کد خبر: 4224296
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶

ویراست دوم برنامه پژوهشی طلاب به زودی ابلاغ می‌شود

مدیر ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه برنامه جامع پژوهشی طلاب حوزه علمیه در سه محور در سال 98 ابلاغ شد، گفت: ویراست دوم برنامه جامع پژوهش امسال تهیه شده است که در دستور کار شورای تخصصی پژوهش قرار گرفته و پس از نهایی شدن، به زودی ابلاغ خواهد شد.

محمدصالح مازنی، مدیر ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصالح مازنی، مدیر ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه امروز ۱۱ تیرماه در آیین افتتاحیه دوره تربیت مدرس سطح عمومی مهارت‌های پژوهشی که با حضور مدیریت و اساتید حوزه علمیه استان در مدرسه علمیه امام صادق(ع) فارسان برگزار شد با اشاره به چشم‌انداز پیش‌بینی شده در عرصه پژوهش حوزه‌های علمیه، اظهار کرد: در این راستا برنامه‌های متنوعی ویژه طلاب سطوح مختلف ترسیم و اجرایی شده است از جمله برنامه تابستانه طلاب در قالب کارگاه‌ها و دوره‌ها در سال گذشته که حدود چهار هزار نفر در سراسر کشور از این برنامه استفاده کردند.

وی با ذکر اینکه درسنامه مهارت‌های پژوهشی تدوین و ارائه شده است، ادامه داد: همچنین پژوهش‌های درسی در مدارس علمیه سراسر کشور کاملاً نهادینه شده است، با اینحال، انتظار ما این است که طلبه بتواند در قالب ارائه مقاله یک نوآوری و تولید علم را تحقق ببخشد. در خصوص طلاب سطح سه، نگارش و ارائه مقالات علمی ترویجی و از طلاب سطح چهار رسیدن به توانایی تولید علم به معنی حداقل کلمه مورد انتظار است.

این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: حتی از یک طلبه سطح چهار هم نمی‌توان انتظار کار بزرگ در عرصه مقاله داشت اما تلاش ما این بوده است که طلاب سطح چهار در کنار یک استاد بتوانند یک مقاله علمی را تولید کنند. البته در عرصه پژوهش ستاره‌هایی در سطح یک تا چهار در حوزه می‌درخشند که این طلاب در مرحله کشوری جشنواره علامه حلی عرصه بروز و ظهور می‌یابند. لذا در این جشنواره گاه از طلاب سطح یک نیز افرادی را داریم که حائز رتبه‌های اول می‌شوند.

مازنی با اشاره به اینکه برنامه جامع پژوهشی طلاب حوزه علمیه در سه محور «آموزش مهارت‌های پژوهشی»، «فعالیت‌های نگارشی» و «فعالیت‌های ترویجی» در سال 98 ابلاغ شد، توضیح داد: ویراست دوم برنامه جامع پژوهش حوزه‌های علمیه امسال تهیه شده است که در دستور کار شورای تخصصی پژوهش قرار گرفته و به زودی پس از نهایی شدن، ابلاغ خواهد شد.

ثبت مقالات طلاب در سامانه پژوهشگران

وی افزود: بر طبق این برنامه، فعالیت‌های پژوهشی طلاب از سطح یک با آهنگی نرم و روان آغاز می‌شود تا طلبه بتواند لااقل یک یادداشت 500 کلمه‌ای را بنویسد؛ سامانه پژوهشگران یک فرصت بی‌نظیر است که تا کنون بیش از 15 هزار طلبه از سراسر کشور بیش از 80 هزار اثر را به ثبت رسانده‌اند. البته فرآیند ثبت این آثار به علت نبود نیروی کافی، به کندی انجام می‌گیرد. تمام فعالیت‌های پژوهشی و تمرینی طلبه در این سامانه بارگذاری می‌شود و طلاب از طریق این کار، حائز امتیاز می‌شوند. یعنی هر چه مقالات در نشریات سطح بالاتر منتشر شوند، امتیاز بیشتری به نگارنده اختصاص می‌یابد. 

مازنی در خصوص جزئیات برپایی دوره تربیت مدرس سطح عمومی مهارت‌های پژوهشی در مدارس علمیه کشور، تأکید کرد: تا کنون 530 طلبه این آموزش‌ها را پشت سر گذاشته و 160 نفر برای دریافت کد معرفی شدند که بتوانند به تدریس دوره در مدارس علمیه سراسر کشور بپردازند؛ امروز نیز این دوره با حضور اساتید کشوری برای 30 طلبه جدید از استان‌های لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، کردستان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری در مدرسه علمیه شهر فارسان آغاز می‌شود.

مدیر ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در پایان گفت: با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه 15 تیرماه و رسالت طلاب مبنی بر تبلیغ، ترتیبی اتخاذ شد که ساعات تدریس روزانه این دوره 2 ساعت کاهش یابد تا طلاب فرصت تبلیغ و روشنگری برای انتخابات را نیز در ایام باقیمانده داشته باشند.

انتهای پیام
captcha