کد خبر: 4236002
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۳

روایت قهرمانانی که در مسجد پرورش یافتند + فیلم

در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت ورزش قهرمانی و نیز توصیه‌ها و تأکیدات فراوان ایشان مبنی بر تقویت پایگاه مسجد، به همت امام جماعت مسجد و یکی از قهرمانان ملی و آسیایی در رشته جوجیتسو، باشگاه تخصصی ورزشی در طبقه دوم مسجد سلمان فارسی منظریه شهرکرد تأسیس شد که طی چهار سال فعالیت، چهارمحال‌وبختیاری را به قطب جوجیتسوی کشور تبدیل کرده است.

ورزشکاران مسجد سلمان فارسی منظریه

مسجد سلمان فارسی منظریه یکی از معدود مساجد پررونق و فعال است که در بسیاری از زمینه‌ها ورود موفقی داشته و خاستگاه اتفاقات بزرگی در منطقه جدیدالتأسیس و کمتربرخوردار منظریه در حاشیه شهر شهرکرد شده است. 

اهمیت فعالیت‌های این مسجد زمانی آشکار می‌شود که بدانیم منظریه شهرکی است که با هدف توسعه شهری شهرکرد و ساخت مسکن به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد در جنوب شرقی این شهر و در ۲۵۵ هکتار از اراضی ملی ساخته شده، اما با وجود برخورداری جمعیتی افزون بر ۱۲ هزار نفر از زیرساخت‌های فرهنگی، رفاهی، تفریحی و خدمات مورد نیاز برای این میزان جمعیت رنج می‌برد.

در این راستا، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مسجد سلمان فارسی باعث جذب بسیاری از اهالی به‌ویژه دختران و پسران منظریه شده و این مسجد را به پایگاهی برای بسیاری از برنامه‌ها و فعالیت‌های تأثیرگذار تبدیل و ثابت کرده است که در دل شهرها و روستاها با هر امکاناتی می‌توان مسجد تراز اسلامی را محقق کرد.

در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت ورزش قهرمانی و نیز توصیه‌ها و تأکیدات فراوان ایشان مبنی بر تقویت پایگاه مسجد، چهار سال پیش به همت امام جماعت مسجد و همکاری یکی از قهرمانان جهانی در رشته جوجیتسو، باشگاه تخصصی ورزشی در طبقه دوم مسجد سلمان فارسی منظریه تأسیس شد که در رشته‌های جوجیتسو، جودو، ژیمناستیک، بدنسازی، وزنه‌برداری و... فعالیت دارد و چهارمحال‌وبختیاری را به قطب جوجیتسوی کشور تبدیل کرده است.

به‌علاوه، این باشگاه مسجدپایه توانسته ضمن جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و فضای پر از معنویت آن، زمینه رشد و بالندگی این قشر را فراهم کند. 

اکران اخیر مستند «یک قهرمان» ساخته محمد نصیری که برگرفته از اقدامات اجتماعی و ورزشی قهرمانان منطقه کمتربرخوردار منظریه از پایگاه مسجد سلمان فارسی است، بهانه‌ای شد تا با فعالیت‌های این مسجد و قهرمانان ورزشی آن بیشتر آشنا شویم. 

تأسیس باشگاه ورزشی در مسجد 

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا اسماعیلی، امام جماعت مسجد سلمان فارسی منظریه شهرکرد در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه مسجد پایگاه انواع فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و به فرموده مقام معظم رهبری «بر محور ذکر و نماز» است، اظهار کرد: منطقه منظریه با جمعیت بالایی که دارد سرشار از نوجوانان و جوانان مستعد است و خاصه در حوزه ورزش این استعدادها و علایق کاملاً مشهود است.

وی با ذکر اینکه در منظریه باتوجه به فعالیت باشگاه‌های خصوصی امکان ورزش با هزینه رایگان یا اندک وجود ندارد، ادامه داد: بر همین اساس، جوانان و نوجوانان برای ورزش ناچارند به باشگاه‌ها و سالن‌های سطح شهر بروند که همین موضوع نیز مستلزم صرف هزینه فراوان است. به‌علاوه، در مواردی شاهدیم که برخی باشگاه‌ها ممکن است دچار مسائل حاشیه‌ای شده و ورزش سالم را شاهد نباشیم و از اصل ورزش غفلت شود.

رضا اسماعیلی، امام جماعت مسجد سلمان فارسی منظریه

اسماعیلی افزود: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم یک طبقه از مسجد سلمان فارسی را به باشگاه ورزشی برای آمد و شد نوجوانان و جوانان منظریه اختصاص دهیم تا به ورزش قهرمانی بپردازند. زیرا معتقدیم اگر ورزش در کنار فعالیت‌های مسجدی قرار گیرد قطعاً پایه‌های غنی‌سازی و تکامل شخصیت انسان محکم‌تر می‌شود، بنابراین به این مسئله توجه خاصی شده و با همکاری «امیر علیخانی» از قهرمانان جهانی رشته جوجیتسو یک باشگاه مجهز با تمامی امکانات و مربیان ورزشی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

پیوند مسجد و نماز برای قهرمان‌پروری

این کارشناس دینی با تأکید بر اینکه ورزش کمک خوبی به مسجد می‌کند، توضیح داد: فعالیت باشگاه رزمی در مسجد سلمان فارسی باعث شده است که قشر نوجوان و جوان به این مکان مقدس بیایند، ارتباط بگیرند و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی از پایگاه مسجد را تقویت کنند. در همین راستا هیئت هفتگی راه‌اندازی شده که افزون بر ۳۰۰ نفر از همین نوجوانان و جوانان در برنامه‌های آن شرکت می‌‌کنند.

اسماعیلی بیان کرد: آقای علیخانی از قهرمانان جهانی رشته جوجیتسو و از مربیان و مدیر استعدادیابی تیم ملی است که افتخارات زیادی را در کارنامه ورزشی خود دارد، بنابراین از این سرمایه ارزشمند برای کمک به تقویت ورزش و اشاعه روحیه ورزشکاری و پهلوانی در بین قشر نوجوان و جوان منظریه استفاده کردیم که همه این خدمات فی سبیل‌الله و دلی به افراد علاقه‌مند ارائه می‌شود. باشگاه مسجد توانسته شمار زیادی از جوانان منطقه را به سمت فعالیت‌های ورزشی سوق دهد که این جوانان مجدانه پیگیر ورزش و پیشرفت تا رده‌های بالاتر هستند.

امام جماعت مسجد سلمان فارسی منظریه اضافه کرد: این نوجوانان و جوانان در فعالیت‌های عبادی، فرهنگی، اجتماعی و... مسجد نیز فعالانه مشارکت دارند، ضمن اینکه اگر خدای ناکرده آسیبی متوجه جوان یا نوجوان در سطح اجتماع یا خانواده باشد، سوق یافتن به ورزش باعث تقلیل یا رفع آسیب‌هاست.

وی با بیان اینکه باشگاه در دو سطح جوانان و نوجوانان به شکل حرفه‌ای فعالیت دارد، اظهار کرد: این ورزشکاران در این چهار سال توانستند در سطح استانی، ملی و آسیایی افتخارات زیادی برای استان و منطقه منظریه کسب کنند.  

امام جماعت مسجد سلمان فارسی منظریه با تصریح اینکه فعالیت باشگاه ورزشی در این مسجد تأثیرات و برکات دوجانبه هم برای فعالیت‌های ورزشی و هم فعالیت‌های مسجد دارد، گفت: جوان و نوجوانی که به بهانه ورزش به فضای معنوی مسجد قدم می‌گذارد از حیث معنوی و تربیتی قطعاً تأثیر می‌پذیرد، یعنی ممکن است بهانه ورزش باشد اما از همین بهانه می‌توان برای جذب افراد به سمت فعالیت‌های عبادی و فرهنگی و دینی مسجد بهره گرفت. 

برکات باشگاه مسجدپایه در منظریه 

اسماعیلی ادامه داد: بعضاً افرادی به باشگاه می‌آیند که انسی با مسجد ندارند، اما همین آمد و شد به فضای مسجد به تدریج آنها را جذب برنامه‌ها می‌کند و چه بسا مسائلی که به اشتباه در ذهن‌شان جاافتاده اصلاح می‌شود و اتصال و ارتباط با مسجد رقم می‌خورد.

این روحانی فعال فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد: یک راهکار برای حل مسائل و آسیب‌های اجتماعی ورود غیرمستقیم است، با این توضیح که لازم نیست مستقیم سراغ خانواده طلاق یا انسان گرفتار در اعتیاد برویم و بخواهیم معضل را حل کنیم بلکه باید با کارهای اصلاحی و تربیتی برای کاهش آسیب‌ها تلاش کنیم که در این راستا، ورزش یکی از ابزارهای اثر غیرمستقیم است.

اسماعیلی در پایان گفت: بنابراین برای سهولت دسترسی جوانان و نوجوانان منظریه به ورزش بدون صرف هزینه ضرورت داشت از فضای مسجد برای این مهم استفاده کنیم که خوشبختانه این هدف به‌خوبی محقق شد و اتفاقات مبارکی را شاهدیم. ضمن اینکه گرایش نسل جوان به ورزش ابزاری برای جذب آنها به مسجد شد و تلاش این است که از پایگاه این مسجد، نه فقط ورزشکار و قهرمان بلکه ورزشکار مسجدی تحویل جامعه شود.

امیر علیخانی، قهرمان جوجیتسو

پرورش استعدادهای نوجوان 

امیر علیخانی، قهرمان جوجیتسو جهان در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه در ابتدا ورزش جوجیتسو هیچ امکاناتی نداشت و حمایتی از سوی مسئولان صورت نمی‌گرفت، اظهار کرد: با حمایت حجت‌الاسلام اسماعیلی روحانی مسجد، باشگاه کوچکی در مسجد سلمان فارسی منظریه افتتاح کردیم که نقطه عطف پرورش نوجوانان برای ورود به عرصه قهرمانی کشور شد و تاکنون ۱۶۰ مدال قهرمانی توسط ورزشکاران این باشگاه به دست آمده است.

مربی تیم‌ ملی جوجیتسو کشور با بیان اینکه رشته‌های رزمی نیاز به حامی دارد، گفت: اکثر ورزشکاران نخبه استان از این منطقه مهاجرت کرده‌اند، زیرا این استان توانایی دعوت و نگهداری ورزشکار حرفه‌ای را ندارد، یعنی کمترین خواسته ورزشکاران مستعد استان تأمین هزینه اعزام بوده و این گلایه ما از مسئولان ورزش استان است که حتی تأسیس یک باشگاه درخور قهرمانان همیشه در حد یک حسرت و آرزو باقی مانده است.

وی افزود: طی چهار سال فعالیت در باشگاه منظریه، فعالیت‌های اجتماعی زیادی در حوزه نوجوانان انجام شد که این افراد با وجود رنج فقر، خوش درخشیدند و در بسیاری از مسابقات مدال‌های رنگارنگی نصیب خود کردند.

وی با بیان اینکه نسل امروزی خوب می‌فهمد و همیشه چندین قدم پیش‌تر از سن خود درک می­‌کند، بیان کرد: افراد در سنین نوجوانی و جوانی الگوهایشان را تعیین می‌کنند و براساس آن الگو در آینده تبدیل به قهرمانان، ستارگان، مشاهیر و بزرگان می­‌شوند.

علیخانی بیان کرد: فقدان اسوه و الگویی همچون پوریای ولی، گمشده امروز نسل جوان و نوجوان است، الگویی که علاوه بر قهرمانی و کسب مدال، مرام و منش پهلوانی را نیز آموزش دهد.

در ادامه، مستند «یک قهرمان» ساخته محمد نصیری تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

انتهای پیام
captcha