کد خبر: 4251237
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۷
ایکنا گزارش می‌دهد

افق روشن مسابقات قرآن با حضور نوجوانان مستعد قرآنی

حضور پررنگ نوجوانان قرآنی به همراه پدر و مادر که از راه‌های دور و نزدیک به محل مسابقات قرآن و عترت بسیج چهارمحال‌وبختیاری آمده بودند و مشاهده شور و انگیزه و علاقه آنان گویای آن است که هر یک از این کودکان و نوجوانان قرآنی افقی را در حوزه فعالیت‌های قرآنی برای خود تعریف کرده و الگویی را در تلاوت خودشان داشته و دوست دارند که قله‌های تلاوت را فتح کنند.

مسابقات قرآن بسیج

سی‌ویکمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت(ع) بسیج در بخش آقایان با حضور ۵۶ متسابق راه‌یافته به این مرحله در روز هشتم آذرماه در شهرکرد برگزار و پرونده این دوره از مسابقات در مرحله استانی بسته شد.

این مسابقات با داوری تعدادی از اساتید و چهره‌های باسابقه و شاخص استان همراه بود که بیان نکات و لطایف قرآنی و نیز مطالب فنی قرائت در خلال تلاوت‌ها، از نکات جالب توجه بود و بر شور و جذابیت این رویداد قرآنی می‌افزود.

حضور پررنگ نوجوانان قاری و مرتل و حافظ از دیگر نکات برجسته این دوره از مسابقات قرآن بسیج بود که همراه پدر و مادر به محل مسابقات آمده بودند و انگیزه و علاقه آنها گویای آن بود که هر یک از این کودکان و نوجوانان قرآنی افقی را در حوزه فعالیت‌های قرآنی برای خود تعریف کرده و الگویی را در تلاوت خودشان دارند و دوست دارند قله‌های تلاوت را فتح کنند که گفت‌وگوهای ایکنا با مادران و پدران نوجوانان حاضر در مسابقات قرآن بسیج نیز مؤید همین مطلب بود، این گفت‌وگوها را با هم می‌خوانیم.


بیشتر بخوانید:


تعریف بسیج با استناد به آیه پایانی سوره فتح

غلامحسین فاتحی، حافظ کل قرآن کریم و داور مسابقات قرآن بسیج در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه خاستگاه شکل‌گیری شجره طیبه بسیج آموزه‌ها و معارف قرآنی هستند، اظهار کرد: به تعبیر آیه پایانی سوره مبارکه فتح مسلمانان با سرعت پیش رفتند و ابتدا جوانه‌ای بودند که رشد و نمو کرده و ساقه و شاخه شدند سپس، تبدیل به تنه‌ای تنومند شدند که کشاورز به تعجب درآمد و باعث غیظ کفار شد؛ این پیشرفت فوق‌العاده مسلمانان در صدر اسلام و دیگر برهه‌های تاریخی محصول همین تفکر انقلابی و بسیجی است.

وی ادامه داد: بسیجی کسی است که تمام کارهایش را برای خدا خالص ساخته و در همه امور جز رضایت الهی را دنبال نمی‌کند و جز به خدا تکیه ندارد بنابراین هیچ مانع و سدی در برابرش معنا ندارد و نمی‌تواند او را از حرکت به سمت جلو باز دارد.

فاتحی تأکید کرد: نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) نیز باعث احیای این تفکر بسیجی شد و دوران سخت و طاقت‌فرسای دفاع مقدس را همه ما مدیون بسیجیان هستیم. بعد از جنگ نیز بسیج در عرصه‌های مختلف حضوری موفق داشته از جمله در واکسیناسیون جمعی که باعث ریشه‌کن شدن بیماری فلج اطفال در کشور شد.

وی ادامه داد: بسیج در عرصه‌های فرهنگی نیز ورود موفقی داشته و در عرصه عمرانی و سازندگی نیز درخشان بوده است، در ایام کرونا نیز شاهد تلاش‌ها و مجاهدت‌های بسیج بودیم.

فاتحی بیان کرد: امروز تفکر بسیجی از مرزهای ایرانی اسلامی فراتر رفته و به بسیاری از کشورهایی که تحت عنوان جبهه مقاومت می‌نامیم، تسری یافته است که این تفکر باعث مقاومت و ایستادگی سرسختانه در برابر صهیونیست‌ها و آمریکا و ایادی آنان شده است و امیدواریم پیروزی نهایی به زودی حاصل شود. 

پرورش استعدادهای درخشان قرآنی 

صادق احمدی، حافظ قرآن کریم و داور رشته حفظ در مسابقات قرآن بسیج با اشاره به اینکه مسابقات بسیج در سطح کشور از اعتبار بالایی برخوردار است، اظهار کرد: هر ساله تعداد بسیاری از علاقه‌مندان در این رویداد قرآنی شرکت می‌کنند و فضای خوبی ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: امروز هم مسابقات خوبی را شاهد بودیم و برخی از متسابقان سطح بسیار خوبی داشتند و از متسابقان مسابقات سراسری اوقاف نیز چند نفر شرکت داشتند که باعث ارتقای سطح مسابقات بسیج شده است.

احمدی به کودکان و نوجوانان حافظ قرآن نیز اشاره و بیان کرد: مشاهده این حافظان خردسال و نوجوان نویدبخش آینده روشن استان در حوزه فعالیت‌های قرآنی است که می‌طلبد این استعدادهای درخشان قرآنی به خوبی پرورش یابند.

وی در پایان گفت: امسال ملاک ارزیابی حفاظ در مسابقات رشته حفظ فقط حسن حفظ بود و سایر آیتم‌ها نظیر تجوید و صوت و لحن ملاک داوری قرار نگرفت. 

استعدادهای قرآنی نیازمند آموزش‌های تخصصی هستند

مادر قاری نوجوان محمدحسین علی‌بابایی با ابراز خرسندی از فعالیت فرزندش در فعالیت‌های قرآنی و نیز فعالیت مداوم در پایگاه بسیج، اظهار کرد: فرزندم علاقه وافری نیز به شرکت در مسابقات قرآن دارد اما نکته مهم این است که فعالیت‌های قرآنی به‌ویژه در بین نوجوانان به‌صورت جدی و فوری نیازمند حمایت و تقویت است.

وی ادامه داد: فرزندم با علاقه تلاوت قرآن و یادگیری فنون قرائت را دنبال می‌کند و حمایت لازم به‌ویژه در حوزه آموزش تخصصی قرآن صورت باید گیرد تا ارتقای سطح استعدادهای قرآنی را شاهد باشیم و وقتی در عرصه مسابقات در سطح ملی قرار می‌گیرند در بین رقبای قوی و توانمند، حرفی برای گفتن داشته باشند.

علی‌بابایی با تأکید بر اینکه مقوله آموزش قرآن در برخی استان‌ها از جمله اصفهان مورد توجه جدی است، افزود: یک مثال دم دستی از تراز آموزش قرآن در این منطقه، کلاس‌های استاد غلامرضا شاه‌میوه در مؤسسه بینه است که برای اقشار و رده‌های سنی مختلف آموزش‌های تخصصی و کاربردی ارائه می‌شود و تمام فرآیندها به‌صورت حرفه‌ای و اصولی پیش می‌رود.

وی تصریح کرد: استان ما اما از داشتن چنین مراکز قرآنی محروم است و معدود اساتیدی همچون مسعود داوری که در حوزه آموزش قرآن فعالیت دارند، از حداقل حمایت‌ها برخوردار نیستند. 

این مادر دغدغه‌مند با تأکید بر اینکه قرآن همه زندگی ماست و هر چه داریم در پرتو کلام وحی حاصل شده است، بیان کرد: از مسئولان و متولیان تقاضا داریم تا می‌توانند حمایت‌ها را بیشتر کنند.

علی‌بابایی بیان کرد: استعدادها فراوان و کلاس‌های تخصصی قرائت ضعیف هستند که امیدواریم لااقل برای همین نوجوانان شناسایی شده در عرصه مسابقات قرآن، کاری شود و تحت تعلیم قرار گیرند. خانواده‌های این نوجوانان بعضاً از راه دور و با طی مسافت طولانی فرزندان خود را به مسابقات می‌آورند، پیداست که دغدغه دارند و اگر زمینه آموزش برای فرزندشان ایجاد شود، استقبال می‌کنند. 

وی ادامه داد: بنده فرزندم را نذر قرآن کردم و از خدا درخواست کردم که فرزندم همواره مأنوس و مألوف با کلام وحی باقی بماند و نور قرآن همواره بر قلبش بتابد. به مادران توصیه می‌کنم که فرزندان خود را به هر روشی که خودشان تشخیص می‌دهند در مسیر قرآن قرار دهند.

آرزوی تربیت فرزندان ولایی

مادر سیدسبحان حسینی، قاری نوجوان از روستای خراجی شهرستان کیار با اشاره به اینکه بنده ۲ فرزندم را از کودکی با قرآن مأنوس ساختم و صوت تلاوت آیات در منزل ما همیشه ساری و جاری است، اظهار کرد: تلاشم این بوده که کلام وحی با گوشت و خون فرزندانم آمیخته باشد، وقتی که بزرگ‌تر شدند آموزش را هم برای آنها شروع کردم و در این راستا لطف و عنایت استاد مسعود داوری در مؤسسه قرآنی نسیم وحی شهرکرد را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: سیدسبحان نیز در حال حاضر یک روز در هفته تحت تعلیم این استاد قرار دارد و با اشتیاق و علاقه به این جلسات در شهرکرد می‌آید که امیدواریم مسیر قرآن را پیوسته و مستمر و با پشتکار ادامه دهد و یک فرد قرآنی باشد. 

حسینی تصریح کرد: آرزویم برای فرزندانم این است که در مسیر قرآن باشند و ولایی بار بیایند و در هر شغل و حرفه‌ای قرار گرفتند، رفتار و اخلاق قرآنی داشته باشند.

افزایش محافل قرآنی در پایگاه‌های بسیج 

سیف‌الله اسماعیلی، پدر محمد اسماعیلی، قاری ممتاز نوجوان نیز به خبرنگار ایکنا گفت: در این استان استعدادهای درخشان قرآنی کم نیستند اما متأسفانه زمینه پرورش و رشد این نوجوانان که امروز تلاوت خوب برخی از آنها را مشاهده کردیم، وجود ندارد. هر یک از این نوجوانان مستعد و توانمند اگر تحت پوشش استاد قرار بگیرند می‌توانند در سطح ملی بدرخشند.

اسماعیلی تصریح کرد: پایگاه‌های بسیج مساجد و محلات و حوزه‌های مقاومت بستر مناسبی برای برپایی جلسات آموزشی قرآن هستند که امیدواریم جلسات تلاوت قرآن، برگزاری محافل انس با قرآن کریم و برگزاری دوره‌های تخصصی هر چند وقت یکبار در این مراکز اتفاق بیفتد. 

آرزوهای بزرگ قرآنی برای فرزندان 

مادر امیررضا بهرامی، قاری خردسال که به همراه پدر و مادر از روستای دشتک شهرستان اردل به شهرکرد آمده و در این مسابقات حضور دارند، اظهار کرد: قرآن کریم کتاب آسمانی ماست و اگر فرزندمان را از کودکی با قرآن آشنا کنیم باعث تربیت صحیح و شکل‌گیری مطلوب شخصیت او خواهد شد و در جوانی نیز با کلام وحی مأنوس می‌شود.

وی ادامه داد: آرزویی که برای پسرم در این مسیر دارم این است که حافظ کل قرآن و یک قاری بین‌المللی شود و یک زندگی سراسر قرآنی را داشته باشد. خوشبختانه فرزند ما توانایی خوبی در قرائت ترتیل و تحقیق دارد و در حال حاضر، ۲ جزء را حفظ است و ادامه می‌دهد.

بهرامی با بیان اینکه در دشتک کلاس قرآن تخصصی وجود ندارد و فقط جلسات روخوانی و روانخوانی برپاست، افزود: فرزند ما تا کنون در کلاس آموزشی شرکت نداشته و خودمان با او کار می‌کنیم. 

امیررضا بهرامی، قاری و حافظ خردسال اهل دشتک نیز به خبرنگار ایکنا گفت: قرآن را دوست دارم و دوست دارم حافظ کل شوم و بتوانم در مسابقات بزرگ شرکت کنم.

وی ادامه داد: همچنین قرائت قرآن را دوست دارم و از کمک‌های پدر و مادرم برای یادگیری تلاوت قرآن استفاده می‌کنم و استاد ندارم.

انتهای پیام
captcha