کد خبر: 4247266
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۴
معاون سیاسی سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال‌وبختیاری:

گفتمان مقاومت به سطح بین‌الملل رسیده است

علیرضا اسماعیلی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر پایان حضور فساد برانگیز آمریکا در منطقه گفت: هژمونی آمریکا و قدرت نفوذ آن در افکار و اذهان فروریخته است، چراکه طوفان‌الاقصی چهره غرب را کاملاً عریان نشان داد و امروز گفتمان مقاومت از سطح منطقه‌ای به سطح بین‌المللی ارتقا یافته است.

علیرضا اسماعیلی، کارشناس مسائل سیاسی

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، علیرضا اسماعیلی، معاون سیاسی سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال‌وبختیاری، روز گذشته، ۱۹ آبان‌ماه در جمع مدیران و کارکنان جهاددانشگاهی چهارمحال‌وبختیاری به تبیین آخرین تحولات جبهه مقاومت در مقابله با رژیم منحوس صهیونیستی پرداخت و با اشاره به اینکه امروز ما در یک رویارویی تمدنی تا ایجاد تمدن نوین جهانی قرار داریم، اظهار کرد: این تمدن نوین قرار است که صادر شود و ایران اسلامی درواقع منطقه پایلوت عملیاتی شدن آن است؛ صدور این تمدن نوین باعث خواهد شد که بشریت از جهالت رهایی یابد، اما لازمه این مهم آن است که در داخل جغرافیای ایران این تمدن به‌عنوان الگو، شکل بگیرد.

وی با ذکر اینکه تحقق تمدن نوین اسلامی باعث نجات دنیا و آخرت بشریت خواهد شد، ادامه داد: اما دنیا اجازه نمی‌دهد که این تمدن پا بگیرد و تمام دعوا بر سر همین ماجراست. فرانسیس فوکویاما در نظریه انسان واپسین قائل است که اندیشه لیبرال دموکراسی، سقف اندیشه بشری است و هر اندیشه‌ای در همین قالب قابل نقد یا تأیید است در حالی که ما قائلیم اسلام فراتر از هر مکتبی برای سعادت دنیوی و اخروی بشر است.

نگاه تمدنی به نبرد اسرائیل و فلسطین 

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مسئله فلسطین و با تأکید بر اینکه اگر از کلان‌تحلیل‌ها فاصله بگیریم دچار خطای راهبردی خواهیم شد، افزود: کنت دومارانش، مشاور امنیتی بین‌المللی قائل به جنگ جهانی چهارم در عصر حاضر است با این توضیح که کشورهای شمال و جنوب در این جنگ قرار دارند؛ ما امروز به دور از نگاه نقطه‌ای به این یا آن اقدام اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین یا لبنان، باید نگاه تمدنی داشته باشیم. اینکه اسرائیل اسماعیل هنیه یا سیدحسن نصرالله و دیگر بزرگان مقاومت را ترور می‌کند الزاماً به این معنا نیست که رژیم منحوس قوی بوده و از قدرت و اقتدار برخوردار است. 

اسماعیلی تصریح کرد: دومارانش می‌گوید جبهه شمال شامل کشورهای پیشرفته و سطح اول جهان از لحاظ اقتصادی و فن‌سالاری و جبهه جنوب شامل کشورهای دارای عقاید پایدار است. او در زمان جنگ تحمیلی به اردوگاه‌های عراقی رفت تا اسرای ایرانی را از نزدیک ببیند که وقتی تاب‌آوری اسیران ایرانی زیر شکنجه‌ها را دید گفت که اینها همان رزمندگان جبهه جنوب هستند که علیه تمدن غرب قیام خواهند کرد و آن را با چالش مواجه خواهند ساخت. او معتقد بود که تمدن اسلامی منجر به تولید باورهای پایدار می‌شود و این برای جهان غرب خطرناک است. 

وی با بیان اینکه میان یهود و صهیونیست باید تفاوت قائل باشیم، توضیح داد: یهود یک دین و آیین و مرام اخلاقی است که از ۲ هزار و ۳۰۰ سال قبل میلاد وجود داشته و صاحب پیامبر و کتاب است، در حالی که صهیونیسم را باید یک سازمان یا جنبش بدانیم. یهود معتقد به ارض موعود است که روزی با جنگ آخرالزمان، محقق خواهد شد، صهیونیسم اما قائل است که ارض موعود را باید تصاحب کرد و نباید منتظر سیر تاریخ باشند.  

این مدرس دانشگاه ادامه داد: بین ۱۳ تا ۱۸ میلیون یهودی در سراسر دنیا پراکنده هستند که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد اقتصاد را در دست دارند یا بر روند چرخه اقتصاد مؤثر هستند.

چرا عملیات «طوفان‌الاقصی» ضرورت داشت 

اسماعیلی با طرح این پرسش که چرا حماس دست به عملیات «طوفان‌الاقصی» زد با آنکه می‌دانست اسرائیل چهارمین ارتش منظم جهان را دارد و از حمایت قدرت‌های بزرگ دنیا برخوردار است، گفت: طوفان‌الاقصی نقطه شروع جنگ فلسطین با اسرائیل نیست چرا که این مقابله از دهه‌ها قبل بر این منطقه تحمیل شد و طوفان‌الاقصی این کارکرد را داشت که تمام منطقه را وارد فاز عملیاتی علیه رژیم غاصب کند. 

وی بیان کرد: از سال ۱۹۴۸ که اسرائیل اعلام موجودیت کرد، چندین جنگ علیه این رژیم منحوس شکل گرفت که در بدو امر، دولت‌های عربی با ماهیت پان عربیسم و با هدف اعاده حیثیت اعراب، به جنگ با این رژیم رفتند. همه این جنگ‌ها از سوی دولت‌ها انجام شد و همگی به شکست انجامید و نتیجه آن شد که تصرف سرزمین‌های اشغالی از حدود سه تا هفت درصد به ۸۲ درصد رسید و میلیون‌ها فلسطینی آواره شدند که هنوز هم آواره هستند. 

اسماعیلی انقلاب اسلامی ایران را عامل تحول در شکل و ماهیت مقابله با رژیم صهیونیستی دانست و توضیح داد: امروز گروه‌های مقاومت مردمی جای دولت‌ها را در جنگ با اسرائیل گرفته‌اند و ماهیت جنگ از پان عربیسم تبدیل به جهاد و شهادت شده و این روحی بود که انقلاب در کالبد عرب‌ها دمید اگرچه برخی‌ها هنوز دچار خطای محاسباتی بوده و تصور می‌کنند می‌توانند به دشمنان ایران پناه ببرند. 

معاون سیاسی سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال‌وبختیاری با یادآوری اینکه طوفان‌الاقصی شروع جنگ نبود بلکه یک عملیات پیش‌دستانه بود، بیان کرد: این جنگ یک سیر و خط مستمر است و طراحی رژیم پیش از این عملیات این بود که مردم غزه را از سرزمین خود آواره و کرانه باختری را کاملاً همسو با خود کند و سرزمین یکپارچه و پهناور اسرائیل را شکل بدهد. 

اسماعیلی ادامه داد: اگر عملیات طوفان‌الاقصی اتفاق نمی‌افتاد امروز به‌جای ۴۴ هزار شهید فلسطینی، شاید چندین برابر کشته و آواره را در غزه شاهد بودیم. بنابراین مجاهدان حماس با علم به اینکه تلفات را باید پرداخت کنند اما عملیات پیش‌دستانه و یک عملیات در دل جنگ ۷۵ ساله انجام دادند تا از خسارت‌های به‌مراتب بزرگ‌تر جلوگیری شود. اینجاست که امام المقاومه، رهبر معظم انقلاب قائلند هزینه مقاومت به مراتب کمتر از سازش است. 

وی بیان کرد: طوفان‌الاقصی یک عملیات ۲۴ ساعته بود که باعث فروپاشی کابینه اسرائیل شد تا جایی که آمریکا کنترل امور را در دست گرفت؛ پاسخ اسرائیل به این عملیات از فردای آن عملیات شروع شد و تا امروز همچنان ادامه دارند. 

اسماعیلی با تصریح اینکه اسرائیل تا کنون مردم خود را در جنگ دخیل نکرده بنابراین اسیر گرفتن از این رژیم امتیاز بسیار بالایی است، افزود: در جریان عملیات غرورآفرین طوفان الاقصی نیروهای حماس توانستند از دیوار حائل رد شوند و در سرزمین‌های اشغالی نفوذ و افسران ارشد صهیونیستی را غافلگیر کرده و بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ نفر را به اسارت بگیرند که هنوز هم در اسارت هستند. 

شکست هیمنه اسرائیل ترمیم نخواهد شد 

وی با تأکید بر تعبیر مقام معظم رهبری که طوفان‌الاقصی را «شکست غیرقابل ترمیم» رژیم غاصب خواندند، اضافه کرد: اگر اسرائیل تمام غزه را شخم بزند و همه اهالی آن را شهید کند، از حیث نگاه تمدنی، این شکست هیمنه رژیم ترمیم نخواهد شد. 

اسماعیلی بیان کرد: رژیم صهیونیستی در پاسخ به عملیات طوفان‌الاقصی، ابتدا استراتژی مرد دیوانه را در پیش گرفت یعنی خواست تا قدرتش را به تمام دنیا نشان دهد بنابراین مساجد و مدارس و بیمارستان‌ها را بی‌محابا بمباران می‌کرد و یک قتل عام واقعی در غزه به راه انداخت بی‌آنکه ملاحظات انسانی و بین‌المللی را در نظر بگیرد. این رویکرد رژیم غاصب باعث شد که به جای تولید قدرت در جهان، نفرت جهانی را علیه خود برانگیزد و خیابان‌های اروپا محل شکل‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی شد. 

وی با ذکر اینکه اسرائیل در باریکه ۳۶۰ کیلومتری غزه در حال خفه شدن است، افزود: این رژیم یک‌ سال بعد از کشتار و تخریب و قتل عام در غزه به هیچ‌یک از اهدافش دست نیافته است یعنی نه توانسته اسیری را آزاد کند و نه امور غزه را به دست گیرد، ضمن اینکه اقتصاد اسرائیل تعطیل شده و خاصه اقتصاد دریامحور آن از طریق باب المندب توسط یمن به چالش کشیده شده است. 

اسماعیلی بیان کرد: نتانیاهو برای پیشگیری از مطالبات مردم در داخل، ناچار است جنگ را گسترش دهند و فضا را همچنان امنیتی نگه دارد. این رژیم منحوس همچنین با انجام اقداماتی تلاش کرد ایران را وارد جنگ مستقیم کند، چراکه اگر ایران وارد جنگ می‌شد، آمریکا هم به میدان می‌آمد و این جنگ تبدیل به جنگ میان ایران و آمریکا تبدیل می‌شد و اسرائیل می‌توانست نفس بکشد. امروز تردیدی نیست کاری را که حماس شروع کرد حزب‌الله به فضل الهی تکمیل خواهد کرد، چراکه حزب‌الله بسیار قوی است. 

وی ادامه داد: در مرحله دیگری از جنگ، رژیم صهیونیستی به ترور رهبران مقاومت روی آورد، اما پرسش اینجاست که آیا اسرائیل امروز قادر است هر شخصیتی را که هدف‌گذاری کرده ترور کند، پاسخ خیر است همانطور که در ترور شهید یحیی سنوار شاهد بودیم چه سناریوهایی علیه وی ساخته بودند از جمله اینکه او در تونل‌ها پناه گرفته و مردم غزه را سپر خود ساخته است اما دیدیم که چگونه مقتدرانه و قهرمانانه در میدان نبرد تا آخرین لحظه جنگید و به شهادت رسید، بنابراین روایت متفاوت شد و شهید سنوار به یک اسطوره در بین مردم تبدیل شد. 

اسماعیلی با تصریح اینکه وعده صادق یک در پاسخ به حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق یک عملیات خارق‌العاده بود، بیان کرد: ما هیچ شناختی نسبت به وضعیت دفاعی و ردیابی و رصد رژیم صهیونیستی نداشتیم اما موشک‌های ما از ۱۴ نقطه کشور به سمت اسرائیل پرتاب شد و ۷ درصد موشک‌ها به اهداف اصابت کردند اما این عنلیات بازدارنده نبود زیرا اقدامات بعدی اسرائیل را شاهد بودیم از جمله اینکه شهید هنیه را در تهران ترور کردند. در وعده صادق ۲ هدف ما این بود که اولاً باید دشمن را غافلگیر می‌کردیم و دیگر آنکه سامانه‌های راداری و ردیابی آنها را باید به خوبی می‌شناختیم که این اتفاق افتاد.

گزینه‌های پیش رو در وعده صادق ۳

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه ایران و اسرائیل هیچ‌یک به دنبال گسترش جنگ نیستند و تقابل آنها مدیریت شده است، گفت: ما قرار است به یک نقطه پایانی جنگ برسیم که آغاز تحولات عظیم در منطقه خواهد بود در این راستا گزاره‌هایی همچون تغییر هندسه دنیا، انتقال قدرت از شرق به غرب، افول اسرائیل و آمریکا و ... مطرح می‌شوند که سرمنشأ تحول تاریخی است.

اسماعیلی افزود: در این تحول تاریخی کسی می‌تواند امتیاز بگیرد که جنگ را به نفع خودش مدیریت کرده و یک پله بالاتر باشد، اکنون ما وعده صادق ۳ را باید انجام دهیم که در این راستا چند گزینه داریم اول آنکه از ۸۰۰ تا چند هزار موشک به اسرائیل پرتاب کنیم که در این‌صورت اسرائیل نیز ممکن است پاسخ دهد و زیرساخت‌های اقتصادی را هدف قرار دهد.

وی ادامه داد: گزینه دوم این است که ایران از نیروهای نیابتی منطقه استفاده کند و از طریق آنها به اسرائیل ضربه وارد کند؛ سوم آنکه ایران بگوید هدف و استراتژی ما پایان جنگ است و ما می‌خواهیم به سمت پایان جنگ در غزه و لبنان برویم و اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی بپذیرند که جنگ را تمام کنند، ما در نوع پاسخمان تجدید نظر خواهیم کرد. همچنان که استراتژی ما از بدو طوفان الاقصی تا امروز، پایان جنگ بوده است البته به شرطی که صهیونیست‌ها شروط غزه را بپذیرند و اداره این منطقه را به خود فلسطینیان بسپارند. 

این مدرس دانشگاه با طرح این پرسش که پایان جنگ با اسرائیل کجاست، بیان کرد: این ضربات پینگ‌پنگی و رفت و برگشتی بین رژیم صهیونیستی و جبهه مقاومت ممکن است تا چهار سال آینده به طول بینجامد که ممکن است ایران نیز در مقاطعی ورود مستقیم پیدا کند تا خطای محاسباتی رژیم غاصب علیه جمهوری اسلامی را تغییر دهد. محاسبه رژیم این است که ایران یک قدرت کوچک منطقه‌ای است اما باید پی ببرد که ایران یک قدرت بزرگ بین‌المللی است، رژیم غاصب همچنین تصور می‌کند ایران هیچگاه ورود مستقیم پیدا نمی‌کند که عملیات‌های وعده صادق یک و دو این خطای محاسباتی را به هم زد. 

اسماعیلی با تأکید بر اینکه آمریکا و اسرائیل در تقابل با ایران اسلامی ملاحظاتی دارند، افزود: برای نمونه اینکه آنها می‌دانند با زدن پالایشگاه‌های ما باید شاهد افزایش قیمت جهانی نفت باشیم و اینکه زیرساخت‌های اقتصادی ما در گستره وسیعی از کشور پراکنده هستند که هدف قرار دادن آنها را دشوار می‌کند اما زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی در یک محدوده کوچک متمرکز هستند و هدف قرار دادن آنها از سوی ایران، اقتصاد اسرائیل را نابود خواهد کرد. 

خطای محاسباتی اسرائیل در مورد اراده ملت ایران

وی تأکید کرد: اگر امروز جنگ غزه چه با پیروزی حماس و حزب‌الله و چه با شکست کامل آنها پایان یابد، چهره رژیم صهیونیستی و گفتمان غرب کاملاً برای جهانیان آشکار شده است. بعد از عملیات‌ وعده صادق ۲ مقام معظم رهبری نماز جمعه نصر را برپا کردند و در بیاناتشان سخنی از دولت‌ها نداشتند بلکه بر ملت‌ها تأکید کردند. ایشان همچنین تأکید داشتند که در پاسخ به اسرائیل نه تعلل می‌کنیم و نه شتابزده می‌شویم، جنگ نیازمند مدیریت است و نمی‌توان احساسی عمل کرد. 

اسماعیلی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد آمریکا در پاسخ به ترور شهید سلیمانی تصریح کردند که یک سیلی زده شد اما باید حضور فسادبرانگیز آمریکا در منطقه تمام شود. ما داریم این صحنه را مدیریت می‌کنیم زیرا هژمونی آمریکا و قدرت نفوذ آن در افکار و اذهان فروریخته است چرا که طوفان‌الاقصی چهره غرب را کاملاً عریان نشان داد و امروز گفتمان مقاومت از سطح منطقه‌ای به سطح بین‌المللی ارتقا یافته است.

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه امروز جبهه مقاومت رژیم را در حالت خفگی فرو برده و این خفگی کاملاً آشکار است، افزود: می‌دانیم باید زمانی بگذرد تا رژیم خفه شود و رژیم هم می‌داند که در حال خفه شدن است. رژیم غاصب وقتی ۱۴ نقطه ایران را هدف قرار داد آمده بود که سامانه‌های رهگیری ما را از کار بیندازد و حمله اصلی را آغاز کند و اقتصاد ما را هدف قرار دهد، اما شکست خوردند و بازگشتند و پیام دادند که ما جنگ را تمام شده می‌دانیم.

اسماعیلی در پایان گفت: قدرتی که باعث شده دست مقاومت همچنان مستحکم باشد و رژیم صهیونیستی را در حال خفگی نگه دارد، باور الهی مردم است و وقتی مقام معظم رهبری تأکید دارند باید خطای محاسباتی دشمن به هم بخورد و قدرت ملت به آنها فهمانده شود. اگر آنها به این قدرت اراده و باور الهی ملت پی ببرند، تصاعد بحران اتفاق نخواهد افتاد و اسرائیل دیگر جرئت جسارت پیدا نخواهد کرد. 

انتهای پیام
captcha