کد خبر: 4220826
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳

اجرای طرح «مسجد، کانون نشاط» در مساجد چهارمحال‌وبختیاری

دبیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال‌وبختیاری گفت: غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در تابستان و با محور‌های شش‌گانه طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» اجرا می‌شود.

مسجد کانون نشاط

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری و به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از استان چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدابراهیم حجت‌پناه، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با اشاره به اینکه غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در تابستان و با محور‌های شش‌گانه طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» اجرا می‌شود، گفت: «قرآن و عترت»، «علمی، فرهنگی و تربیتی»، «هنری و ادبی»، «مهارت و کارآفرینی»، «ورزشی، تفریحی و اجتماعی»، «رسانه و فن آوری» شش محور برگزاری طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در سال ۱۴۰۳ هستند.

وی افزود: در محور «قرآن و عترت» برگزاری کلاس‌های آموزشی با موضوع قرآن، عترت، موضوعات اعتقادی، برگزاری جلسات «مسجد پایگاه قرآن»، شرکت در مسابقات مدهامتان، ثبت و ارائه خدمات قرآنی جهت ارائه به سایر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، برگزاری هیئت نوجوانان و بزرگداشت مناسبت‌های آیینی مورد انتظار است.

حجت‌پناه ادامه داد: در محور «علمی، فرهنگی و تربیتی»، فعالیت‌ها، برنامه‌ها و کلاس‌های علمی و کمک درسی، حلقه‌های معرفتی، کرسی‌های آزاداندیشی، جلسات یا حلقه‌های کتابخوانی، ارائه آموزش‌های تشکیلاتی همراه با شناسایی مسائل فرهنگی، اولویت‌بندی، شناخت ظرفیت‌ها و ارائه راه حل مسئولیت‌دهی و طراحی و اجرای کار‌های تیمی ویژه نوجوانان برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود در پایان کلاس‌ها سطح علمی و معرفتی مخاطبین برنامه‌های کانون به گونه‌ای ملموس ارتقا یافته و در حوزه فعالیت‌های جمعی و کار تشکیلاتی نیز رشد قابل توجهی در امر کادرسازی و مسئولیت سپاری نظام‌مند به نوجوانان محقق شود.

وی بیان کرد: در محور «هنری و ادبی» فعالیت‌ها، برنامه‌ها و کلاس‌های آموزشی هنری و همچنین تولید و اجرای فعالیت‌های هنری در زمینه‌های مختلف سرود، نمایش، فیلم، هنر‌های تجسمی، شعر و ... مدنظر است و امیداست در فعالیت‌های هنری استعدادسنجی و استعدادیابی به عنوان اولویت اصلی مدنظر قرار گیرد و در برگزاری دوره‌ها در حد امکان از ظرفیت‌های مجموعه‌های متخصص مانند حوزه هنری استفاده شده و در جهت‌دهی فکری نوجوان مسیر درست رشد هنری و پیشگیری از انحراف‌های رایج این عرصه مدنظر قرار گیرد.

 مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان چهارمحال و بختیاری گفت: برگزاری فعالیت‌ها، برنامه‌ها و کلاس‌های فنی و حرفه‌ای، آموزش مبانی و مهارت‌های پیش‌نیاز کارآفرینی، ارائه خدمات کارآفرینانه و فعالیت‌های مرتبط با تربیت اقتصادی در محور «مهارت و کارآفرینی» انجام می‌شود و امیدواریم مدیران و مربیان کلاس‌ها با ایجاد بستر و به کاربستن دست‌آورد‌ها و دست‌سازه‌ها در دوره‌های مهارت‌آموزی، انگیزه شرکت‌کنندگان را ارتقا داده و از ظرفیت مهارت آموختگان این دوره‌ها جهت رفع نیاز‌های مسجد و کانون استفاده شود.

وی به پنجمین محور برگزاری طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» اشاره کرد و افزود: در محور «ورزشی، تفریحی و اجتماعی» فعالیت‌ها، برنامه‌ها و کلاس‌های سبک زندگی و توسعه فردی، کلاس‌های ورزشی، برنامه‌های تفریحی و رویداد‌های جمعی نشاط‌آفرین، برگزاری اردو‌های تفریحی، زیارتی و جهادی، ارائه خدمات اجتماعی محله‌محور در دستور کار است و باید برنامه‌های نشاط‌آفرین به عنوان یکی از محور‌های اصلی برنامه‌ریزی کانون مدنظر قرار گیرد و در برگزاری اردو‌ها و رویداد‌ها از ایده‌های نوآورانه و برنامه‌های هدفمند و تاحد ممکن سناریوی از پیش‌طراحی‌شده استفاده شود.

حجت‌پناه در ادامه تأکید کرد: تمامی اردو‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌بایست تحت پوشش بیمه اردویی قرا گیرد و به این منظور بیمه مسئولیت مدنی اردویی در سامانه بچه‌های مسجد با تخفیف ۷۰ درصدی توسط ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با شرکت بیمه‌ای معتبر فراهم شده است.

وی افزود: در محور «رسانه و فنآوری» فعالیت‌ها، برنامه‌ها و کلاس‌ها شامل آموزش نرم افزار‌های کاربردی و برنامه‌نویسی، آموزش و تولید محصولات فن‌آورانه و فعالیت‌های رسانه‌ای اعم از مجازی و حقیقی خواهد بود که تولیدات اعضا در صفحات اجتماعی کانون‌ها منتشر شده و گزارش آن در سامانه بچه‌های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir نیز ثبت می‌شود.

حجت پناه در پایان با تأکید بر اینکه مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بازوان ائمه جماعت در مساجد و مدیران و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد یگان‌های عملیاتی ائمه جمعه در سطح هر منطقه می‌باشند، افزود: محوریت اجرای برنامه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با ائمه جمعه و جماعات است و مدیران کانون‌ها باید هماهنگی‌های لازم را با ایشان به‌عمل آورند.

یادآور می‌شود، اجرای طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» با غنی سازی اوقات فراغت تابستان ۱۴۰۳ از ابتدای تیرماه آغاز می‌شود و تا پایان شهریورماه در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان ادامه دارد.

انتهای پیام
captcha