کد خبر: 4095765
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۶
در پی هشدار هواشناسی

آماده‌باش نیروهای امدادی و خدماتی در چهارمحال‌وبختیاری

استاندار چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی مبنی ورود سامانه بارشی به استان و احتمال سیل، گفت: تمامی نیروهای امدادی و خدماتی در چهارمحال و بختیاری در آماده‌باش کامل و پاسخگو باشند، همچنین مدیران در این مدت حق خروج از استان را ندارند.

جلسه مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، غلامعلی حیدری، استاندار شامگاه گذشته، هشتم آبان‌ماه در «جلسه مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری» با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی مبنی ورود سامانه بارشی به استان و احتمال سیل، اظهار کرد: در سیل مردادماه با اقدامات و پیش‌بینی‌های صورت گرفته، خسارت به حداقل رسید و باید از تجربه سیل مردادماه در استان نهایت استفاده را ببریم.

حیدری افزود: تمامی دستگاه‌های امدادی، خدماتی و انتظامی باید هشدارهای لازم را انجام دهند، شدت بارش‌ها به گفته سازمان هواشناسی در استان در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه است که باید تدابیر لازم از جمله خط‌کشی محورها، نصب علائم راهنمایی و رانندگی و هشدار به رانندگان انجام شود، زیرا باتوجه به اینکه اولین بارش پائیزی است، امکان لغزندگی معابر وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی روند کُند در پرداخت تسهیلات بازسازی منازل سیل‌زدگان در چهارمحال و بختیاری را به سرعت دنبال کند، بیان کرد: به بانک‌ها تذکر لازم داده و تدابیر لازم اندیشیده شود تا برای سیل‌زدگان مشکلی ایجاد نشود، لایروبی و پاکسازی مسیل‌ها با سرعت انجام شود.

حیدری بیان کرد: تمامی نیروهای امدادی و خدماتی در چهارمحال و بختیاری در آماده‌باش کامل و پاسخگو باشند، همچنین مدیران در این مدت حق خروج از استان را ندارند؛ اعتباری توسط سازمان مدیریت بحران برای مناطق آسیب‌پذیر از سیلاب گذشته و در معرض خطر تخصیص یافت و فرمانداران پروژه‌های تعریف شده را به سرعت تکمیل کنند تا در بارش دچار خسارت نشویم.

استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه باید از ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها و مسیل‌ها جلوگیری شود، یادآور شد: مراقبت لازم صورت بگیرد تا از تخلیه زباله و نخاله‌های ساختمانی در حریم و بستر رودخانه و مسیل‌ها جلوگیری و با متجاوزین برخورد قانونی شود.

وی در خصوص عشایر درون کوچ، افزود: هشدارهای لازم به عشایر داده شود تا در حاشیه رودخانه‌ها اسکان نداشته باشند تا به آنها خسارتی وارد نشود.

حیدری بیان کرد: در زمان بارش در هیچ نقطه‌ای از چهارمحال و بختیاری نباید مشکل قطعی آب شُرب وجود داشته باشد، مدیران مربوطه تدابیر لازم را داشته باشد و هدایت آب‌های سطحی به سمت دشت شهرکرد با سرعت انجام شود، تجهیزات لازم پیش‌بینی شده است.

استاندار چهارمحال و بختیاری در پایان تأکید کرد: اعتباری برای تعمیرات ماشین‌آلات راهداری در استان اختصاص پیدا کرده است، این اعتبار به سرعت جذب شود تا دچار مشکل نشویم، سرکشی سرزده از پایگاه‌های امدادی و خدماتی انجام می‌شود.

مدیران تا پایان هفته از استان خارج نشوند

علی حیدری، سرپرست معاونت عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در این جلسه با اشاره به آماده‌باش کامل دستگاه‌های اجرایی و امدادی در استان، اظهار کرد: مرخصی تمام مدیران تا پایان هفته جاری لغو و مدیران حق خروج از استان را ندارند.

حیدری بیان کرد: باتوجه به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر ورود سامانه بارشی به استان، پاکسازی معابر و مسیل‌های درون شهری و روستاها از اولویت‌های اصلی است.

وی با بیان اینکه باید هرس درختانی که با کابل‌های برق اتصال دارند، انجام شود، گفت: این کار از قطعی برق در زمان بارش جلوگیری می‌کند، تمامی ماشین‌آلات دستگاه‌های اجرایی باید آمادگی لازم را برای امدادرسانی در صورت وقوع سیلاب داشته باشند.

حیدری با اشاره به اینکه برخی نقاط در شهرستان لردگان، بروجن و شهرکرد در زمان بارش در معرض خطر سیلاب هستند، تصریح کرد: این نقاط به شهرداران معرفی شده است تا مشکلات آن را مناطق را به سرعت رفع کنند تا در صورت بارندگی شدید شاهد حادثه نباشیم. 

اهمیت مدیریت بحران برای مقابله با حوادث

در ادامه خسرو کیانی، سرپرست مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به امکان وقوع رخدادهای مختلف در نیمه دوم سال جاری، اظهار کرد: این زمان از سال باید نگاه‌ ویژه‌تری به بحث مدیریت بحران صورت گیرد تا همانند سنوات گذشته آمادگی و مقابله با رخدادهای احتمالی وجود داشته باشد.

وی وقوع یک مورد آتش‌سوزی، چهار مورد آلودگی هوا، یک مورد طوفان، پنج مورد زلزله، دو مورد زمین لغزش و فرونشست زمین، یک مورد سرما و یخبندان، ۱۴ مورد سیل و آبگرفتگی و سه مورد صاعقه را از جمله حوادث رخ داده طی هفت ماهه امسال بیان کرد و گفت: خوشبختانه حوادث امسال در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند کاهشی داشته است.

به گفته وی، در سیل مردادماه مدیریت مطلوبی در استان صورت گرفت، به طوری‌که تلفات و خسارات این حادثه به حداقل رسید.

دستگاه‌های راهداری نیازمند به روزرسانی هستند

در ادامه روح‌الله غلامی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود بیش از ۴۲ راهدارخانه دائمی و فصلی در استان، بیان کرد: ۴۵۰ راهدار به همراه قریب به ۳۰۰ دستگاه سبک، نیمه سنگین و سنگین و در قالب بیش از ۷۰ اکیپ راهداری در محورهای مواصلاتی چهارمحال و بختیاری، به خصوص گردنه‌های صعب‌العبور و برف‌گیر مستقر خواهند شد.

وی از خریداری بیش از ۳۳۰۰ تن نمک و بیش از ۱۱ هزار تن شن و تقسیم‌بندی میان راهدارخانه‌های استان خبر داد و گفت: امسال باتوجه به وقوع حوادث متنوع به‌ویژه سیل مردادماه، بیش از ۵۰ دستگاه از تجهیزات راهداری معیوب شده که در حال تعمیرند و تاکنون بیش از ۱۳ میلیارد تومان اعتبار صرف تعمیرات آن‌ها شده است، همچنین برای به‌روزرسانی این دستگاه‌ها نیازمند اعتباری بیش از ۲۰ میلیارد تومان هستیم تا دستگاه‌ها فعال شده و مشکلی برای راهداری زمستانه ایجاد نشود.

انتهای پیام
captcha