کد خبر: 4249071
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۶

آغاز طرح «نهضت ملی حفظ قرآن کریم» در مدارس چهارمحال‌وبختیاری

رئیس اداره قرآن و عترت اداره‌کل آموزش‌ و پرورش چهارمحال‌وبختیاری از آغاز اجرای طرح «نهضت ملی حفظ قرآن کریم» با تأکید بر حفظ جزء سی‌ام در مدارس استان همزمان با سراسر کشور خبر داد.

یونس اروجی، رئیس اداره قرآن آموزش و پرورش

یونس اروجی، رئیس اداره قرآن و عترت اداره‌کل آموزش‌ و پرورش چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه طرح «نهضت ملی حفظ قرآن کریم» با تأکید بر حفظ جزء سی‌ام همزمان با سراسر کشور در مدارس استان در حال اجراست، اظهار کرد: این طرح ملی با محوریت ۱۱ دارالقرآن آموزش‌ و پرورش استان اجرایی می‌شود و با توجه به جایگاه بالای حافظان کلام وحی و نیز توجه به حفظ قرآن به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهبردهای تعلیم و تربیت مورد اهمیت قرار دارد.

وی با ذکر اینکه حفظ قرآن از مطالبات مقام معظم رهبری بوده است، ادامه داد: ایشان بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ کلام وحی در کشور تأکید و توصیه داشتند که با اجرای نهضت ملی حفظ قرآن کریم در مدارس به این راهبرد، توجه ویژه شده است. 

اروجی بیان کرد: همچنین در راستای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، طرح نهضت ملی حفظ قرآن از مهرماه امسال دیده شد و مرحله عملیاتی آن از آبان‌ماه در مدارس چهارمحال‌وبختیاری اجرا می‌شود.

وی در خصوص روند اجرای این طرح با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان ابتدایی دوره دوم (پایه‌های چهارم، پنجم و ششم) جامعه هدف طرح هستند، تصریح کرد: دانش‌آموزان در این طرح با کمک و راهنمایی معلم خود یا مربی یا معاون پرورشی مدرسه شروع به حفظ جزء ۳۰ می‌کنند؛ کاربرگی در اختیار آموزگاران و مربیان مجری طرح قرار گرفته که اسامی دانش‌آموزان شرکت‌کننده را درج و در کلاس نصب می‌کنند و هر دانش‌آموز که سوره‌ای را حفظ کند، یک ستاره در کاربرگ دریافت می‌کند.

اروجی بیان کرد: علاوه بر دانش‌آموزان که البته منعی برای شرکت هیچ‌یک از مقاطع و پایه‌ها وجود ندارد، فرهنگیان نیز می‌توانند در طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم شرکت کنند. گام اول طرح شامل سوره‌های مبارکه ناس تا زلزال تا پایان آبان‌ماه، گام دوم شامل سور مبارکه طارق تا بینه تا پایان بهمن‌ماه و گام سوم شامل سور مبارکه نبأ تا آخر بروج تا ۱۵ اردیبهشت سال آینده به اتمام می‌رسد.

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش‌ و پرورش چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: اگر دانش‌آموز در این بازه زمانی بتواند سوره‌ها را حفظ کند، در ابتدای خردادماه با حضور در دارالقرآن منطقه خود محفوظات را ارائه و گواهینامه حفظ جزء ۳۰ را از سامانه جامع ارزیابی حفاظ دریافت می‌کند.

اروجی افزود: اگر دانش‌آموزان شرکت‌کننده نتوانند بر طبق زمانبندی حفظ جزء ۳۰ را به اتمام برسانند، می‌توانند در طرح‌های تابستانی دارالقرآن‌ها شرکت و محفوظات خود را تکمیل کنند. 

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون جلسات توجیهی و اطلاع‌رسانی طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم در استان برگزار شده است، اضافه کرد: کاربرگ‌ها در مناطق و نواحی آموزش‌ و پرورش و مدارس توزیع و اجرای طرح آغاز شده است.

اروجی یادآور شد: آموزگاران و مربیان می‌توانند از زنگ هدیه‌های آسمانی، زنگ آموزش قرآن و نیز زنگ نماز برای آموزش و تحویل محفوظات دانش‌آموزان شرکت‌کننده استفاده کنند. این دانش‌آموزان باید در سامانه پرورشی نورینو اطلاعات خود را ثبت کنند تا در جمع قرآن‌آموزان طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم قرار گیرند. 

چند پیشنهاد برای اجرای بهتر طرح نهضت ملی حفظ قرآن 

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش‌ و پرورش چهارمحال‌وبختیاری تأکید کرد: به آموزگاران و مربیان مجری طرح نهضت ملی حفظ در مدارس پیشنهاد می‌شود که به‌صورت روزانه جمع‌خوانی آیات را در مراسم صبحگاه یا زنگ نماز داشته باشند؛ همچنین در زنگ‌های نشاط و استراحت می‌توانند آیات مورد نظر را با صوت دلنشین خردسالان و نوجوانان قرآنی برای دانش‌آموزان پخش کنند. 

اروجی افزود: آموزگاران همچنین می‌توانند از بین دانش‌آموزان تعدادی را به‌عنوان همیار مربی انتخاب کنند که محفوظات دانش‌آموزان شرکت‌کننده را تحویل بگیرند. تجلیل از دانش‌آموزان برتر طرح به‌صورت هفتگی یا نصب اسامی و تصاویر برگزیدگان در مدرسه و نیز استفاده از این دانش‌آموزان در محافل قرآنی مدرسه از دیگر پیشنهادات برای اجرای بهتر طرح نهضت ملی حفظ است.

وی با تصریح اینکه توصیه می‌شود دانش‌آموزان به‌صورت ترتیل‌خوانی عربی این آیات را فرا بگیرند، بیان کرد: با این حال تلاوت فارسی نیز مورد قبول است؛ به مدیران مدارس نیز پیشنهاد می‌شود از توانمندی اولیای دانش‌آموزان، همچنین روحانیون و طلاب طرح امین یا ائمه جماعات برای پیشبرد اهداف طرح نهضت ملی حفظ استفاده کنند تا کمک‌یار آموزش‌ و پرورش باشند.

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش‌ و پرورش چهارمحال‌وبختیاری یادآور شد: دبیرخانه استانی طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم در مرکز استان و در دارالقرآن حضرت زهرا(س) واقع در خیابان فلسطین و خیابان وحدت مستقر است؛ هر منطقه آموزش‌ و پرورش نیز یک رابط حفظ دارد که وضعیت اجرای طرح در مدارس را رصد می‌کند. 

اروجی در پایان گفت: آموزگاران مجری طرح و دانش‌آموزان شرکت‌کننده علاوه بر دریافت گواهی، با دریافت جوایز نفیس مورد تشویق قرار می‌گیرند. 

انتهای پیام
captcha