کد خبر: 4307690
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۵
رئیس سازمان بهزیستی کشور:

سرعت ورود به سالمندی در کشور بالاست

سیدجواد حسینی گفت: با بیان اینکه سرعت ورود به سالمندی و سالخوردگی در کشور بالاست، گفت: ایران جزو پنج کشور پرسرعت در ورود به سالمندی و سالخوردگی و سالخوردگی شدید است، تا سال ۱۴۳۰، یک سوم جمعیت ایران را سالمندان تشکیل خواهند داد.

سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشوربه گزارش ایکنا از چهارمحال‌و‌بختیاری، سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، شامگاه گذشته، ششم مهرماه در جلسه شورای سالمندان چهارمحال‌و‌بختیاری با اشاره به اینکه در هفته ناشنوایان قرار داریم، اظهار کرد: تنها تفاوت اقلیت ناشنوا در کشور زبان ارتباطی آنان است. آنان پرمعناترین پیام‌ها را از دل سکوت می‌شنوند، کشور دوستدار جامعه معلول و ناشنوا نیز محسوب می‌شود. سازمان بهزیستی کشور تاکنون ۱۸ میلیون غربالگری در حوزه ناشنوایی انجام داده است و این اقدام مانع ورود حدود. ۵۰ هزار فرد به جامعه ناشنوایی شده است، عموماً جامعه از این اقدامات خبر ندارد.

وی با اشاره به غربالگری چشم در کشور، بیان کرد: به‌علت غربالگری میانگین تنبلی چشم در ایران به یک‌ونیم درصد کاهش پیدا کرده است، میانگین این عدد در جهان چهار درصد است، سازمان بهزیستی ۶۲ میلیون غربالگری چشم در کشور انجام داده است که نتیجه آن جلوگیری از نابینا شدن ۵۵۰ هزار فرد در کشور بود.

به گفته حسینی، کشور در مرحله ورود به سالمندی است، زمانی‌که هفت درصد جمعیت یک جامعه بالای ۶۰ سال باشند، آن کشور جوان است، اگر ۱۱ تا ۱۴ درصد جمعیت در این سن باشند، آن کشور در حال حرکت به سمت سالمندی است، این عدد در کشور به ۱۳ درصد رسیده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سرعت ورود به سالمندی و سالخوردگی در کشور بالاست، بیان کرد: ایران جزو پنج کشور پرسرعت در ورود به سالمندی و سالخوردگی و سالخوردگی شدید است، تا سال ۱۴۳۰، یک سوم جمعیت ایران را سالمندان تشکیل خواهند داد. سالمندی در برخی کشورهایی مانند سوئد و ژاپن با یک شیب ملایم و با زیرساخت اتفاق افتاد، اما در ایران آمادگی برای مواجهه با پدیده سالمندی و سالخوردگی وجود ندارد.

حسینی با تأکید بر اینکه با گسل شناختی در حوزه سالمندی در کشور مواجهیم، بیان کرد: این بحران هنوز به مسئله روز کشور تبدیل نشده است، هنوز سالمندی را به رسمیت نشناخته‌ایم، در گذشته نیز در حوزه نوجوانان با  گسل شناختی مواجه بودیم و شاهد اعتراضات این قشر بودیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه این سازمان ۱۷۰ مأموریت بر عهده دارد، بیان کرد: اما ساختار با وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و .... تداخل دارد. سند سالمندان در کشور به‌روزرسانی شده است، همچنین ساختار شورای سالمندان را ارتقا دادیم و رئیس‌جمهور ریاست آن را بر عهده دارد و دبیری آن برعهده سازمان بهزیستی است، پیش‌نویس قانون سالمندان آماده شده و در حال طی مراحل قانونی برای تصویب است.

حسینی اضافه کرد: سالمندان با دغدغه‌هایی همچون بیکاری، بیماری و بی‌سرپرستی و تنهایی دست و پنجه نرم می‌کنند، ۶۰ درصد سالمندان کشور تنها زندگی می‌کنند، باید از سالمندی مخاطره‌آمیز به سمت سالمندی سالم و سعادت‌مندانه چرخش داشته باشیم. بیمه‌های اجتماعی سالمندان و بهداشت آنان باید مورد توجه قرار بگیرد، طرح توانمندسازی سالمندان تنها به‌ویژه زنان در دستور کار قرار دارد، زیرا ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند و در سنین بالاتر این عدد نیز بالاتر است.

وی با بیان اینکه در حوزه روانشناسی سالمندان نیاز به نیروی متخصص داریم، توضیح داد: امسال آموزش حدود سه هزار مشاور سالمند در دستور کار قرار دارد، چهارمحال‌وبختیاری نیز در این حوزه سهمیه دارد، در ۷۲۱ مرکز به یک میلیون سالمند خدمات ارائه می‌دهیم، به ۱۰۷ هزار سالمند در کشور مستمری از سمت بهزیستی تعلق می‌گیرد. در ۱۷ استان کشور یک شهر به‌عنوان شهر دوستدار سالمند انتخاب شده است. این شهر باید دارای هشت آیتم باشد؛ اگر موافقت شود، آمادگی داریم شهر شهرکرد را به‌عنوان شهر دوستدار سالمند معرفی کنیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه زمین ۲۰۰ هکتاری بادام در شهرکرد قابلیت تبدیل به یک پردیس سالمندی را دارد، بیان کرد: استاندار چهارمحال‌وبختیاری همکاری لازم را در تخصیص و حفاظت از زمین داشتند، همچنین ۲۵ هکتار زمین برای احداث دهکده سالمندان در این شهر اختصاص پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: سالمندان بیش از هر چیز به تعاملات گرم نیاز دارند، کانون‌های گرم مانند مراکز نگهداری روزانه سالمندان در این راستا می‌تواند فعالیت کنند، طرح سلام با انعقاد تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفت تا در ساعات خارج تحصیلی مدارس به محل سلامت اجتماعی محله محور تبدیل شوند، مدرسه باید کانون فعالیت‌های اجتماعی باشد، درصدیم مدارس به پاتوق سالمندان تبدیل شود، برای نوجوانان نیز برنامه داریم، برنامه‌های ویژه دیگری نیز مانند ارائه خدمات پزشکی نیز داریم، در شهرکرد فردا این طرح آغاز می‌شود.

حسینی در پایان گفت: سازمان بهزیستی کشور برای حدود ۲۰۰ هزار و در چهارمحال‌وبختیاری چهار هزار دانش‌آموز و دانشجو کمک هزینه تحصیلی پرداخت می‌کند.

انتهای پیام
captcha