ضرورت تهیه پیوست فرهنگی و اجتماعی برای رودخانه‌ها و سدها
کد خبر: 4005174
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۹

ضرورت تهیه پیوست فرهنگی و اجتماعی برای رودخانه‌ها و سدها

استاندار چهارمحال‌وبختیاری گفت: وزارت نیرو برای ساماندهی تالاب‌ها، رودخانه‌ها و سدها باید پیوست اجتماعی و فرهنگی تهیه کند، اگر موضوعات و مشکلات مرتبط با آب در حوزه‌های اجتماعی حل شود، قطعا گردشگری نیز رونق می‌گیرد و می‌توان از این حوزه درآمدزایی کرد. را مرتفع کرد.

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، اقبال عباسی، استاندار، ۲۳ مهرماه در جلسه اختتامیه سفر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امیدها و انتظارات از سفر اعضای کمیسیون به این استان بسیار بالا رفته است، اظهار کرد: امیدواریم این امیدها به یأس تبدیل نشود، مسائل و مشکلات این استان در حوزه فرهنگی در سندی گردآوری شد و در اختیار اعضای کمیسیون فرهنگی قرار گرفت.

استاندار با گلایه از شیوه بودجه‌ریزی در کشور، عنوان کرد: عدالت در تخصیص بودجه توسط مجلس و دولت مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، اعتبارات اندک در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه فرهنگ موجب شده تا پروژه‌های نیمه‌تمام برای تکمیل سالیان سال در انتظار تخصیص بودجه بمانند، قطعا تمامی مسئولان می‌خواهند پروژه‌های عمرانی هرچه سریعتر به اتمام برسد، هیچ دولتمردی علاقه‌ای به ناراضی کردن مردم ندارد.

وی افزود: در سال ۹۶ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مجموع به چهارمحال و بختیاری اختصاص پیدا کرد و بخش ناچیزی از این اعتبارات متعلق به حوزه فرهنگ است، قطعا این مسئله موجب شده است که عمر پروژه‌های نیمه‌تمام فرهنگی به بالای ۱۵ سال نیز برسد.

عباسی در ادامه نرخ بالای بیکاری در چهارمحال و بختیاری را از معضلات این استان عنوان کرد و گفت: نرخ مشارکت در این استان ۴۲ درصد بوده و این مسئله نشان‌دهنده جمعیت جوان آماده به‌کار در استان است، اما به‌علت خشکسالی و کمبود آب از ۱۰ شهرستان این استان در پنج شهرستان امکان سرمایه‌گذاری به‌علت عدم تخصیص آب وجود ندارد.

استاندار ادامه داد: پروژه آبرسانی بن- بروجن باید آب شرب نیمی از جمعیت این استان را تامین کند، اما به دلایل مختلف این پروژه به سرانجام نرسیده است، بسیاری از شهرها و روستاهای این استان با مشکل تامین آب شرب مواجه هستند، آبرسانی در شهرک‌های صنعتی با تانکر انجام می‌شود، اما عموما مسئولان کلان در کشور مسئله کمبود آب در این استان را باور ندارند.

وی با تأکید بر اینکه حرایم رودخانه‌ها باید برای جلوگیری از حوادث، استفاده در حوزه گردشگری و ورزش توسط وزارت نیرو ساماندهی شود، خاطرنشان کرد: این استان سرچشمه دو رودخانه بزرگ زاینده‌رود و کارون است، اما تاکنون حریم این رودخانه‌ها ساماندهی نشده است، اگر این کار انجام شود، قطعا گردشگران از اقصی نقاط کشور و جهان به این استان خواهند آمد.

عباسی یادآور شد: وزارت نیرو برای ساماندهی تالاب‌ها، رودخانه‌ها و سدها باید پیوست اجتماعی و فرهنگی تهیه کند، اگر موضوعات و مشکلات مرتبط با آب در حوزه‌های اجتماعی حل شود، قطعا گردشگری نیز رونق می‌گیرد و می‌توان از این حوزه درآمدزایی کرد.

استاندار بیان کرد: به‌علت قوانین موجود در تخصیص اعتبارات دولتی امکان تخصیص اعتبار برای ساخت خانه مطبوعات و خبرنگاران، مصلی‌ها، ستاد نماز جمعه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر به‌علت غیردولتی بودن آن‌ها وجود ندارد، به‌نظر می‌رسد باید قوانین در حوزه فرهنگ اصلاح شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه موازی‌کاری و پراکندگی در حوزه فرهنگ به وفور مشاهده می‌شود، تأکید کرد: فرهنگ در کشور ساختار مشخصی ندارد، بودجه‌های فرهنگی باید متمرکز شود تا بتوان مشکلات موجود در این حوزه

انتهای پیام
captcha