کد خبر: 4244949
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۳

مراد از ذکر عملی چیست + صوت

استاد درس خارج حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه بسیاری از اعمال در دنیا ذکر خدا هستند، گفت: برای نمونه طلبه‌ای که به علم‌آموزی می‌پردازد در واقع مشغول ذکر خداست و این را که مصداق توجه به احکام و دستورات خداوند است، ذکر عملی می‌گویند.

عباس جان نثاری ، استاد درس خارج حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس جان‌نثاری، استاد درس خارج حوزه علمیه استان روز گذشته، هفتم آبان‌ماه در جمع طلاب مرکز تخصصی شیخ مفید(ره) شهرکرد با نقل روایتی از امام حسن عسکری(ع) که فرمودند: «أكْثِرُوا ذِكْرَ اللّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرآنِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النبىِّ صلي الله عليه و آله»، اظهار کرد: ذکر هر چه زیادتر باشد باز هم جا دارد و این ذکرها باعث سازندگی در انسان می‌شود.

وی ادامه داد: برای آنکه مورد توجه و عنایت هر فردی قرار بگیریم لازم است که توجهش را به خودمان جلب کنیم بنابراین برای جلب توجه و لطف و عنایت خداوند متعال نیز لازم است که بسیار ذکر خدا را بگوییم همانطور که خدا در قرآن فرمود: «فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ» یعنی مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم.

جان‌نثاری تأکید کرد: اگر خدا را فراموش کردیم، خدا نیز ما را فراموش کرده و توجهی به ما نخواهد داشت بنابراین انسان هر چه بیشتر خدا را یاد کند، از آثار و برکات ذکر الهی که به تصریح قرآن، آرامش و اطمینان قلبی و فلاح و رستگاری است، بیشتر برخوردار خواهد شد.

این استاد درس خارج حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری تصریح کرد: مراد از ذکر خداوند این است که هم قلباً و هم با زبان و هم در عمل به یاد خدا باشیم. یعنی انسان با دل و زبان ذکر خدا را بگوید و عملش به‌گونه‌ای باشد که دائم ذکر خدا را بگوید. 

جان‌نثاری در پایان گفت: بسیاری از اعمال در دنیا ذکر خدا هستند، برای نمونه طلبه‌ای که در کلاس درس به علم‌آموزی می‌پردازد درواقع مشغول ذکر خداست و این را که مصداق توجه به احکام و دستورات خداوند است، ذکر عملی می‌گویند. 

کد
انتهای پیام
captcha