به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، نورالله مرادی، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست روز گذشته، ۳۱ تیرماه در آیین رونمایی از پوستر دومین همایش ملی و نخستین همایش بینالمللی «دانش بومی و زیستبومداری در ایران» و «نخستین همایش دانش سنتی محیط زیست در ایران» و بروشور «آتشسوزی در مناطق طبیعی» در شهرکرد اظهار کرد: دانش بومی بخشی از علم نهفته در جوامع محلی کشور است که نخستین دوره این همایش فروردینماه امسال به میزبانی چهارمحالوبختیاری برگزار شد.
مرادی با بیان اینکه امروز نیز از دومین پوستر «دانش بومی و زیستبومداری در ایران» رونمایی شد، اضافه کرد: این همایش بستری برای تدوین و جمعآوری اطلس دانش بومی کشور است.
وی بیان کرد: با توجه به ویژگیهای منطقه زاگرس، محور اصلی همایش دوم دانش بومی در خصوص «اطفای حریق» است که امید میرود دانش بومی در حوزه آتشسوزی در مناطق طبیعی جمعآوری شده و برای مقابله با بحرانهای احتمالی مورد استفاده قرار گیرد.
مرادی همچنین مستند را یکی از ژانرهای اثرگذار در خصوص حفاظت از محیط زیست دانست و گفت: برنامهریزی برای ساخت سه مستند سبزکوه، تنگ صیاد و همچنین مستند منطقه خداآفرین دیناران مورد بررسی قرار گرفت که در آینده نزدیک در قالبی فاخر با بهرهگیری از عوامل تولید درجه یک تهیه میشود تا بتوان این دو منطقه مهم را به همگان معرفی کرد.
مرادی در ادامه با اشاره به در پیش بودن ایام پیادهروی اربعین حسینی بر لزوم اطلاعرسانی گسترده به زائران اربعین در خصوص حفاظت از محیط زیست و مدیریت پسماند تأکید و اظهار کرد: دورههای آموزشی لازم برای مسئولان موکبدار برگزار میشود تا آنها با شیوههای صحیح جمعآوری و دفع زباله آشنا شوند.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست گفت: هر تجمع بزرگی بدون شک معضلات محیط زیستی به همراه دارد و باید پیوست محیط زیستی داشته باشد، در اربعین نیز لازم است در قالب برنامهها و فعالیتهای کاملاً داوطلبانه، فرهنگ عمومی حفاظت از محیط زیست در بین زائران تقویت شود.
وی افزود: طی سه سال اخیر در سازمان حفاظت محیط زیست برنامهریزیهایی در خصوص طراحی و تولید محتواهای مناسب در حوزه محیط زیست و اربعین انجام شده است.
مرادی با بیان اینکه افراد، موکبداران و نیروهای مردمی با شعار «هر زائر اربعین، سفیر محیط زیست» بروشورهای آموزشی، کیسههای پارچهای زباله، کلاه آفتابگیر، چفیه و لیوان استیل با هدف جایگزینی لیوانهای یکبار مصرف با درج شعارهای محیطزیستی بین زائران توزیع کنند، گفت: انجام این امور نقش بسزایی در مدیریت پسماند دارد.
وی تأکید کرد: برای مدیریت پسماند در این اجتماع میلیونی، اقداماتی همچون تدوین و ابلاغ دستورالعمل مقابله با پسماند به رابطان فرهنگی موکبداران و همچنین آموزش آنها و تشکیل گروههای داوطلب مردمی برای ارائه آموزشهای محیط زیستی به زائران انجام شده است.
مرادی تصریح کرد: زائران و موکبداران تا حد امکان از توزیع ظروف یکبار مصرف پرهیز کرده و از ظروف قابل شستوشو استفاده کنند، زبالههای خود را در سطلهای مخصوص قرار دهند، همچنین از ریختن زباله در طبیعت خودداری کنند و در حفظ و نگهداری از محیطزیست کوشا باشند.
وی با بیان اینکه لازم است در موکبهای اربعین حسینی علاوه بر کارشناس فرهنگی و دینی، کارشناس محیط زیست هم حضور داشته باشد، گفت: با همدلی و همکاری میتوانیم اربعینی سالم و ماندگار را برای خود و نسلهای آینده به یادگار بگذاریم.
انتهای پیام