها ما دچار مشکلاتی حتی در سطح شهرستان شهرکرد هستیم و به جز دو مجموعه تماشاخانه مهر و پلاتوی امیرکبیر در شهر شهرکرد، زیرساخت دیگری برای تئاتر نداریم؛ این جشنواره علاوه بر شهرکرد در شهرهای بروجن و فارسان نیز برگزار خواهد شد.
احمدی تصريح کرد: با اعلام فراخوان جشنواره تئاتر، ۲۱ اثر از شهرستانهای مختلف در سامانه ثبت شد که ۱۸ اثر آمادگی قطعی پیدا کرده و در بازبینیها شرکت داده شدند و پس از بازبینیها در نهایت، ۱۰ اثر به بخش رقابتی جشنواره امسال راه یافتند که خوشبختانه با این ۱۰ اثر، سهم استان در جشنواره نمایش منطقهای به ۳ اثر افزایش یافت و امیدواریم استان ما در جشنواره ملی فجر نیز اثری را داشته باشد.
وی با بیان اینکه سه اثر تئاتر خیابانی در جریان جشنواره در محوطه تماشاخانه مهر با هم رقابت میکنند، توضیح داد: داوران این رویداد هنری از فعالان هنرهای نمایشی شامل سیروس همت، توحید معصومی و جلیل رفیعی هستند.
وی در پایان گفت: تلاش میشود تا آثار تألیفی و نویسندگان مورد حمایت قرار گیرند و در حال حاضر ۱۵۰ اثر تألیفی در صف حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هستند.
انتهای پیام