کد خبر: 4149913
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۹

گلایه نماینده چهارمحال‌وبختیاری از مرحله کشوری مسابقات قرآن هلال‌احمر

متسابق رشته احکام از چهارمحال‌وبختیاری در مسابقات سراسری قرآن کریم، نهج‌البلاغه و احکام ویژه کارکنان، امدادگران و داوطلبان جمعیت هلال احمر به بیان گلایه‌های خود از برپایی مجازی رشته‌های معارفی این دوره از مسابقات پرداخت.

مسابقات قرآن هلال احمر

محمد سهرابی، متسابق رشته احکام در مسابقات سراسری قرآن کریم، نهج‌البلاغه و احکام ویژه کارکنان، امدادگران و داوطلبان جمعیت هلال احمر که به عنوان برگزیده استانی چهارمحال و بختیاری در مرحله کشوری این دوره از مسابقات حضور داشته است در گفت‌وگو با ایکنا از استان با بیان گلایه خود از برگزاری مجازی مرحله کشوری برخی رشته‌ها از جمله رشته احکام، اظهار کرد: جا داشت که رشته‌های معارفی در کنار رشته‌های آوایی به صورت حضوری و با حضور متسابقان در محل مسابقات برگزار شود؛ برپایی مجازی مسابقات رشته‌های معارفی ممکن است این شائبه را ایجاد کند که این دست رشته‌ها و فعالیت‌ها در اولویت پایین‌تری نسبت به قرائت و ترنم قرآن نگاه می‌شوند، حال آنکه معارف باید به همه مردم ابلاغ شود و چه بستری مناسب‌تر از مسابقات که این مهم محق شود.  

وی ضمن قدردانی از برپایی این رویدادهای قرآنی که باعث ترویج فرهنگ قرآنی در میان اقشار مختلف مردم و جامعه هدف می‌شود، ادامه داد: برگزاری اینگونه رویدادهای قرآنی برای ایجاد فضای همراه با صمیمیت و برادری در میان رقابت‌کنندگان ذیل نام قرآن کریم بسیار ارزشمند است و هر چقدر این فضاهای قرآنی در کشور ایجاد شود، روح اخلاق و تفکر قرآنی در جامعه ما زنده می‌شود که البته فضای روحانی قرآن نباید فدای جنبه مسابقات قرآنی شود.

این متسابق مسابقات هلال احمر استان در ادامه گفت: برگزاری مسابقات قرآنی از سوی نهادهای مختلف را شاهد هستیم که هم به رشته‌های آوایی و هم به رشته‌های معارفی عنایت دارند و جا داشت که با توجه به رفع مشکلات و محدودیت‌های ناشی از کرونا، مسابقات قرآن هلال احمر در مرحله کشوری در همه رشته‌ها به صورت حضوری باشد.

وی با ذکر اینکه ملاحظات اقتصادی در برگزاری مسابقات قرآن حائز اهمیت است، گفت: وقتی صاحب‌نظران قرآنی تصمیم می‌گیرند که چنین مسابقاتی را با تدوین دستورالعمل مبسوط برگزار کنند، بایستی هزینه‌های برگزاری را نیز از قبل برنامه‌ریزی کنند و تدابیری بیندیشند؛ همچنین انتظار می‌رفت موضوع مجازی برگزار شدن رشته‌های معارفی از قبل به متسابقان اطلاع‌رسانی می‌شد و این موضوع به یکی دو روز پیش از مسابقات موکول نمی‌شد.

این متسابق قرآنی تعدد در رشته‌های مسابقات قرآن هلال‌احمر را میز مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: تصورم این است که رشته‌های متعددی که برای رشته‌های آوایی در نظر گرفته‌اند باعث شد که رشته‌های معارفی به حاشیه رانده شوند و برداشت متسابق ممکن است این باشد که متولیان، رشته‌های آوایی را بر رشته‌های معارفی ارجح دانسته‌اند.

سهرابی در خصوص رشته خود در این دوره از مسابقات هلال‌احمر، تصریح کرد: صرفاً آزمون کتبی رشته احکام نمی‌تواند سنگ محک کافی و مناسبی برای ارزیابی متسابقان باشد زیرا در مقوله احکام، جدای از جنبه نظری، جنبه عملی و جوارحی نیز در آن مؤثر است. درواقع رشته احکام را باید جزو رشته‌های کتبی - شفاهی دانست که دو جنبه آن می‌بایستی مورد توجه قرار بگیرد تا امکان ارزیابی درست متسابق در بحث داوری میسر شود.

وی با انتقاد از شیوه برگزاری رشته احکام در این دوره از مسابقات هلا‌احمر، بیان کرد: مقرر بود که این آزمون در ساعت 9:30 الی 10 اول تیرماه برگزار شود که انجام شد ولی شاهد بودیم که به علت عدم شرکت برخی شرکت‌کنندگان از سراسر کشور، تا ساعت 12:30 تمدید شد.

سهرابی اضافه کرد: همچنین در رشته احکام منبع مشخصی اعلام نشده بود؛ معمولاً در مسابقات قرآن در دیگر نهادها حتی اگر موضوع ناظر بر مسائل عمومی ابواب فقهی باشد، باز هم اختلاف نظراتِ اندکی در میان فتاوای مراجع عظام وجود دارد، لذا منبع واحد و مستقلی را باید برای این رشته مثل دیگر رشته‌ها در نظر بگیرند. کما اینکه سؤالی در مورد معیار کثیرالسفر بودن، نظر مراجع مطرح بود نه نظر عمومی و کلی و یا اینکه سؤالی خارج از سرفصل‌ها در خصوص روزه مطرح شده بود.

وی در پایان گفت: امید است که با تدابیر اساسی در خصوص رشته‌های معارفی به ویژه احکام، برای این رشته‌ها ارزش ویژه‌ای قائل شوند تا حق متسابقان در مسابقات قرآن ضایع نشود؛ همچنین پیشنهاد می‌شود که برای برگزاری رشته‌های معارفی، فضای مسابقه‌ای مستقلی از رشته‌های آوایی در نظر گرفته شود تا شاهد ترویج و تبلیغ بهتر فرهنگ و معارف قرآنی در میان مخاطبان این رویداد باشیم.  

انتهای پیام
captcha