ایوب زمانی، نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس و مدرس دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از چهارمحالوبختیاری با گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی و با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری از تعبیر «مکتب شهید سلیمانی» استفاده کردند، اظهار کرد: شخصیت این سردار بزرگ را در دو وجه نظامی و غیرنظامی باید مورد توجه و بررسی قرار بدهیم و ایشان ضمن اینکه یک فرمانده توانمند در عرصه نبرد سخت بود، از حیث اندیشه و تفکر نیز اثرات ماندگاری داشته و همواره جریانساز و حرکتبخش بوده است.
وی با ذکر اینکه شهید سلیمانی تحصیلات دانشگاهی در حوزه فلسفه داشته است، ادامه داد: این شخصیت در کنار وجه نظامی یک حکیم و فیلسوف و متفکر و تمام اقداماتش مبتنی بر استدلال و عقلانیت بوده است.
زمانی با تأکید بر اینکه مکتب شهید سلیمانی برگرفته از مکتب امام خمینی(ره) بوده که ریشه در مکتب اسلام دارد، بیان کرد: مکتب این شهید ناظر بر حمایت از انسانیت و ارزشهای انسانی و ترویج رحم و مروت، اخوت و برادری و وحدت و انسجام است.
این مدرس دانشگاه معنویت، عقلانیت و عدالت را از ویژگیهای بارز مکتب امام خمینی(ره) دانست و افزود: شهید مطهری نیز قائل است که عدالت، عامل استمرار و دوام انقلاب اسلامی است؛ جوهره اصلی این مکتب معطوف بر رابطه دین و دنیاست یعنی نه صرفاً به امور مادی و دنیوی میپردازد و نه کاملاً از دنیا غافل است.
زمانی بیان کرد: ارکان مکتب حاج قاسم را میتوان از منویات مقام معظم رهبری استخراج کرد که قائلند شهید سلیمانی اعتقاد راسخ و بدون تردید به توحید عملی داشت؛ این شهید والامقام ولایتشناس، ولایتمدار، ولایتباور و ولایتیاور بود که همه این مشخصهها برخاسته از ایمان و اعتقاد راسخ وی بوده است.
وی با تأکید بر اینکه بصیرت از دیگر ارکان و ویژگیهای مکتب شهید سلیمانی است، توضیح داد: این شهید والامقام در وصیتنامه خود تأکید دارد که یکی از شئون عاقبتبخیری ما ارتباط قلبی با رهبر حکیم و فرزانه انقلاب است و امروز همه ما خاصه جوانان باید از این مکتب درس بگیرند.
زمانی بیان کرد: تاریخ ۴۵ ساله انقلاب گواهی میدهد آنانی که دستشان از دست رهبری جدا شد و از مسیر اصلی انقلاب دور شدند، چه بسا از حیطه توحید عملی هم خارج شدند اما کسانی که در این مسیر پایمردی کردند و پشتیبان ولایت ماندند به عزت و سربلندی رسیدند که مرحوم علامه مصباح و شهید سلیمانی از جمله این افراد هستند.
این فرمانده دفاع مقدس مدیریت بحران را نیز از دیگر مشخصههای تفکر شهید سلیمانی عنوان کرد و ادامه داد: وی قائل بود که از دل تحریمها و تهدیدها میتوانیم فرصت ایجاد کنیم و مصداق عملی این گفته، احیا و تقویت جبهه مقاومت در منطقه بود. امروز مقاومت با وجود تمام ضربات و خساراتی که از سوی دشمن متحمل شد، یک موجود زنده و پیشرونده است و این جبهه را شهید سلیمانی و یاران وی در دل تهدیدها ایجاد کرد.
زمانی افزود: داعش عراق را تصرف کرد و ارتش این کشور نیز در مقابله با این گروه تروریستی مستأصل شد اما حاج قاسم با حضور در آنجا، ایجاد حشدالشعبی و ارتباطات مؤثر با آیتالله سیستانی که منجر به فتوای جهاد از سوی این مرجع عالیقدر شیعه شد، عراق را از دست داعش نجات داد.
وی با اشاره به تعبیر شهید سلیمانی در خصوص اهمیت جمهوری اسلامی در منطقه و جهان اسلام، اظهار کرد: این سردار بزرگ قائل بود «جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند و نباید به آن خدشهای وارد شود.
زمانی شهادتطلبی سردار سلیمانی را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: آیتالله بهجت میگوید: «ما آمدهایم که زندگی کنیم تا قیمت پیدا کنیم نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم» و این جمله برای همه ما سودمند است که بهنظرم شهید سلیمانی به معنای اتم و اکمل آن را جامه عمل پوشید. شهید سلیمانی زمانشناس، دشمنشناس و استکبارستیز بود.
این مدرس دانشگاه با تصریح اینکه شهید سلیمانی مصداق عملی فراز «فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرِينَ يُجاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ ذلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ» آیه ۵۴ از سوره مبارکه «مائده» است، بیان کرد: خداوند متعال در این آیه به دوستی متقابل خود با مؤمنان اشاره دارد که از کمالات بشر بهشمار میرود و مؤمن واقعى كسى است كه هم عاشق و هم محبوب خدا باشد. چنین مؤمنانی به تعبیر آیه، با برادران دينى نرمش دارند و در برابر دشمن سرسخت هستند که سردار سلیمانی مصداق حقیقی «أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرِينَ» است.
انتهای پیام