پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری در گفتوگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری با گرامیداشت ۱۷ مردادماه روز خبرنگار و با اشاره به اهم حمایتهای این نهاد از اصحاب رسانه و مطبوعات اظهار کرد: آگهیهای دولتی و بخش خصوصی که در اختیار نشریات قرار میگیرد یکی از روشهای درآمدزایی و اقتصاد خبر است که در این راستا از ابتدای دولت سیزدهم تا تیرماه سال جاری، قریب به هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آگهی دولتی به مطبوعات و روزنامههای استانی و سراسری پرداخت شده است.
وی پیگیری مشکلات خبرنگاران بهویژه در حوزه مالی و در ارتباط با ادارات دیگر را یادآور شد و ادامه داد: بدقولیهایی که دیگر ادارات در حوزه مالی دارند، با نامهنگاری و پیگیری از مراجع بالاتر از جمله استانداری از سوی مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی تا حصول نتیجه دنبال میشود و رفع تمامی مسائل صنفی و مالی خبرنگاران همواره در دستور کار ما قرار دارد.
احمدی بیان کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرست خبرنگاران استان را در اختیار ادارات قرار میدهد تا در نشستها و برنامههای خود از این ظرفیت استفاده کنند و خبرنگاران فعال و رسمی از افراد غیر رسمی مشخص باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پاسخ به این پرسش که مردم از خبرنگاران چه انتظاراتی دارند، افزود: در این راستا به چند مورد میتوان اشاره داشت اول آنکه چشم و گوش جامعه باشند و موضوعات را بهصورت ویژه دنبال کنند و با بررسی و تحلیل دقیق، مطالب متقن را در اختیار مردم قرار دهند. دوم آنکه خبرنگاران میبایست سطح فرهنگ، دانش، نگرش و بینش جامعه را ارتقا دهند.
احمدی افزود: انتظار دیگر مردم از رسانه ارزشآفرینی و تبلیغ مثبت از هویت بومی و محلی با پرداختن به سوژههایی است که باعث ارتقای شأن و منزلت استان در سطح ملی و بینالملل شود. گاه مسائل باید توسط رسانه بزرگنمایی شده و عوامل بهوجود آورنده آن مشخص شود تا نظر و توجه مسئولان و متولیان را جلب کند و آنان را به سمت حل مسئله سوق دهد.
احمدی اظهار کرد: مردم و مخاطب هوشمند رسانه متوجه نگاههای خطی و جریانی در رسانه هستند و اولویتدهی به مسائل جناحی به جای پرداختن به اولویتهای واقعی باعث کم فروغ شدن توجه مخاطبان به رسانه میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این استان از حیث اقتصاد خبر شرایط چندان مناسبی ندارد و نمیتوان بهعنوان شغل به این حرفه نگاه کرد، بنابراین بسیاری از اهالی رسانه کار خبر را بهعنوان شغل دوم به پیش میبرند.
وی بیان کرد: همچنین تعداد خبرنگار تخصصی در استان بسیار اندک است، اما افق روشنی در این زمینه در پیش داریم زیرا امروز شاهد ورود نوجوانان زیادی به عرصه خبر و رسانه هستیم که از سوی آموزش و پرورش یا جبهه فرهنگی انقلاب و مجموعههای مردمی به این سمت هدایت میشوند و مورد حمایت قرار میگیرند.
احمدی تأکید کرد: آموزش خبرنگاران یک موضوع مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد که در این راستا برخی دورههای آموزشی برگزار شده، اما کافی نیست و امسال باید افزایش یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پایان گفت: سامانه جامع رسانههای کشور e rasaneh، برای ما مرجعیت دارد و در حال حاضر ۱۸۰ نفر از اهالی رسانه استان در این سامانه عضو هستند که از همینجا از همه خبرنگاران و اصحاب رسانه دعوت میشود نسبت به ثبتنام در این سامانه و بهروزرسانی مرتب پرونده خبرنگاری خود اهتمام لازم را داشته باشند.
انتهای پیام