کد خبر: 4090601
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲

رسالت دستگاه‌های فرهنگی در خدمت‌رسانی به جامعه عشایری

مدیرکل امور عشایر چهارمحال‌وبختیاری گفت: اداره‌کل امور عشایر چهارمحال‌و‌بختیاری اعتبارات فرهنگی جداگانه دریافت نمی‌کند اما بر مبنای ماده پنج آیین‌نامه ساماندهی عشایر، دستگاه‌های متناظر فرهنگی و قرآنی باید جامعه عشایری را نیز از فعالیت‌ها و خدمات خود بهره‌مند سازند.

یحیی حسین پور، مدیرکل امور عشایر استان

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، یحیی حسین‌پور، مدیرکل امور عشایر چهارمحال‌وبختیاری امروز ۱۷ مهرماه در جمع خبرنگاران استان با گرامیداشت روز روستا و عشایر و با اشاره به اینکه عشایر استان جمعیتی بالغ بر ۱۲۴ هزار نفر را تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: ماده پنج آیین‌نامه ساماندهی عشایر قائل به این نکته مهم است که هر دستگاه به نسبت جامعه هدف و اعتباراتی که در اختیار دارد در استان‌ها و شهرستان‌ها در قبال جامعه عشایری نیز علاوه بر جوامع شهری و روستایی وظایفی بر عهده دارد، لذا می‌طلبد دستگاه‌ها به این موضوع توجه داشته باشند چرا که به نظر می‌رسد عشایر در آخر خط خدمات‌رسانی هستند و رسانه‌ها نیز باید به این موضوع ورود کنند.

وی با ذکر اینکه ایل‌راه‌های عشایری و تامین آب شُرب پایدار و سالم دو وظیفه ذاتی اداره امور عشایری هستند، ادامه داد: خوشبختانه اعتبارات خوبی به این مقوله‌ها تخصیص یافته و حمایت‌های بسیار خوبی در دولت سیزدهم شاهد بوده‌ایم تا نیازهای اولیه عشایر رفع شود.

حسین‌پور تصریح کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان، ۱۴۰ میلیارد تومان تخصیص داد و در حوزه محرومیت‌زدایی نیز سازمان امور عشایری ۱۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفت که در زمینه‌های مختلف از جمله آب شرب هزینه می‌شود.

مدیرکل امور عشایر استان احداث، بازگشایی مسیرها و ایل‌راه‌ها را نیز یادآور شد و بیان کرد: در این خصوص نیز پیگیری‌های خوبی از سوی دولت و نمایندگان مجلس انجام شده است و عقب‌ماندگی‌‌ها با یک برنامه‌ریزی خوب جبران می‌شوند.

حسین‌پور تصریح کرد: عشایر استان با داشتن یک میلیون و ۵۵۰ هزار رأس دام سبک هویت گذاری شده، سالانه ۳۵ هزار تُن شیر خام تولید می‌کند، همچنین توزیع نهاده‌ها بر اساس سامانه هویت‌گذاری شده انجام می‌گیرد. معمولاً سالانه توزیع حدود ۱۰۰ میلیون لیتر توزیع آب شُرب سیار صورت می‌گیرد و ۱۸۳۰ خانوار عشایری تحت پوشش هستند.

وی با یادآوری توزیع سالیانه هفت میلیون لیتر نفت سفید در میان خانوارهای عشایر، گفت: همچنین سالیانه ۳۷۰ هزار سیلندر گاز در بین عشایر توزیع می‌شود. هشت شرکت تعاونی عشایری و ۱۲۰ عامل فروش کالاهای اساسی به‌ویژه آرد یارانه‌ای در استان فعالند.

حسین‌پور با اشاره به ظرفیت و بستر بسیار خوب مناطق و زندگی عشایری برای مبحث گردشگری، بیان کرد: شیردوشی، کوچ، گرفتن ماست و کره، چرای دام، برپا کردن سیاه‌‌چادر و سایر مؤلفه‌های سبک زندگی عشایری از عوامل جذب گردشگر هستند که در صورت تقویت بستر گردشگری از سوی دستگاه‌های مربوطه می‌توان این بستر را فراهم ساخت.

امور عشایر اعتبارات فرهنگی ندارد

مدیرکل امور عشایری استان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اقدامات این نهاد در راستای ارتقای سطح فرهنگی و سواد قرآنی عشایر، توضیح داد: امور عشایری اعتبارات فرهنگی جداگانه دریافت نمی‌کند اما بر مبنای ماده پنج آیین‌نامه ساماندهی عشایر، دستگاه‌های متناظر فرهنگی و قرآنی مانند تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه‌های عمومی و غیره وظیفه دارند جامعه عشایری را نیز از فعالیت‌ها و خدمات خود بهره‌مند بسازند.

حسین‌پور ادامه داد: البته امور عشایری به کمک ائمه جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه جهاد کشاورزی، مبلغان و روحانیون را در مناسبت‌های مختلف به سیاه‌چادرها اعزام می‌کنند. در ماه محرم و صفر بیش از ۳۰ مبلغ از سوی اداره تبلیغات اسلامی به مناطق عشایری اعزام شدند و برنامه‌های خوبی را برگزار کردند.

انتهای پیام
captcha