حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر آقابابایی بنی، معاون آموزش حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری در گفتوگو با ایکنا با اشاره به جزئیات برگزاری چهارمین دوره المپیاد علمی «ادبیات عرب آیتالله دهکردی» ویژه حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری که در مهرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار کرد: در این المپیاد علمی، مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) لردگان مقام اول را کسب کرد و تیمهای مدرسه علمیه امام صادق(ع) فارسان و مدرسه علمیه امامیه شهرکرد بهترتیب دوم و سوم شدند.
وی با ذکر اینکه المپیاد علمی ادبیات عرب با ابتکار معاونت آموزش حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری برگزار شد، ادامه داد: بخش کتبی این المپیاد بهصورت سؤالات چهارگزینهای در سطح مدارس سراسر استان برگزار شد و از هر مدرسه علمیه ۶ نفر برگزیده انتخاب و در قالب تیم علمی ادبیات عرب مدرسه به بخش شفاهی که دهم و یازدهم مهرماه در شهرکرد برگزار شد، راه یافتند.
آقابابایی با تأکید بر اینکه این المپیاد علمی ویژه حوزه علمیه استان چهارمحالوبختیاری تا کنون در ۴ دوره برگزار شده است، بیان کرد: چهارمین دوره این مسابقات با تغییراتی نسبت به سه دوره گذشته طراحی و اجرا شد با این توضیح که این المپیاد علمی شامل ۲ بخش کتبی و شفاهی بود.
وی ادامه داد: بخش شفاهی این المپیاد با حضور ۶ تیم علمی از نخبگان ادبیات عرب از مدارس علمیه حضرت ولیعصر(عج) لردگان، حضرت مهدی(عج) بروجن، امامیه شهرکرد، حضرت صاحب الزمان(عج) هفشجان، امام صادق(ع) فارسان و امام خامنهای(حفظهالله) اردل برگزار شد.
این مدرس حوزه علمیه استان به شیوه برگزاری المپیاد علمی ادبیات عرب نیز اشاره و اظهار کرد: تیمهای علمی در ۲ گروه سه تیمی بهصورت دورهای و با ارائه سوالات ۴ گزینهای بهصورت شفاهی به رقابت پرداختند که چهار تیم به مرحله حذفی راه یافته و دو تیم لردگان و فارسان برگزارکننده مسابقه فینال بودند که مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) لردگان در یک رقابت خوب علمی توانست مقام قهرمانی را بهدست آورد و تیمهای فارسان و شهرکرد نیز به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.
معاون آموزش حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری تأکید کرد: طراحی و اجرای برنامه و طراحی سؤالات با استفاده از ظرفیتهای بومی حوزه علمیه استان انجام گرفت که از همکاری و زحمات حجتالاسلام والمسلمین یوسف علیمردانی قدردانی میکنیم.
آقابابایی برگزاری کارگاه ۳ روزه ادبیات عرب ویژه ۶ تیم حاضر در حاشیه این المپیاد علمی را یادآور شد و افزود: این کارگاه با تدریس حجتالاسلام والمسلمین رضوانی خراسانی از اساتید ادبیات عرب کشور برگزار شد که با استقبال خوب شرکتکنندگان همراه بود که روز چهارم و پنجم این کارگاه نیز به برگزاری المپیاد ادبیات عرب اختصاص داشت.
وی در خصوص اهمیت ادبیات عرب بهعنوان پایه تمام علوم حوزوی، بیان کرد: هدف از این برنامه رشد و ارتقای بنیه علمی طلاب و نیز ایجاد رقابت و شور و نشاط علمی در حوزه علمیه استان است که برپایی این رویداد علمی توانسته گامی به سوی پرورش اساتید توانمند و دارای جایگاه علمی باشد و مسیر دستیابی طلاب فرهیخته این حوزه به درجه اجتهاد و مقامات علمی و معنوی را هموار سازد.
آقابابایی در پایان گفت: اگر دانش ادبیات عرب طلاب حوزههای علمیه قوی باشد، پویایی و نشاط حوزه نیز ارتقا خواهد یافت و تحرک و رقابت علمی خوبی را در میان طلاب ایجاد میکند.
یادآور میشود، براساس اعلام معاونت آموزش حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری، پنجمین دوره المپیاد علمی ادبیات عرب آیتالله دهکردی در خردادماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد که برنامهریزی برای حضور تیمهای علمی از استانهای همجوار در راستای افزایش سطح علمی این رویداد در دست انجام است.
انتهای پیام