به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه شهرکرد، امروز، ۱۷ تیرماه در خطبههای نمازجمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه برای رستگاری باید بندگی کنیم، اظهار کرد: در آیه ۲۱ سوره مبارکه ابراهیم، خداوند یک گفتوگو میان دو دسته را در قیامت بیان میکند، در این روز صف بهشتیان و جهنمیان مشخص میشود.
نکونام افزود: جهنمیان به دو دسته تقسیم میشود، یک دسته از جهنمیان ضعفای فکری عالم هستند و چشمبسته قدرتمندان و مستکبرین ظالم را دنبال و تقویت کردهاند، این افراد ایمان ضعیفی دارند، اما بهانه اینها پذیرفته نمیشود و وارد جهنم میشوند، این افراد به رؤسای ظالم خود میگویند: ما دنبال شما آمدیم و جهنمی شدیم، آیا میتوانید عذابمان را کم کنید و بهجای ما عذاب شوید؟ اما پاسخ میشنوند که اگر راه درست رفتهایم، شما هم دنبالهرو ما بودید و اینجا هیچ کاری از ما بر نمیآید و باید تبعات اعمال بدمان را باهم پس بدهیم.
وی با اشاره به اینکه برخی در این دنیا با برخی راهها و افکار آب به آسیاب دشمن میریزند، گفت: افرادی که از قدرتهای استکباری و رژیم شاهنشاهی دفاع میکنند، با آن افراد در جهنم محشور میشوند، این فریبخوردگان حواس خود را جمع کنند تا دنبالهرو تضعیفکنندگان راه شهدا و انقلاب اسلامی راه نشوند، باید برای تقویت دین خدا شعار بدهید نه اینکه برای تقویت دشمنان شعار سر دهید.
نکونام افزود: حتی شیطان نیز در روز قیامت از پیروانش تبری میجوید، شیطان در آن روز میگوید شما در دنیا با وعده صادق خداوند روبرو بودید، اما بهدنبال وعده پوچ راه افتادید و فریب خوردید، بنابراین بهجای سرزنش من، باید خود را سرزنش کنید.
خطیب نمازجمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه گناه زندگی انسان را تیره و تار میکند، گفت: گناه اجازه نمیدهد فرد مؤمن شود و به سوی طاعات خداوند برود، نماز فرد گناهکار سودمند نیست، زیرا گناه قلب او را تیره و تار کرده است، باید اطرافیان را از گناه فردی و جمعی دور کنیم.
وی در ادامه با اشاره به روز مالیات، توضیح داد: مالیات برای تأمین سرمایه اداره و آبادانی کشور است، کسانی که مسئول مالیات هستند باید در دریافت مالیات عدالت را رعایت کنند.
نکونام افزود: روز نهم و دهم ذیالحجه روز عرفه و نیایش نامیده شده و همچنین روز بعد آن روز عید قربان نامگذاری شده است، انسان آفریده شده تا عارف بشود و صاحب خلقت، نعمات و گرداننده امور را بشناسد، اما گاهی انسانها طغیان میکنند و بهجای خداشناسی، از معارف خلقت دور میشوند، دعای عرفه جهتدهنده است و باید افراد با مضامین و محتوای آن آشنا شوند، باید قدر این روز را بدانیم و اجتماعات بزرگ شکل بگیرد.
امام جمعه شهرکرد افزود: روز عید قربان بهمعنای قربانی کردن نفس، مال و هرچه به او عطا کرده است و قربانی کردن دام، نمادین انجام میشود، این مسائل باید در درون ما نهادیه شود.
وی با بیان اینکه روز ۱۸ تیرماه بهعنوان روز ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری شده است، تأكيد کرد: مسئله تربیت برای کودک و نوجوان یک اصل مهم است، ادبیات یکی از شاخصههای تربیتی محسوب میشود، کودکان و نوجوانان آیندهسازان این کشور هستند، متأسفانه برخی خانوادهها مسائل رفاهی را بر تربیت مقدم میدانند، خانوادهها باید در کنار خوراک و پوشاک به فکر روح و روان فرزندان باشند.
نکونام بیان کرد: خانواده بايد خانه را به کانون تربیت، دعا، بندگی و نماز تبدیل کند، مدارس باید اصول تربیتی را اصل قرار دهند، کودکان و نوجوانان را دریابیم، نگذاریم دشمن فکر و ذهن آنها را به دست بگیرد، همه باید نقشآفرین باشند.
امامجمعه شهرکرد با اشاره به حمله رضاشاه در ۲۱ تیرماه به مسجد گوهرشاد، توضیح داد: در این حمله تعداد زیادی از تجمعکنندگان علیه قانون کشف حجاب به شهادت رسیدند، برای عفاف و حجاب خونهای زیادی ریخته شده، حجاب و عفاف گوهرهایی دینی و قرآنی است و نباید کمرنگ شود، بسیاری از این جایگاه غافل هستند و نمیدانند رشد و تعالی انسان در گروی این مهم است.
وی اضافه کرد: بزرگان دین معتقد بودند که قداست چادر از عبای علما بیشتر است، حجاب و چادر برای جامعه سلامت و کمال به ارمغان میآورد و به جامعه زینت میبخشد، همچنین به زنان هویت انسانی، هویت زنانگی، وقار، شخصیت و سلامت عطا میکند.
نکونام تأکید کرد: بسیاری از دستگاههای اجرایی در کشور متولی عفاف و حجاب هستند، متولیان با انجام کارهای عمیق فرهنگی نقش خود را ایفا کنند، خانوادهها و مدارس نیز به این مسئله حساس باشند و اجازه ندهند حجاب و عفاف در جامعه کمرنگ شود.
خطیب نمازجمعه شهرکرد در پایان در خصوص برگزاری اجلاس انسجام و پیشرفت در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: توجه به این مهم قابل تقدیر است و اتحاد نباید به فرد نسبت داده شود، برخی انتقاداتی به این برنامه داشتند، این انتقادات مهم نیست و نباید این کار مهم تحت تأثیر نقد قرار بگیرد، مسئولان استانی نیز باید منسجم شوند و همافزایی داشته باشند، با تکروی و اعمال سلیقه فردی مردم آسیب میبینند.
انتهای پیام