به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری، پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری، امروز، 27 آذرماه در دیدار مدیرکل ثبت احوال این استان اظهار کرد: موضوع نامگذاری افراد و افزایش درخواستهای تغییر نام در سنین مختلف از دغدغههای فرهنگی و اجتماعی است که این روزها به واسطه تنوع بالای اسامی و تأثیرات هویتی این نامگزینیها، نمود بیشتری یافته است.
وی با یادآوری اینکه شیوه انتخاب و تغییر نام افراد در سالهای اخیر تغییرات قابل تأملی را پشت سر گذاشته است، گفت: فرهنگسازی در این رابطه میتواند به حفظ هویت ملی و تقویت فرهنگ بومی و محلی کمک کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری با اشاره به ضرورت انجام طرحهای پژوهشی برای بررسی دقیقتر دلایل سیر تغییرات نامگزینی به خصوص برای کودکان در استان تصریح کرد: این تغییرات تابع شرایط زمانی و برخی وقایع اجتماعی و فرهنگی است که باید در بازههای زمانی طولانیتر سنجیده شده و عوامل مؤثر بر آن شناسایی شود.
احمدی طرح موضوع نامگزینی در استان و ارائه آمارهای مربوطه در شورای فرهنگ عمومی را لازم دانست و گفت: چهارمحالوبختیاری بهدلیل حضور اقوام مختلف و شرایط جغرافیایی حاکم بر آن، خرده فرهنگهای بسیاری را در خود جای داده است که هر کدام میتواند تأثیرات ویژهای در نامگزینی افراد داشته باشد اما آمارهای به دست آمده نشاندهنده ایجاد برخی فاصلههای هویتی و فرهنگی در کنار واگرایی و تنوعطلبی در نامگذاری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری افزود: آسیبها و پیامدهای ناخوشایند برخی نامگزینیها، زمانی مشخص میشود که افراد برای ورود به اجتماع با موقعیتهای مختلفی روبهرو میشوند، از اینرو باید با فرهنگسازی در این رابطه، خانوادهها را از این پیامدها آگاه کرد.
وی با بیان اینکه تعریف برنامههای عملیاتی فرهنگی برای بیان اهمیت موضوع نامگزینی میتواند راهگشا باشد، گفت: مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده همکاری در این رابطه است و تلاش خواهد شد با همراهی هنرمندان و با بهکارگیری زبان هنر، اقدامات مؤثری در این حوزه شکل گیرد.
سیدمهدی موسوی، مدیرکل ثبت احوال چهارمحالوبختیاری هم در این دیدار با ارائه برخی آمارهای به دست آمده از نحوه نامگزینی افراد در استان در یک دهه اخیر گفت: این تغییرات نشان میدهد که خانوادهها در انتخاب اسامی فرزندان خود تأثیرپذیری بالایی از شرایط اجتماعی و فرهنگی دارند.
وی با بیان اینکه نام و نامگذاری یک مقوله فرهنگی است که اثرات آن در تمام دوران حیات فرد دیده میشود، افزود: باید اهمیت این مقوله بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و بر حفظ فرهنگ و هویت اصیل ایرانی اسلامی تأکید شود.
مدیرکل ثبت احوال چهارمحالوبختیاری به موقعیت جغرافیایی این استان در مرکز کشور و فاصله مکانی با کشورهای همسایه اشاره و تصریح کرد: با توجه به این شرایط انتظار نمیرود تغییر در نامگذاریها در چهارمحال و بختیاری همانند شرایط استانهای مرزی پیش برود اما گسترش فضای مجازی و دیگر عوامل ارتباطی موجب شده است تا وضعیت تغییر نامگزینیها در استان قابل توجه باشد.
موسوی یادآور شد: امید است با طرح موضوع در شورای فرهنگ عمومی و تعریف برنامههای عملیاتی بتوان راهکارهای مؤثری را در این رابطه بهکار گرفت.
انتهای پیام