به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلام والمسلمین حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحالوبختیاری عصر روز گذشته، ۱۸ مردادماه در نخستین جلسه کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان که با حضور اعضای این کمیته در محل ادارهکل اوقاف استان برگزار شد با اشاره به در پیش بودن حرکت بزرگ و جهانی همایش اربعین حسینی، اظهار کرد: پیادهروی اربعین حسینی یک رویداد مردمی و یک حرکت حماسی است و دشمنان برای کمرنگ جلوه دادن ابعاد این رویداد عظیم در دنیای اسلام تلاش میکنند. همچنان که سال گذشته شاهد بودیم فرآیند فتنه و اتفاقات پس از آن در اواخر همایش عظیم اربعین کلید خورد و اربعین را به کام مردم تلخ کردند.
وی با ذکر اینکه امروز اجتماع اربعین با جمعیت چند ده میلیونی تمام دنیا را شگفتزده کرده است، ادامه داد: این رویداد و حرکت موجدار به بزرگترین آیین دینی جهان اسلام یعنی حج تلنگر میزند و عربستان را بر آن داشته تا برای رساندن تعداد حجگزاران به ۲۰ میلیون نفر در سال برنامهریزی کند.
امیری بیان کرد: عشق به امام حسین(ع) باعث شده تا بدون اینکه این یا آن دولت برنامهریزی خاصی انجام دهد، اجتماع چند ده میلیونی شیفتگان و ارادتمندان حسینی در عراق شکل بگیرد و هر ساله بر شور و شکوه آن افزوده شود. خون پاک سیدالشهدا(ع) کشتی نجاتی است که امروز همه عاشقان را سوار میکند و رویداد اربعین را شکل میدهد که نمادی از بیداری اسلامی بوده و یقیناً به ظهور حضرت صاحبالزمان(عج) وصل خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی ستاد اربعین با هدف ارائه خدمات فرهنگی در مسیر اجتماع اربعین حسینی فعالیت میکند، تصریح کرد: بر این اساس، موضوعات مختلف فرهنگی با انتخاب طلاب توانمند و مسلط به زبانهای مختلف در موکبها به ارائه خدمت به زائران اربعین میپردازند. سال گذشته در کنار این فعالیتها، حدود ۲۵ بانوی مبلغ نیز با هدف تبلیغ و کارهای فرهنگی در مسیر موکبها ساماندهی و اعزام شدند.
امیری افزود: سال گذشته مبلغان و روحانیون مواکب طی هماهنگی با امور روحانیون ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تعیین شدند و امسال هم نگاه ما این است که این رویکرد فرهنگی در موکبها تقویت شود و موکبها فقط دغدغه تغذیه و پذیرایی نداشته باشند بلکه ابعاد فرهنگی رویداد اربعین را نیز مدنظر قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه قصد نداریم اربعین را امری دولتی کنیم، گفت: تلاش ما فقط این باید باشد که برای تقویت و غنی شدن کار چه کمکی میتوان به این حرکت عظیم مردمی داشت و آن را به نتیجه مطلوب برسانیم.
امیری گرمای شدید هوا در ایام برپایی همايش اربعین را نیز یادآور شد و توضیح داد: این باعث دشوارتر شدن کار در حوزه اسکان و غذا میشود و سازمان اوقاف نیز تمهیداتی برای خریداری دستگاه یخساز داشته است. ستاد اربعین اعتباراتی برایش تعریف نشده است و لذا با کمکهای مردمی و مشارکت دستگاهها باید بتوانیم اهداف و برنامههای ستاد را محقق کنیم.
مسئول کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان اولویت به آموزش زائران و بهویژه موکبداران و خادمان مواکب را با کمک ادارهکل تبلیغات اسلامی ضروری دانست و تصریح کرد: از هماکنون این مهم باید در دستور کار قرار گیرد و موکبداران اربعین بهویژه در خصوص فرهنگ زیارت و نوع تعامل و روابط با دیگر زوار، اخلاق خدمتگزاری به زوار حسینی، خلوص نیت و سعه صدر و ... مطالبی را بدانند.
امیری با اشاره به تأکيدات مقام معظم رهبری مبنی بر تلفیقی شدن مواکب ایرانی و عراقی گفت: بنابراین باید دقت داشته باشیم که تمهیدات و ملاحظات تلفیقی شدن موکبها را مورد توجه قرار دهیم و آداب و اخلاق و رفتار خادمان و موکبداران بسیار مهم است زیرا نمایندگان ایران اسلامی و بلکه جهان تشیع هستند و مردم دیگر کشورها نماد شیعهگری را از کشور ما دریافت میکنند و به رفتار ما در این میادین بینالمللی توجه دارند.
وی مسئله نماز در مسیر پیادهروی اربعین را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: حتماً لازم است که حضور زوار حسینی در نمازهای جماعت موکبها را تقویت کنیم که بسیار مهم و تأثیرگذار است.
مسئول کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان در پایان گفت: پاسخگو بودن و حضور دایمی طلبه موکب جهت اقامه اذان و نماز جماعت، پیگیری و پاسخ به شبهات و سؤالات مراجعان، مسئله حجاب و عفاف، روضهخوانی، تبیینگری و ... بسیار مهم است.
در ادامه، سعید محمدی فارسانی، سرپرست حج و زیارت چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه سامانه سماح امسال با تغییرات اساسی در خدمت زوار اربعین حسینی قرار دارد، اظهار کرد: امسال مسئولیت این سامانه بهطور کامل به حج و زیارت سپرده شده و چهار مجموعه یعنی وزارت کشور، سازمان ثبت احوال، سازمان حج و زيارت و اداره گذرنامه در این سامانه به هم متصلند و اطلاعات مربوط به ثبتنام و سایر امور مربوط به اربعین در این سامانه انجام میشود.
وی ادامه داد: تاکنون ۴۳۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبتنام کردهاند که سهم چهارمحالوبختیاری از این آمار، سه هزار و ۴۰۰ نفر است، این آمارِ ثبتنامهای قطعی است که مبلغ بیمه را نیز واریز کرده و اطلاعاتشان ثبت شده است.
محمدی فارسانی با اشاره به اینکه حج و زیارت استان اکنون ۱۰ دفتر فعال جهت ثبتنام زوار اربعین حسینی دارد، گفت: این دفاتر و شرکتهای خدمات زیارتی برای خدمترسانی به مردم فعال هستند و در رفع مشکلات و سؤالات مردم کمک میکنند؛ این دفاتر شامل پنج دفتر در شهرکرد و در شهرستانهای لردگان، بروجن، فارسان، بن، سامان هر کدام یک دفتر زیارتی میباشد.
وی با اشاره به اینکه اعزامهای اربعین از اول ماه صفر مصادف با ۲۷ مردادماه آغاز میشود و تا ۲۵ صفر، ۲۰ شهریورماه ادامه دارد، افزود: زائران باید این تاریخها را برای پوشش بیمهای مدنظر قرار دهند؛ سال گذشته ۵۰ کیلومتر فاصله تا مرز مشمول بیمه میشد که امسال این رقم به ۱۰۰ کیلومتر افزایش یافته و زائر در کشور عراق نیز تحت پوشش است. این پوشش بیمهای مواردی همچون حادثه، تصادف، جراحات منجر به قطع عضو، فوت و ... را شامل میشود و در سه بسته بیمهای ۳۵ هزار، ۴۵ هزار و ۵۵ هزارتومانی ارائه شده است.
محمدی فارسانی با تصریح اینکه زائران چهارمحالوبختیاری از مرز شلمچه وارد خاک عراق میشوند، گفت: امکان جدیدی که سامانه سماح در اختیار زائران قرار میدهد، رصد میزان ازدحام جمعیت در مرزها است و امکان برنامهریزی بهتر را به زائران میدهد.
سرپرست حج و زیارت استان چهارمحالوبختیاری با توصیه به ثبتنام گروهی زائران اربعین و امتیازات آن، توضیح داد: حرکت گروهی زائران بر سلامت جسم و روان تأثیر بهتری دارد و سفر ایمنتر و آسودهتری را برای زوار حسینی رقم میزند و افراد گروه میتوانند از تجربیات یکدیگر برای فایق آمدن بر مشکلات احتمالی بهویژه گم شدن یا امدادرسانی و... در طول سفر استفاده کنند.
محمدی فارسانی همچنین در خصوص ملزومات سفر اربعین حسینی خطاب به زائران بیان کرد: افراد حتیالامکان وسایل سنگین و اشیای گرانبها با خود نیاورند، دقت کنند تا وسایلشان بهویژه گذرنامه گم نشود، پول کافی به همراه داشته باشند، در خصوص بانوان ملاحظاتی داشته باشند و بانوان نیز دقت کنند که مسیر را گم نکنند.
وی با تأکید بر اینکه زائران حتیالامکان مدت زمان سفر را کوتاه کنند، گفت: امکانات و توانایی موکبها برای پذیرایی و خدمترسانی محدود است و مباحث و ملاحظات بهداشتی و اسکان و غذا و... پاسخگوی این حجم بالای جمعیت نیست لذا خواهش ما از مردم این است که زمان سفرشان را کوتاه کنند تا مشکل جدی ایجاد نشود و آسیبی به زوار وارد نشود.
حجتالاسلام والمسلمین البرز رئیسی، مسئول امور روحانیون ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحالوبختیاری با اشاره به زمان کوتاه باقیمانده تا اربعین حسینی و با اشاره به اینکه برخی موکبها امسال با هم ادغام شدهاند تا خدمات بهتری به زائران اربعین ارائه شود، اظهار کرد: حتماً باید اطلاعرسانی و فرهنگسازی صورت بگیرد تا زائران پس از زیارت، به کشور بازگردند و حتیالامکان به صورت گروهی و مسجدمحور بروند. همچنین افرادی که مشکلات جسمی دارند و زنان باردار از این سفر خودداری کنند زیرا امکانات بهداشتی و درمانی پاسخگو نیست.
وی ادامه داد: نهادهای مختلف نظیر بنیاد شهید و امور ایثارگران، ورزش و جوانان، اقامه نماز، مداحان، مبلغان، بسیج طلاب و... تمهیدات لازم را جهت برنامههای خود از هماکنون بیندیشند.
رئیسی با تأکید بر اینکه زائر برای غذا و استراحت به عراق نمیرود بلکه باید از حیث فرهنگی تقویت شود، توضیح داد: در همین راستا، روز گذشته جلسه آموزش موکبداران با حضور مسئولان موکبهای استان در اربعین حسینی در شهرکرد برگزار شد؛ زائران به عنوان سفیران ایران به این همایش بینالمللی میروند و باید از حیث معنوی و معرفتی غنی شوند و این زیارت باعث تعالی آنان شود.
مسئول امور روحانیون ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تصریح کرد: از طلابی که تمایل دارند با مواکب در راستای برپایی نماز جماعت همکاری کنند به کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان اطلاع دهند زیرا مهم است که نمازهای جماعت با نظم و انضباط برگزار شود. همچنین از مبلغان بانو و آقا، مداحان و تمام کسانی که قصد خدمترسانی دارند دعوت میشود اعلام همکاری داشته باشند تا یک کمیته فرهنگی فعال و پویا داشته باشیم.
انتهای پیام