کد خبر: 4256306
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸

دبیرخانه رویداد ملی روایت شهدای غریب در چهارمحال‌وبختیاری تشکیل می‌شود

دبیرکل کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت با اشاره به اینکه باید شهدای غریب شناسایی شده را به جامعه معرفی کنیم، گفت: دبیرخانه معرفی شهدای غریب دوران اسارت در بخش روایت به چهارمحال و بختیاری سپرده شده است.

نشست دبیرکل کنگره شهدای غریب

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، محمدجواد زمردیان، دبیرکل کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت امروز ششم دی‌ماه در حاشیه نشست هم‌اندیشی برگزاری رویدادهای هنری و ادبی ویژه شهدای غریب که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری برگزار شد با اشاره به اینکه شهدای غریب به شهیدانی اطلاق می‌شود که در دوران اسارت با تنی مجروح یا بر اثر ضرب و شتم و بیماری مظلومانه به درجه رفیع شهادت نائل شدند، اظهار کرد: شناسایی شهدای غریب اسارت به‌صورت یک حرکت مردمی از دل مراکز مردم‌نهاد و جامعه آزادگان شکل گرفت و بسیاری از نهادهای دولتی نیز پشتیبان این حرکت هستند.

وی با ذکر اینکه در ابتدا ۱۵۳ شهید غریب دوران اسارت در کشور شناسایی شد، ادامه داد: امروز اما این تعداد به ۲ هزار و ۴۰۴ شهید افزایش یافته که پیکر برخی از این شهدا به کشور بازگشته و پیکر برخی هنوز بازنگشتند. روند شناسایی شهدا همچنان ادامه دارد لذا احتمال افزایش آمار شهدای غریب وجود دارد.

زمردیان بیان کرد: برای افزایش دایره اقدامات ناظر بر شهدای غریب کشور، ستادهای استانی کنگره شهدای غریب در استان‌ها شکل گرفت و آزادگان در تمامی استان‌ها پای کار آمدند و دستگاه‌ها نیز پشتیبانی می‌کنند.

دبیرکل کنگره شهدای غریب دوران اسارت با اشاره به اینکه اجلاسیه‌های استانی شهدای غریب در تمامی استان‌ها برگزار شده است، افزود: اکنون نوبت آن است که شهدای غریب شناسایی شده را به جامعه معرفی کنیم که شکل‌های معرفی متنوعی در دستور کار قرار گرفته و ۱۸ شاخه هنری در این راستا عهده‌دار این مسئولیت خواهند شد. 

زمردیان ادامه داد: امروز نشستی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری که اولین جلسه شاخه هنری و حوزه ادبیات و فرهنگ پایداری را شامل می‌شود، برگزار شد. این کار با بُرش‌های استانی انجام خواهد شد و ۲ دبیرخانه ملی در ۲ استان چهارمحال و بختیاری در حوزه روایت و کهگیلویه و بویراحمد در حوزه داستان، عهده‌دار حوزه ادبیات شدند.

دبیرکل کنگره شهدای غریب دوران اسارت افزود: قرار است این دو دبیرخانه شکل بگیرند و سازمان‌ها و حامیان کار مشخص شوند تا بتوانیم یک رویداد ملی را در این بخش رقم بزنیم. طی رایزنی‌ها تصمیم بر این شد که در حوزه روایت به‌صورت جایزه سالانه و در حوزه داستان به‌صورت جایزه دوسالانه شاهد برگزاری رویدادهای ملی در راستای معرفی شهدای غریب باشیم. برنامه‌ریزی برای دیگر رشته‌های هنری نیز بتدریج باید پیش برود.

زمردیان در پایان در خصوص برنامه‌های سفر امروزش به چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: امروز آیین تجلیل از فعالان استانی کنگره استانی شهدای غریب برگزار می‌شود. سپس سفری به فارسان و دیدار و سرکشی مادران شهدا را در دستور کار قرار داریم.

انتهای پیام
captcha