مرحله استانی سیویکمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت بسیج چهارمحالوبختیاری در بخش بانوان، یکم آذرماه با حضور ۷۸ بانوی راهیافته به این مرحله در مجتمع لاله شهرکرد برگزار شد.
فضای معنوی حاکم بر این گردهمایی قرآنی مثل همیشه سرشار از صفا و صمیمیت و رفاقت و خاصه حضور مادران قرآنی به همراه فرزندان یادآور این نکته مهم بود که امروز فرزندان ما تا چه میزان نیازمند تربیت قرآنی و حضور در محافل و مجالس دینی و مذهبی و آکنده به نور کلام وحی و عترت طاهره(ع) هستند.
مسابقات سراسری قرآن و عترت چهارمحالوبختیاری فرصت گفتوگو با بانوان فعال قرآنی بود که با برخورداری از روحیه جهادی و بسیجی هر کدام در پایگاه بسیج مسجد محله خود منشأ انجام کارهای بزرگ در عرصه قرآنی هستند و این بسیجیان قرآنی را باید مصداق عملی فرمان آتش به اختیار بدانیم.
حجتالاسلام والمسلمین مسلم رئیسی، معاون تعلیم و تربیت سپاه حضرت قمر بنیهاشم(ع) چهارمحالوبختیاری در گفتوگو با ایکنا با اشاره به اینکه مرحله حوزهای سیویکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بسیج در چهارمحالوبختیاری با حضور قریب به سه هزار شرکتکننده در سراسر استان برگزار شد، اظهار کرد: پس از برگزاری مرحله شهرستانی(ناحیهای)، ۱۳۳ نفر از برگزیدگان خانم و آقا در رشتههای قرائت، حفظ و مفاهیم و در بخشهای فردی، گروهی و خانوادگی به مرحله استانی راه یافتند که طی امروز و هفته آینده در دو بخش بانوان و آقایان بالای ۱۶ سال و زیر ۱۶ سال به رقابت خواهند پرداخت و ۱۳ نفر که حدنصاب نمره را به دست آورند، به مرحله کشوری راه مییابند.
وی با ذکر اینکه برپایی مسابقات قرآن کریم که بسیج هر ساله اجرا میکند برای ایجاد فضای قرآنی و نیز ایجاد انگیزه کار بسیار خوبی است، ادامه داد: هدف مهمتر از برگزاری این رویداد قرآنی اما آموزش و توانمندسازی بسیجیان در رشتههای مختلف قرآنی است.
رئیسی بیان کرد: انتظار میرود هر یک از بانوان و آقایان بسیجی که در حوزه فعالیتهای قرآنی ورود داشته و کار میکنند با روحیه بسیجی و جهادی به آموزش و ترویج معارف قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه بپردازند.
معاون تعلیم و تربیت سپاه حضرت قمر بنیهاشم(ع) چهارمحالوبختیاری تأکید کرد: با توجه به اینکه دارالقرآنهای بسیج هر ناحیه و شهرستان تا سال آینده باید بهصورت کامل فعال شوند، از قرآنیان بسیجی میخواهیم که برای پیشبرد این مهم کمک کرده و نقش ایفا کنند.
رئیسی با تأکید بر اینکه تجلیل از برگزیدگان مراحل ناحیهای و شهرستانی مسابقات قرآن بسیج در سراسر استان، هفتم آذرماه جاری بهصورت همزمان در سراسر استان برگزار خواهد شد، افزود: این برنامهها در قالب «جشن چلچراغ آیهها» در تمامی شهرستانها برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین احمد صابری، معاون تعلیم و تربیت سپاه شهرستان کیار در گفتوگو با ایکنا در خصوص پیوند بسیج با معارف قرآنی اظهار کرد: مقام معظم رهبری همواره از بسیجیان انتظار دارند که در عرصه معرفتی، بصیرتی، تربیتی و مهارتی رشد و پیشرفت کرده و خود را بهروزرسانی کنند.
وی ادامه داد: قرآن کریم گنجینه ارزشمندی است که بهرهگیری از آموزههای نورانی آن در راستای رشد و ارتقای معرفت و بینش ضرورت دارد، بنابراین انس با قرآن و تلاوت آیات و البته عمل به مبانی کلام وحی در زندگی نه فقط در بین بسیجیان بلکه در بین همه اقشار مردم باید تبدیل به یک فرهنگ شود.
صابری بیان کرد: انس با قرآن و تلاوت روزانه و توجه به معانی و مفاهیم و اهتمام در تفسیر و تدبر در کلام وحی، زمینهساز فهم و عمل به معارف این کتاب آسمانی است. بنابراین، بسیجیان باید بتوانند خود و دیگران را از این نعمت الهی تا میتوانند بهرهمند کنند.
سمانه حقوردی، بانوی حافظ و داور رشته حفظ در مسابقات قرآن بسیج در خصوص سطح این دوره از مسابقات، اظهار کرد: شرکتکنندگانی در حفظ پنج و ۱۵ جزء و حفظ کل داشتیم که به جز چند مورد، باقی حفاظ خوشبختانه حُسن حفظ خوبی داشتند و حقیقتاً مشاهده این نوجوانان و جوانان حافظ برایم دلنشین بود.
وی ادامه داد: بهنظرم در مقایسه با سالهای قبل سطح حُسن حفظ حفاظ قویتر شده بود و اگر این حافظان در زمینه تجوید و صوت و لحن نیز بیشتر تمرین کنند قطعاً در سطح کشور میتوانند بدرخشند.
حقوردی بیان کرد: اساس بسیج بر پایه معارف قرآن کریم است و به تصریح فراز قرآنی «وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا(فرقان/ ۵۲)، هر جهاد و مقابله با دشمنان جز بهوسیله قرآن نباید باشد؛ یعنی قرآن بهترين ابزار جهاد و مبارزه چه در عرصه نظامی و چه در حوزه فرهنگی و علمی و... است.
این فعال قرآنی تصریح کرد: بسیجیان به این ابزار نیرومند و ارزشمند الهی متمسک و متوسل هستند و در پرتو دستورات قرآن میتوانیم به رشد و جهشی که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است، دست یابیم.
حقوردی با تأکید بر اینکه بسیجیان باید متخلق به اخلاق قرآنی باشند، افزود: بسیجی یک بُعدی نیست بلکه چندساحتی باید باشد یعنی هم در حوزه فردی و هم اجتماعی، هم رشد علمی و هم معنوی و هم از حیث اخلاقی یک نمونه و اسوه است. بسیجی از آنجا که تمسک به قرآن دارد باید به حد اعلای یک انسان کامل در همه ساحتها دست یابد.
سیدهسمیه میراحمدیان، بانوی حافظ قرآن از شهر باباحیدر از توابع شهرستان فارسان در خصوص فعالیتهای قرآنی و ورودش به عرصه حفظ اظهار کرد: بنده بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی در حالی که برای ادامه تحصیل در رشته حسابداری برنامهریزی میکردم، بهصورت اتفاقی وارد کلاس حفظ قرآن شدم و همین کافی بود که جذب کلام وحی شوم و بهقدری حفظ قرآن مرا جذب کرد که تصمیم گرفتم به جای ادامه تحصیل، حفظ قرآن را آغاز کنم.
وی ادامه داد: باتوجه به نبود کلاس حفظ در باباحیدر، در کلاسهای حفظ مؤسسه قرآنی الرحمن شهرکرد شرکت کردم و بهتدریج با پیشروی در حفظ، موفق شدم مدرکهای مربی قرآن را دریافت کنم و خدا توفیق داد که به همراه دوستانم کلاسهای حفظ را در خانه قرآن الزهرا(س) باباحیدر با جدیت و مستمر برگزار کنیم.
میراحمدیان در خصوص ضرورت انس با قرآن در بین بسیجیان گفت: نه فقط یک بسیجی بلکه همه انسانها لازم است با کلام وحی آشنا شوند و از نور آن بهره گیرند. بنده از زمانی که وارد حفظ شدم قرآن را با تمام وجودم احساس کردم و قائلم که کلام وحی جزئی از وجودم شده تا جایی که اکنون جدا شدن و دور ماندن از این کتاب آسمانی برایم غیرممکن است و نمیتوانم از آن دل بکنم.
این فعال قرآنی با توصیه به جوانان نسبت به حفظ قرآن تأکید کرد: خداوند متعال راه و رسم زندگی را در کتاب وحیانی برای ما ترسیم کرده و انسان در هر عرصه باید از دستورالعمل قرآن پیروی کند و با این کتاب آسمانی مأنوس باشد.
میراحمدیان توجه به ترجمه و مفاهیم آیات را از ضروریات حفظ قرآن دانست و بیان کرد: بدون ترجمه نمیتوان قرآن را حفظ کرد و بنده نیز در کلاسهایم این مهم را سرلوحه کار قرار دادم و تا زمانی که قرآنآموزان با معانی و ترجمه آیات آشنا نباشند، نمیتوانند در حفظ موفق شوند.
زهرا اقبالی، حافظ کل قرآن کریم با اشاره به اینکه مسابقات قرآن بسیج قاعدتاً به سطح مسابقات سراسری قرآن اوقاف نمیرسد، اظهار کرد: یکی از محاسن این مسابقات تنوع رشتهها و نیز امکان شرکت متسابقان در تمام سنین است؛ یعنی از خردسالان تا سالخوردگان در این مسابقات امکان حضور دارند، همچنین افراد میتوانند در دو رشته شرکت کنند که همین ویژگیها باعث فراگیر شدن این رویداد قرآنی شده است.
وی با تأکید بر اینکه حفظ خود را پایگاه بسیج فاطمیه(س) فارسان آغاز کرده و به حفظ کل نائل شده است، گفت: همچنین بنده حدود ۱۰ سال در این پایگاه کلاس قرآن برگزار میکردم و افتخارم این است که توانستم چهار حافظ کل و تعداد بیشتری حافظان جزءهای مختلف تربیت کنم. البته با شیوع کرونا این کلاسهایم تعطیل شد و هنوز نتوانستم مجدداً این کلاسها را در فارسان دایر کنم.
این فعال قرآنی تأکید کرد: مربیان قرآن در رشتههای مختلف با برخورداری از روحیه جهادی و بسیجی بهصورت خودجوش و برای کسب رضای خدا به برگزاری کلاسهای آموزش قرآن در مؤسسات قرآنی و خانههای قرآن، پایگاههای بسیج مساجد، منازل و حتی کوچهها و محلات میپردازند و بهنظرم این از مصادیق لبیک به فرمان آتش به اختیار رهبر معظم انقلاب است.
اقبالی بیان کرد: بسیاری از حافظان و قاریان از دل مساجد و پایگاههای بسیج رشد کردند و به درجات ممتاز رسیدند، بنابراین این پایگاهها بهترین مکان برای آموزش و ترویج فرهنگ قرآنی هستند.
وی در پایان گفت: بسیجیان قرآنی منتظر هیچ سازمان و مسئولی نمیمانند همچنان که ما در پایگاه فاطمیه(س) فارسان سالها با عشق و علاقه فردی به قرآن بیهیچ چشمداشتی از این یا آن مسئول، به حفظ قرآن پرداختیم و با کمک خدا چندین حافظ از دل این پایگاه بسیج پرورش یافت، چراکه باور داریم که خداوند متعال در آیه 76 سوره مریم فرمود: «وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ مَرَدًّا.»
زهره حسینمیرزایی بنی، شرکتکننده در رشته قرائت تحقیق از شهرستان بن با ابراز خرسندی از حضور در اجتماع قرآنی بسیجیان اظهار کرد: امیدوارم همه بانوان بهویژه بانوان بسیجی توفیق گام نهادن در مسیر قرآن داشته باشند، چراکه بانوان بسیجی در همه زمینهها الگوی جامعه هستند و در زمینه انس و الفت با کلام وحی و انجام فعالیتهای قرآنی نیز باید اسوه و نمونه باشند.
وی در خصوص فعالیتهای قرآنی در پایگاه بسیج خواهران شهر بن، ادامه داد: عمده فعالیت ما معطوف به برپایی جلسات خانگی و محلهای قرآن کریم بوده و خوشبختانه در شهر بن بسیاری از منازل در امر برپایی جلسات خانگی قرآن فعال هستند. همچنین کلاسهای آموزشی قرآن در هر محله برپاست و تلاش داریم زمینه را برای انتقال این محافل به تعداد بیشتری از منازل همشهریان فراهم سازیم.
حسینمیرزایی تصریح کرد: در این کلاسها و جلسات تلاش شده است که سطح روخوانی و روانخوانی قرآن بانوان شرکتکننده را ارتقا دهیم و خوشبختانه شرایطی فراهم شده که اکثر بانوان بنی در زمینه قرآنی فعالند و در این برنامهها مشارکت دارند.
وی در پایان در خصوص برکات شرکت در مسابقات قرآن بسیج، بیان کرد: مسابقات قرآن بهانهای برای شکلگیری یک فضای معنوی و دلنشین قرآنی و البته انگیزه و بهانهای برای تمرکز و تمرین بیشتر برای قاریان و حافظان قرآن است.
ریحانه امیری، نوجوان ۱۵ ساله حافظ کل قرآن کریم از شهرستان لردگان در گفتوگو با ایکنا با اشاره به اینکه جو رفاقتی در مسابقات قرآن بسیجیان ساری و جاری است، اظهار کرد: این رویداد قرآنی زمینه آشنایی ما با قرآنیان را فراهم میکند و انگیزهای برای تکرار و تمرین را افزایش میدهد و بنده از جو صمیمی و دوستانه در اینجا لذت بردم.
وی در خصوص فعالیتهایش در پایگاه بسیج محله بیان کرد: بنده حضور فعال در بسیج دارم که از همین طریق در مسابقات قرآن شرکت کردم و البته از دوستانم در مدرسه نیز برای شرکت در این مسابقات دعوت داشتم، باتوجه به تجربه شرکت در مسابقات قرآن بسیج، دانشآموزی و... تلاش کردم که تعداد بیشتری از دوستانم را به سمت مسابقات سوق دهم تا آمار شرکتکنندگان افزایش یابد.
امیری تصریح کرد: حضور در مسابقات و فضای معنوی این رویداد فرصت خوبی برای مأنوس شدن با کلام وحی است و بسیار مفید خواهد بود که امیدواریم برنامههای قرآنی هم در مساجد و محلات و هم مدارس افزایش یابد تا دانشآموزان در فضای قرآنی قرار گیرند.
انتهای پیام