کد خبر: 3883872
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۵

عظمت روزه در ایام‌البیض بیشتر است

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور چهارمحال‌وبختیاری گفت: اگر از شخصی روزه واجب فوت شده باشد می‌تواند سه روز ایام‌البیض را روزه با نیت روزه واجب بگیرد که قطعاً ثواب روزه او در این سه روز بیشتر از ثواب روزه در روزهای معمولی سال است.

عظمت روزه در ایام‌البیض بیشتر است

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین اسماعیل رئیسی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، در پاسخ به اینکه در شرایط امروز که به علت شیوع ویروس کرونا برنامه اعتکاف ماه رجب در مساجد لغو شده است آیا می‌توان در منزل نیز معتکف شد؟ بیان کرد: اعتکاف معنای سکنی گزیدن در مسجد و خانه خدا آن هم نه در هر مسجدی بلکه مسجد جامع و یا مسجد بازار که محل اجتماع و عبور مرور بیشتری از مردم باشد، است.

وی ادامه داد: اصل اعتکاف مربوط به دهه آخر ماه مبارک رمضان است و پیامبر (ص) هر ساله در دهه پایانی ماه مبارک رمضان بستر خود را به مسجد منتقل و در آنجا سکونت می‌کردند و به عبادت خدا مشغول می‌شدند لذا امروز که به علت پیشگیری از شیوع کرنا ویروس شرایط اعتکاف در ماه رجب وجود ندارد بهترین فرصتی است تا این برنامه‌های عبادی را در ماه مبارک رمضان تقویت کنیم و جدی بگیریم.

‌‌وی ادامه داد: از آنجا که در ماه مبارک رمضان مردم یک ماه روزه هستند اعتکاف و روزه ۱۰ روز آخر ماه مبارک رمضان زیاد به چشم نمی‌آید و معمولاً مورد استقبال قرار نمی‌گیرد، اما در ماه مبارک رجب که مقدمه‌ای برای ماه شعبان و آغاز ایام بندگی است روزه و اعتکاف در این سه روز از اهمیت زیادی میان مردم برخوردار است و بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام رئیسی اظهار کرد: روزه گرفتن در سه روز پایانی هر ماه قمری سفارش شده است و تنها مخصوص یک ماه خاص نیست، اما امروز که شرایط معتکف شدن در مسجد وجود ندارد افراد می‌توانند این سه روزه ایام البیض یعنی ۱۳ ،۱۴ و ۱۵ ماه رجب را در منزل روزه بگیرند و همان ثواب ایام البیض را کسب کنند.

این کارشناس مذهبی افزود: معتکف شدن‌در مسجد بدین معنا نیست که باید اعمال خاصی را انجام دهیم و شخص معتکف به صرف اینکه سه روز در مسجد منزل می‌گزیند معتکف خوانده می‌شود و همان کارهای معمولی که شخص روزه‌دار در طول روز انجام می‌دهد را در مسجد انجام می‌دهد یعنی روزه می‌گیرد، نماز، دعا و قرآن می‌خواند لذا اگر امروز هر شخصی در منزل خود روزه بگیرد ثواب شخص روزه‌دار در ماه رجب را که در مفاتیح بسیار به آن توصیه شده است، از آن خود می‌کند اما دیگر نام این شخص معتکف نیست زیرا در مسجد حضور نداشته است.

وی افزود: تنها اعمالی که برای این ایام سفارش شده دعای ام داوود هست که مخصوص روز پانزدهم رجب و آخرین روز اعتکاف است، خواندن این دعا شرایط خاصی ندارد و هر کسی حتی کسانی که معتکف نیستند نیز می‌توانند این دعا را بخوانند و تنها شرط انجام این دعا روزه گرفتن در روز قبل یعنی روز چهاردهم است و اگر کسی بخواهد دعای ام داوود را قرائت کند، باید روز ۱۴ و ۱۵ رجب را روزه بگیرد؛ در واقع دعای ام داوود دعایی است که حضرت برای رفع گرفتاری سفارش کرده و هر کس بخواهد از گرفتاری‌هایش خلاص شود این دعا را در حالی که روزه است می‌خواند و نمازهایش را به جا می‌آورد.

حجت الاسلام رئیسی در پایان گفت: پس در این ایام همگان می‌توانند روزه مستحبی بگیرند و اعمال مستحبی انجام دهند و قرآن بخوانند اما به علت این که در مسجد ساکن نیستند، نامشان معتکف نیست البته اگر از شخصی روزه واجب فوت شده باشد می‌تواند این سه روز را روزه با نیت روزه واجب بگیرد که قطعاً ثواب روزه او در این سه روز بیشتر از ثواب روزه در روزهای معمولی دیگر سال است.

انتهای پیام
captcha