به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از ایلام، دغدغه پدران و مادران امروز در عصر ارتباطات و اطلاعات در مورد تربیت فرزندان، زمین تا آسمان با دلنگرانیهای والدین سالهای نهچندان دور تفاوت کرده است. با رشد فناوری بسیاری از کارها آسان شده اما در مورد نظارت بر فرزندان با وجود ابزارهای کنترلی پیشرفته این کار سخت و سختتر شده است.
بازی و اسباببازی، اصلیترین عامل سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان حتی بزرگترهاست، در این میان وجود طیف وسیعی از وسایل سرگرمی الکترونیکی بهویژه بازیهای رایانهای و آسانی دسترسی به آنها و با توجه به این موضوع که بیگانگان از این ظرفیت به عنوان یک رسانه تأثیرگذار بر فکر و روح افراد استفاده میکنند، نقش نظارت و کنترل فرزندان در این عرصه و چگونگی گذران اوقات فراغت آنها بیشتر نمایان میشود.
آیا بیگانگان با ارائه بازیهای رایگان و جذاب تنها به فکر پرکردن اوقات فراغت فرزندانمان هستند؟ اهداف پشت پرده آنها چیست؟ برای مقابله با این فرایند چه کارهایی باید انجام داد؟ آیا برای آیندهسازان جامعه، برنامه مشخصی داریم؟ آیا بزرگترها با مسائل مربوط به فضای مجازی آشنا هستند؟
علی کسانی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به تأثیر مخرب فضای مجازی بر ذهن کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: فناوریهای نوین به شیوههای جدید و بسیار ظریف سعی در تغییر نگرش در افکار عمومی و قشر هدف یعنی خانوادهها دارند و با استفاده از ابزارهایی مانند بازیها و پویانماییها تلاش میکنند در روح و شکلگیری شخصیت افراد بهویژه کودکان و نوجوانان اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه بدون شک دوران کودکی و نوجوانی زمان شکلگیری شخصیت و هویت افراد است که میتوان با یک سرمایهگذاری و برنامهریزی روی این نسلها آینده جامعه را تشکیل داد، گفت: بنا به کلام حضرت علی(ع)، قلب جوان همچون زمین قابل کشتی است که هر بذری در آن بکاری سبز میشود.
کسانی افزود: از این تعبیر و کلام زیبای امیر مؤمنان میتوان اینگونه برداشت کرد که ائمه معصومین(ع) نیز این احساس نگرانی را در تمام دورانها داشتهاند و بهگونهای در احادیث توجه به امر مهم آموزش کودکان و نوجوانان را در اهم تبلیغ و کارهای خود قرار دادهاند.
رئیس پلیس فتا ایلام، گفت: به گفته کارشناسان یکی از اصلیترین گزینههایی که در شکلگیری شخصیت کودکان نقش دارد اهمیت بازی و اسباببازی مورد استفاده کودکان است که تأثیر زیادی در شکلگیری شخصیت آنها دارد، در این راستا میتوان با رعایت مواردی ازجمله ساخت بازیهایی که در آن تجارب مفید و متناسب با سن و جامعه اسلامی آموزش داده شود، این آموزهها را در ذهن کودکان و نوجوانان نهادینه کرد .
وی بیان کرد: از دیگر موارد میتوان به ساخت اسباببازیها، انیمیشنها، زنجیرهها و فیلمهای سینمایی اشاره کرد تا کودکان و نوجوانان به واسطه الگوهایی با مفاهیم، ارزشها و نقشپذیری در جامعه آشنا شوند و به این وسیله میتوان برخی از ناهنجاریهای رفتاری کودکان را اصلاح کرد.
کسانی افزود: بنا به تأکید رهبر انقلاب، در مقابل این تهاجم فرهنگی، باید در وهلهنخست کار کرد و در مرحلهی دوم ابتکار عمل داشت. ایشان، با اشاره به اثرگذاری و جذابیت فیلم و سینما، اسباببازى و بازى رایانهاى و عروسک بر ترویج بازیها و ورزشهای بومی در برابر اینترنت و بازیهای رایانهای که ذهن کودکان ما را تسخیر میکند، تأکید کردهاند و در خصوص انفعال در برابر چنین تهاجمی هشدار دادهاند.
رئیس پلیس فتا استان ایلام، اضافه کرد: از راهکارها و راحلهای موجود که میتوان به آنها پرداخت، تهیه پیوست فرهنگی برای تمامی فعالیتهای نهادهای دولتی و بخش خصوصی، جایگزین کردن عروسکها و اسباببازیهای باکیفیت ملی بهجای محصولات خارجی، نظارت بر بازیهای رایانهای و ساخت پویانماییهایی که اسطورههای اصیل ملی و مذهبی به کودکان و نوجوانان را نشان دهد و اطلاعرسانی لازم در مورد تأثیر منفی اسباببازیهای غربی به والدین، معلمها و مهدکودکها و نظارت بر اسباببازیهایی که در مهدهای کودک به کودکان عرضه میشود.
وی یادآور شد: از عموم مردم درخواست داریم در صورت مواجهه با جرائم رایانهای مراتب را سریعاً از طریق وبسایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش «تماس با ما» گزارش یا با شماره تلفنهای 5-2182361-084 تماس بگیرند.