کد خبر: 4235954
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷

رسالت مبلغان در میدان تبلیغ چیست

مدیر حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری به تبیین رسالت‌های مبلغان و بایسته‌های مبلغان موفق در میدان تبلیغ پرداخت.

اسحاق سعیدی، مدیر حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی، مدیر حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری امروز ۲۰ شهریورماه در دوره آموزشی «نماز و مهدویت» که با حضور ۱۵۰ مبلغ از سراسر استان، به همت ستاد اقامه نماز استان، اداره‌کل آموزش و پرورش و معاونت تبلیغ حوزه علمیه استان در سالن جلسات مصلی امام خمینی(ره) شهرکرد برگزار شد به تبیین بایسته‌های مبلغان در میدان تبلیغ پرداخت و اظهار کرد: جامعه ما نیازمندی‌های فراوانی در ساحت‌های مختلف روحی، روانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، تربیتی، سیاسی و ... دارد و مبلغان که جامعه هدفی را در اختیار دارند می‌طلبد که به رفع نیازها بپردازند و پاسخگوی مطالبات جامعه باشند.

وی با ذکر اینکه امروز مردم از مطالب تکراری خسته می‌شوند، ادامه داد: مباحث دینی اعم از فقه عبادات، فقه معاملات، فقه سیاست، فقه حکومت، فقه اینترنت و ... عرصه‌های گسترده‌ای هستند که مبلغان باید به همان تنوعی که در میدان با آن روبرو هستند، به علم آن مسلط شوند و مطالب را به شکل تخصصی به مخاطبان عرضه کنند.

سعیدی بیان کرد: امروز هر چه جلوتر می‌رویم بر شبهات افزوده می‌شود و هر حادثه و جریانی گاهی چندین شبهه با خود به همراه دارد لذا مبلغ باید در میدان تبلیغ شبهات پیرامون خود را احصا دسته‌بندی کند و پاسخ بدهد.

منبر؛ محل اعتماد عموم مردم

این مدرس حوزه علمیه استان با تأکید بر اینکه مبلغان در نقل روایات باید به کتب و منابع معتبر مراجعه کنند، افزود: اگر حدیثی که در منبر نقل می‌شود از منابع معتبر نباشد، جایگاه رفیع منبر و اعتماد مردم به این جایگاه از بین خواهد رفت. مبلغ همچنین باید از نقل داستان‌های تخیلی یا خواب و رؤیا و ... که حجت شرعی ندارند، بپرهیزد تا اعتماد مردم به منبر خدشه‌دار و اعتقادشان سست نشود.

سعیدی ارائه مطالب باکیفیت در منبر را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: اشرف مواد سخن مبلغ، قرآن کریم است، سخنرانی بدون نقل آیه و روایت سودمند نیست لذا مبلغ باید سخن خود را آسان و روان و قابل فهم با استناد به معارف قرآنی و روایی به مردم انتقال دهد. 

وی انتخاب روایت همه‌فهم و همه‌پسند را نیز یادآور شد و توضیح داد: کلام امام معصوم(ع) است که فرمود «فانّ النّاس لو علموا محاسن کلامنا لاتّبعونا» یعنی اگر «همه مردم» از هر قشر و نحله زیبایی‌های کلام اهل بیت(ع) را درک کنند برای همگان جذابیت دارد.

بیان مشکلات و راهکارها در منبر

سعیدی تصریح کرد: مبلغان اگر مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... را در منبر مطرح می‌کنند باید همراه با ارائه راهکار باشد؛ همچنین مبلغ اگر باتوجه به در میدان بودن و رصد و احصای شرایط، مشکلات مردم را به مسئولان انتقال می‌دهد چه خوب است که با ارائه راهکار رفع مشکلات همراه باشد که می‌تواند این راه حل‌ها را از اهالی فن و کارشناسان جویا شود.

مدیر حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری با تأکید بر اینکه موضوعات مطرح شده در منبر باید مبتلابه جامعه باشد، گفت: به‌ویژه مبلغ در مسائل فقهی باید دقت کند که مسائل به‌روز و دامن‌گیر جامعه را مطرح کرده و پاسخگوی اهم مسائل جاری مردم باشد.

سعیدی تأکید کرد: مبلغ در هر منطقه تبلیغی که قرار می‌گیرد باید برای علمای دینی جایگاه رفیع قائل باشد و این مهم در حرکات و سکنات، مراودات و مواجهات با طلاب و روحانیون منطقه خودش را نشان می‌دهد. مثلاً شایسته نیست مبلغ در نقد این یا آن روحانی منطقه سخن بگوید یا کاری یا حرکتی کند. جا دارد که مبلغ کار دیگر طلاب و روحانیون منطقه را در نگاه مخاطبان بالا ببرد و جایگاه ببخشد.

وی با بیان اینکه منبر سنتی جواب سؤالات و شبهات فضای مجازی را نمی‌دهد، توضیح داد: مبلغ در هر فضای تبلیغی که حضور می‌یابد باید از فضای مجازی استفاده کند، در گروه‌ها و کانال‌ها عضو باشد و برای سؤالات پاسخ‌های عقلانی، متین، متقن و محکم بدهد و اگر چنین نکند، به وظیفه‌اش عمل نکرده است.

ورود مبلغان به فضای مجازی 

سعیدی با تأکید بر اینکه پاسخ به شبهات و هجمه‌ها در کنار ترویج معارف اسلامی موضوعیت دارد، افزود: اینطور نباشد که مبلغ منتظر بروز شبهه بشود و در پی پاسخ باشد بلکه باید همواره معالم و معارف قرآنی و روایی را مطرح کند که تأثیرگذار خواهد بود. 

وی موعظه حسنه ولو برای عده قلیل را از رسالت‌های مبلغ دانست و تأکید کرد: مبلغ همچنین وقتی روی منبر قرار می‌گیرد مستمعان خود را یک نفر یعنی ذات اقدس پرودگار بداند که اگر آن خدا را درک کرد و خودش را در محضر خدا دانست، منبرش هم تأثیرگذار خواهد بود. خدا سخنان مبلغ را می‌شنود و اگر بناست پاداشی بر منبر او مترتب شود، دقیق خواهد بود.

سعیدی در پایان گفت: حضور مبلغ برای سه وعده نماز در مسجد بسیار اثرگذار است که اگر مبلغان در مناطق تبلیغی خود اقامه نماز در مسجد را فرهنگ‌سازی کنند، برکات فراوانی برای منطقه به دنبال خواهد داشت.

یادآور می‌شود، در این نشست ۲ روزه که طی امروز و فردا با حضور مبلغان استان در حال برگزاری است، موضوعاتی در خصوص مباحث آخرالزمانی و نماز توسط استاد جلسه مطرح شد و در ادامه، ۱۵ مبلغ خانم و آقا به‌عنوان مبلغان نمونه استان تجلیل شدند.

انتهای پیام
captcha