مسابقات قرآن اوقاف چهارمحال‌وبختیاری اعتبارات دولتی ندارد
کد خبر: 4169481
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۹

مسابقات قرآن اوقاف چهارمحال‌وبختیاری اعتبارات دولتی ندارد

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه اوقاف هیچ اعتباری در حوزه آموزش و نیز برگزاری مسابقات قرآن ندارد، گفت: در برخی استان‌ها اعتبارات دولتی از فصل پنج به اوقاف تعلق گرفته و از این محل، مسابقات قرآن را برگزار می‌کنند اما متأسفانه در استان ما هیچ اعتبار دولتی برای برگزاری مسابقات قرآن وجود ندارد.

حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از استان با اشاره به اتمام برگزاری مرحله استانی چهل‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در استان، اظهار کرد: این رویداد قرآنی به‌عنوان حرفه‌ای‌ترین و مهم‌ترین مسابقات سال همواره برگزار می‌شود و یک رقابت بین چهره‌های قرآنی که در مؤسسات و مراکز قرآنی و نهادهای آموزشی و تبلیغی و قرآنی پرورش می‌یابند، شکل می‌گیرد و محک می‌خورند.

وی با ذکر اینکه نقش اوقاف و امور خیریه برگزاری مسابقات قرآن است و دستگاه‌های دیگر مسئولیت آموزش و پرورش چهره‌های قرآنی را بر عهده دارند، ادامه داد: این نهاد از طریق مسابقات، میزان توانایی قرآنیان را در رشته‌های مختلف و نیز میزان رشد در حوزه فعالیت‌های قرآنی و وضعیت نخبه‌پروری و قهرمان‌پروری در این حوزه را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد. این نهاد به‌عنوان‌ یک مرکز رسمی در جمهوری اسلامی سطح متسابقین شهرستان‌ها، استان‌ها و کشور را ارزیابی و اعلام می‌کند و به سمع و نظر افکار عمومی و چهره‌های قرآنی کشوری و بین‌المللی می‌رساند.

امیری با بیان اینکه در یک استان با حدود یک ميليون جمعیت رقم یک‌هزار متسابق در مسابقات سراسری قرآن کریم مطلوب نیست، اضافه کرد: ما در حوزه آموزش و تربیت چهره‌های قرآنی در استان ضعف داریم و از دستگاه‌های متولی آموزش باید مطالبه شود که اگر هم برنامه‌ریزی و کاری در حوزه آموزش قرآن دارند، نتیجه آن در مسابقات سراسری مشهود نیست و رشد آنچنانی را شاهد نیستیم که باعث تأسف است. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تأکید کرد: از نهادهای قرآنی مانند دارالقرآن سازمان تبلیغات و مجموعه قرآنی ارشاد، آموزش و پرورش، دستگاه‌های نظامی و انتظامی و دیگر دستگاه‌ها که در حوزه تربیت چهره‌های قرآنی اعتبار دارند، استدعا داریم تلاش کنند.

امیری افزود: اوقاف هیچ اعتباری در حوزه آموزش ندارد و در برگزاری مسابقات قرآن در استان نیز هیچ اعتبار دولتی نداریم که از ضعف استان است. در برخی استان‌ها اعتبارات دولتی از فصل پنج به اوقاف تعلق گرفته و از این محل، مسابقات قرآن را برگزار می‌کنند اما متأسفانه در استان ما هیچ اعتبار دولتی برای برگزاری مسابقات قرآن وجود ندارد و این عیب بزرگی است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کمبود موقوفات قرآنی را نیز از دیگر ضعف‌ها دانست و بیان کرد: طبعاً تنها منبع وقفی که می‌توانیم برای انجام فعالیت‌های قرآنی اوقاف استفاده‌ کنیم، موقوفات قرآنی هستند اما در این زمینه نیز ضعف در استان وجود دارد. موقوفه منفعتی مادر شهید متین در فرخشهر تنها موقوفه قرآنی استان است که استفاده از درآمد آن برای امور قرآنی بر طبق نیت واقف انجام می‌شود، چند موقوفه‌ قرآنی انتفاعی نیز نظیر موقوفه زمانیان در کوی فرهنگیان شهرکرد یا موقوفه قطره در سامان داریم که طبعاً درآمدزا نیستند و بر طبق نیات واقفان محل تربیت و آموزش قرآن کریم هستند.

امیری به نقش مهم مؤسسات قرآنی در حیطه آموزش قرآن اشاره و تصریح کرد: امروز این مؤسسات نیز حمایت نمی‌شوند و نهادهای متولی متأسفانه وظیفه خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهند که علت آن یا مربوط به انحراف در اعتبارات و مشکل در جذب آن است و یا سهم استان در جای دیگری هزینه می‌شود که این نیاز به واکاوی و بررسی دارد.

وی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی خودکفا نشده‌ و درآمد پایدار ندارند، افزود: به‌‌نظرم ایراد کار آنجاست که نهادهای متولی صادرکننده مجوز برای فعالان مؤسسات قرآنی، این مجموعه‌ها را توانمندسازی نمی‌کنند و آموزش‌های لازم به افراد ارائه نمی‌شود حال آنکه اقتصاد، مقوله مهمی است که باید به مدیران و فعالان مؤسسات آموزش داده شود تا در حوزه درآمدزایی و خوداکتفایی بتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند و از پس هزينه‌های خود بر آیند.

امیری الگوگیری از برخی استان‌های موفق در حوزه فعالیت مؤسسات قرآنی را راهکار ارتقا و پیشرفت این مجموعه‌ها در استان مطرح کرد و توضیح داد: در برخی استان‌ها، مؤسسات قرآنی وابسته به اعتبارات نیستند و خودکفا هستند، ما نیز مانند آنها و حتی بهتر می‌توانیم این مسیر را طی کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با ابراز تأسف از اینکه مؤسسات و فعالان قرآنی نتوانسته‌اند آن‌گونه که باید روی پای خود بایستند، گفت: علت این امر هم حمایت ضعیف دولت و نهادهای متولی است که باید بتوانند هم حمایت کنند و هم خروجی کار را مطالبه و ارزیابی کنند که اگر این فرایند وجود می‌داشت، امروز آنچه از خروجی کار می‌بینیم ضعف در سطح مسابقات و نبود چهره‌های جدید در مسابقات سراسری قرآن است. 

امیری بیان کرد: مسابقات سراسری قرآن با تعداد اندک یا زیاد و سطح قوی یا ضعیف متسابقان به‌هرحال مستلزم صرف هزینه است و تلاش‌های فراوانی برای برگزاری این رویداد انجام می‌شود اما چه خوب بود که متسابقان هم از حیث کمی و هم کیفی در سطح بالایی قرار داشتند. ما در زمینه آموزش چهره‌های قرآنی نیازمند یک انقلاب در استان هستیم که جز با کار جهادی انجام نمی‌گیرد.

مدیرکل اوقاف استان در پاسخ به پرسشی مبنی بر بهره‌گیری از فضای آستان مقدس امامزادگان یا مساجد برای برگزاری مسابقات سراسری قرآن، تصریح کرد: بارها گفته‌ایم که امامزادگان استان متأسفانه از حیث فیزیکی امکانات حداقلی در مقایسه با دیگر استان‌ها دارند؛ حتی امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون(س) شهرکرد، مرکز چهارمحال‌وبختیاری، به‌عنوان شاخص‌ترین بقعه استان یک سالن در شأن امامزاده یا حتی یک سرویس بهداشتی مناسب ندارد لذا از حیث زیرساختی بسیار ضعیف هستند. 

امیری در پایان گفت: با این‌حال قبلاً هم اعلام کرده و باز هم از طریق این رسانه فراخوان می‌دهم که فعالان قرآنی اگر کار قرآنی دارند اما فضای کار ندارند، اوقاف استان آمادگی تأمین محل فعالیت برای این افراد را دارد و می‌تواند هم در امامزادگان و بقاع متبرکه و هم در موقوفات قرآنی فضای رایگان برای فعاليت‌های قرآنی در اختیار بگذارد؛ البته این مستلزم کار و تلاش است و طبعاً کار قرآنی باید خروجی داشته باشد.

انتهای پیام
captcha