حشمتالله رستمی، مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان ایلام در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از ایلام، با اشاره به اینکه پس از ورود اینترنت به کشور، راهاندازی شبکههای اجتماعی یکی از مباحث مهم در حوزه ارتباطات و مسائل اجتماعی شده است، اظهار کرد: فضای مجازی و استفاده از آن نیازمند مهارت است و اگر کسی بدون داشتن مهارت استفاده از این امکانات وارد این فضا شود شاید به سختی بتوان امنیت درباره خود را تأمین کند.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی متولیان فرهنگی و اجتماعی کشور بحث فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است، گفت: هماگونه که در فواید صفحات اینترنتی و فضای مجازی سخن بسیاری گفتهاند در مورد مضرات آن هم قلمفرسایی زیادی شده است، تحلیلگران مسائل اجتماعی و ارتباطی به خوبی از آثار مثبت و منفی فضای مجازی آگاهی دارند.
رستمی در تبیین نتیجه استفاده درست از شبکههای اجتماعی، افزود: اگر شبکه اجتماعی بدون حاشیه درنظر گرفته شود، قطعاً فضای مناسبی برای انتقال فرهنگها، تبادل نظرات، هم فکری و دسترسی سریع به جدیدترین اخبار و اطلاعات را فراهم میکند.
این مسئول در ادامه بیان کرد: بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد بیش از 50 درصد از محتوای این شبکهها به طرز هدفداری عکسها، فیلمهای غیرمتعارف و هنجارشکن و گفتوگوهای بیثمر است.
محتوای شبکههای اجتماعی در تغییر نگرش کاربران اثر میگذارد
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد کاربران شبکههای اجتماعی و اعضای آنها هر روز در حال افزایش است، گفت: ارتباط مستمر با چنین شبکههایی و تکرار محتوای خاص در مدت زمانی کوتاه تأثیر مستقیم بر تغییر نگرش کاربران ایجاد میکند و تعارضی در هنجارها و فرهنگ حاکم بر زندگی فرد خواهد داشت.
مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان ایلام در ادامه با بیان آثار سوءاستفاده از شبکههای اجتماعی، تصریح کرد: ادامه این رویه نتیجهای جز ناراحتیهای فکری و روانی، ایجاد تعارض در شخصیت فرد، گوشهگیری افراد در خانوادهها، از بین رفتن کانون مهر و محبت در خانواده و سرگرم شدن اعضا با فضای مجازی را نخواهد داشت.
رستمی با تأکید بر اینکه قطعاً فیلتر کردن شبکههای اجتماعی دردی را دوا نخواهد کرد، اظهار کرد: هر روز بر تعداد این شبکهها افزوده شده و با توجه به جذابیتهای محتوایی این شبکهها برای نسل نوجوان و جوان باید فکری اساسی کرد.
متولیان فرهنگی پاسخگوی نیازهای امروزی باشند
وی با تأکید بر ضرورت برنامهریزی به منظور فرهنگسازی صحیح استفاده از شبکههای اجتماعی، بیان کرد: ضرورت دارد متولیان مسائل فرهنگی کشور با یک برنامهریزی منسجم ضمن ترویج صحیح فرهنگ ایران اسلامی و از طرفی با آموزشهای مستمر در رسانهها در محتوای کتب آموزشی و پرورشی و از طرفی با راهاندازی شبکههای اجتماعی ویژه گروههای سنی و اصناف مختلف و جهتدهی به محتواهای سودمند نسبت به پاسخگویی به این نیاز امروزی اقدام کنند.
مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان ایلام در پایان، گفت: یاد دادن فرهنگ صحیح استفاده از ابزار ارتباطی و توجیه خانوادهها و دانشآموزان، دانشجویان و همه اقشار نسبت به آفتها و مضرات استفاده بیش از حد از فضای مجازی و شبکهها اجتماعی گام مهمی در کاهش آثار سوء استفاده بیرویه از این فناوری عصر ارتباطات است.