به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحالوبختیاری امروز ۲۲ تیرماه در نشست مجمع نمایندگان و مدیران همخانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری با داشتن ۱۱ شهرستان و جمعیت یک میلیون نفری، مردم این استان از مفاخر ارزشمند و ولایتمدار هستند، اظهار کرد: عشایر این استان، جزو اولین افرادی هستند که در روز ۲۰ بهمن ۵۷ به خدمت امام(ره) رسیدند که در آن زمان بختیار، نخست وزیر رژیم پهلوی بود، وفاداری خود را به امام راحل و انزجار خود را از دولت بختیار اعلام کرده بودند.
وی در ادامه گفت: با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی، این روز به عنوان روز چهارمحال و بختیاری نامگذاری شد که مورد تصویب قرار گرفت که مورد خوشایند مردم استان بود که خوشبختانه در دولت سیزدهم این امر محقق شد.
حیدری افتخارات این استان در طول سالها چه در دوران انقلاب تا دفاع مقدس و چه بعد از جنگ تاکنون را تشریح کرد و گفت: ۲۴۰۰ شهید از این استان در دوران دفاع مقدس تقدیم و همچنین شهدای مدافع حرم و امنیت که انسانهای بسیار ارزشمندی و ولایتمداری بودند، تقدیم این انقلاب شد.
استاندار چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: مردم ولایی این استان در برنامههای گوناگون ملی و مذهبی حماسهآفرینی کردند که در این مدت در استان برنامههای مفصلی داشتیم از جمله برنامه زیبای عید غدیر و اجتماع غدیر که مردم با حضور بیسابقه خود، حماسه آفریدند. مردم به صورت خودجوش در این برنامههای حضور و حاضر به خدمترسانی به مردم بودند.
وی با تمجید از حضور پرشور مردم پای در صحنه در برنامه غدیر توضیح داد: اوج کار و فعالیت در مرکز استان در خصوص برنامه غدیر از بلوار کاشانی بود که با برپایی ۲۰۰ موکب مردمی تا ساعاتی از نیمه شب این برنامه به طول انجامید که این برنامه نماد عشق به ولایت، وحدت و برادری و انسجام و بصیرت را به صحنه کشید. با وجود اینکه مشکلات اقتصادی و هزینهای وجود داشت ولی باز مردم، از نذورات و کمکهای خود در اجرای باشکوه این برنامه دریغ نکردند.
حیدری با بیان اینکه برنامههای مختلفی بهویژه برنامههای فرهنگی در استان طراحی شده است، بیان کرد: جشنوارههایی مانند جشنواره موسیقی و جشنواره قومیتها که در شهرستان فارسان به مدت یک هفته برگزار شد، استقبال مردمی همراه با وحدت، انسجام و برادری را به نمایش گذاشت.
وی یکی از محاسن این استان را وجود وحدت میان خدمتگزاران با محوریت نماینده ولیفقیه استان عنوان و تصریح کرد: نماینده ولیفقیه به همراه خدمتگزاران به صورت ید واحدهای خادم مردم این استان است که در سفر گذشته ریاست جمهوری در خردادماه ۱۴۰۱، اعتبارات خوبی در حوزه های مختلف از جمله برنامههای فرهنگی تصویب شد که در خصوص اقدامات فرهنگی، با وجود محرومیتها، ناترازیها و بنیه اقتصادی ضعیف، حال اقداماتی همچون تکمیل مصلای شهر شهرکرد، ساخت تعدادی فرهنگسرا و دارالقرآن و مجتمعات قرآنی و فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با تأسی به فرمایش مقام معظم رهبری که هنر در معرفی فرهنگ یک زبان اثرگذار است، بیان کرد: در این راستا در استان با کمک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به شناسایی هنرمندان پرداخته شده تا بتوان آنها را تقویت و ساماندهی کرد و حتی جلسات متعددی با هنرمندان برگزار شده است تا بتوان این استان در عرصه هنر گامی مؤثر در پیشرفت استان بردارد.
وی با ابراز خرسندی از خدمات مختلفی که از سوی این دولت در استان صورت گرفته، ادامه داد: با توجه به اینکه مشکل اطلاعرسانی یک مشکل اساسی است، اما خدمات ارزنده دولت در حوزههای مختلف فراوان است؛ به عنوان مثال تا قبل از این دولت تعداد زیادی از طرحها متوقف بود ولی با روی کار آمدن دولت جدید، اکثر طرحها در دست راهاندازی قرار گرفت که در همین خصوص اعتبارات خوبی تعلق گرفت.
وی تصریح کرد: در زمینه تأمين ساختن آب پایدار فعالیت خوبی صورت گرفت، در حوزه جادهسازی، چندین جادههای ترانزیتی و راه آهن و ۱۰۰۰ کیلومتر جاده روستایی در ۹۷۰ روستای استان احداث شد، در حوزه کشاورزی برنامه ریزی در جهت تحقق کشاورزی دانش بنیان داشتهایم، توسعه گردشگری و بومگردی با توجه به تاکید رئیس جمهور در خصوص این منطقه، که بسیار به لحاظ بومگردی منطقه بِکری است و همچنین احداث صنایع جزئی از جمله این برنامهها است.
وی در پایان در خصوص تقویت برنامههای فرهنگی در استان، تأکيد کرد: ما باید فرهنگ اقوام خود را تقویت کنیم زیرا وقتی داشتههایمان را تقویت سازیم میتوان در برابر فرهنگ مهاجم غربی، مقابله کنیم.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین امیرقلی جعفری بروجنی، نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ، چه به لحاظ بودجه و چه به لحاظ لایحه تقدیمی به مجلس، ضعیف تنظیم شده است، اظهار کرد: از دلایل اینکه در حوزه فرهنگ کمتر سرمایهگذاری صورت میگیرد، معضلات معیشتی و فساد در حوزه اقتصاد است که باعث شده این حوزه مهم به چشم نیاید، اما میدانید که حرکت تمدنی از حوزه فرهنگ رقم میخورد.
وی با اشاره به حضور متعدد و متنوع اقوام در ایران اسلامی توضیح داد: ایران اسلامی، رنگین کمان اقوام و فرهنگها و ادیان مختلف است که نمونهاش حضور نمایندگان سایر ادیان در مجلس شورای اسلامی که این تنوع فرهنگی و دینی باعث شده است که در عین تکثر، در کنار هم منسجم قرار بگیرند که این انسجام بین اقوام و ادیان مختلف، یکی از بزرگترین رسالتهای جمهوری اسلامی ایران است.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از عمدهترین موضوعاتی که میتواند اقوام را در پهنه جغرافیایی ایران در کنار هم قرار دهد، وجود زاگرس شمالی، مرکزی و جنوبی که از فرهنگ غنی و سرشاری برخوردار است.
جعفری با تأکيد بر اینکه حفظ و بسط فرهنگها میتواند نظام اسلامی را بالنده کند، گفت: همانطور که در تاریخ ثبت شده است دشمن برای ضربه زدن به ایران، نتوانست به زاگرس نشینان و بختیاریها دستدرازی کند، لذا اگر فرهنگ زاگرس نشینی با برگزاری جشنوارههای مختلف از قبیل جشنواره موسیقی زاگرس که امسال اولین سال است که بعد از ایام کرونا، بنا شده است این جشنواره برگزار شود_ تقویت شود، نظام اسلامی بالنده و انسجام میان اقوام زاگرسی بیشتر میشود زیرا که جامعه نیاز به انسجام و وحدت دارد.
حسین بامیری، نماینده مردم لردگان، خانمیرزا و فلارد در مجلس شورای اسلامی با تأکيد بر اینکه شهرستان لردگان بعد از مرکز استان دومین ترکیب جمعیتی را دارد، اظهار کرد: این شهرستان نیازمند ساختار داری فرهنگ و ارشاد و مصلی میباشد.
وی ادامه داد: امیدواریم دستاوردهای سفر وزیر به استان در میانمدت و بلندمدت تؤام با خیر و برکت و رشد و بالندگی برای استان به همراه باشد. بامیری بیان کرد: طبق گزارشات برخی از مشکلات و معضلات حوزه انتخابی اشاره شد که شهرستانهای لردگان و خانمیرزا در حوزه انتخابی نماینده مردم شهرستان لردگان و فلارد و خانمیرزا میباشد.
نماینده مردم شهرستان لردگان و فلارد و خانمیرزا با بیان اینکه حوزه انتخابی خانمیرزا لردگان و فلارد ترکیب جمعیت وجو دارد، تصریح کرد: شهرستان لردگان از لحاظ پراکندگی و جمعیت مقام دوم را دارد که نزدیک به پنجاه درصد از ترکیب جمعیتی شهر و روستایی را در کل استان در حوزه انتخابی مورد نظر داریم که متأسفانه از نظر فاصله شهرستان آخرین نقاط روستای و عشایری ما به مرکز استان هم بیش از 280 کیلومتر میرسد.
بامیری گفت: شهرستان لردگان به عنوان مهد کاروان پیاده و شیخ پیاده شناخته میشود زیرا در سال 1365 نزدیک به سه گروهان معادل 500 نفر از رزمندگان غیور شهرستان لردگان با پای پیاده معادل هفت شبانه روز با عبور از رودخانههای خروشان و گردنههای صعبالعبور مناطق کوهستانی سختگذر سردسیری و برفگیر عزم خودشان را جرم کردند و دیون خودشان را نسبت به باورها و ارزشهای انقلاب اسلامی و صیانت از آبهای سرزمینی اعلام و ابراز داشتند.
نماینده مردم شهرستان لردگان و فلارد و خانمیرزا بیان کرد: سازمان فرهنگ ارشاد اسلامی، صدا و سیما و اصحاب ارسانه و وزرات علوم و تحقیقات و دستگاههای فرهنگی آموزش و پرورش باید فرهنگ ایثار و شهادت را در شهرستان ترویج دهند.
بامیری با اشاره به اینکه این شهرستان به کاروان پیادهرو معروف است، گفت: پیشنهاد میشود که در تقویم سالیانه کشور روزی را تحت عنوان روز اعزام کاروان پیاده تحت به عنوان روز لردگان در تقویم جمهوری اسلامی ایران به ثبت برسانند.
نماینده مردم شهرستان لردگان و فلارد و خانمیرزا با اشاره به اینکه در دیداری که با حضرت آقا داشتیم مکتوبهای را به مقام معظم رهبری تقدیم کردیم که با همکاری دستگاههای ذیربط بتوانیم فیلم سینمایی تحت عنوان کاروان پیادهرو که همراه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشد تهیه و تدوین و در کل کشور پخش شود.
وی در ادامه افزود: لردگان دو شهرستان خانمیرزا و فلارد را حدود سال 98 تاسیس و راهاندازی کرد که خوشبختانه با رضایت مردم مواجه شد اما متأسفانه هیچگونه ساختار اداری جدیدی در بحث تأسيس فرهنگ و ارشاد در شهرستان تا به الان ابلاغ نشده است.
بامیری یادآور شد: شهرستان خانمیرزا دارای ۷۰ هزار نفر ترکیب جمعیت است که مرکز ثقل مواصلاتی فلات ایران به استانهای جنوبی کشور است اگر فرهنگ ارشاد اسلامی به صورت ضربتی به تهیه و تدوین ساختار اداری اقدام نکند در کوتاهمدت و میانمدت آسیبهای فرهنگی و اجتماعی فراوانی را در پی خواهد داشت.
وی گفت: باتوجه به تلاشها و تعاملاتی که استاندار محترم و معاونت سیاستی و امنیتی استان با وزارت کشور داشت توانست طرح تبدیل بخش فلارد به شهرستان را در سال گذشته کلید بزند.
انتهای پیام