اولویت درمان سرپایی بر بستری؛ از سیاست‌های جدید نظام سلامت
کد خبر: 3855716
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳

اولویت درمان سرپایی بر بستری؛ از سیاست‌های جدید نظام سلامت

گروه اجتماعی ــ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از سیاست‌های جدید در نظام سلامت، اولویت پیشگیری بر درمان و اولویت درمان سرپایی بر بستری است.

اولویت درمان سرپایی بر بستری؛ از سیاست‌های جدید نظام سلامتبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز 18 آبان ماه در مراسم تجلیل از به‌ورزان کشور که در برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: به عنوان کارشناس 40 ساله نظام سلامت، اگر به من بگویند دستاوردهای درخشان نظام سلامت را بگویید، خواهم گفت در این سال‌ها اگر ما توانستیم مرگ و میر کودکان را ناشی از بیماری‌های مسری را با واکسن کاهش دهیم و یا مرگ و میر زنان در دوران زایمان پایین بیاوریم و یا واکسیناسیون صددرصد کودکان در مملکت انجام شد، اولین سرباز خط مقدم بهداشت این‌ گونه اقدام‌ها به‌ورزان هستند.


وی ادامه داد: زمانی که معاون بهداشتی وزارت بهداشت در زمان ریاست جمهوری مرحوم آیت‌الله هاشمی هاشمی رفسنجانی بودم، برای مسئله‌ای به پیش ایشان رفتم و موضوع نظام شبکه سلامت را مطرح کردم و ایشان خواست این نظام را ببیند. برای این کار، در اولین سفر به همدان رفتیم و در خانه بهداشت آن‌جا، همکاران، این نظام را توضیح دادند و ایشان شیفته نظام ارائه خدمت شد.

وزیر بهداشت افزود: من برای ارائه این نظام چند درخواست از ایشان کردم، نخست راه‌اندازی بسیح ملی واکسیناسیون، تعیین روز بهورز در تقویم و برای تکمیل خانه‌های بهداشت کمکی از بانک جهانی بگیریم که ایشان همه درخواست‌های من را قبول کرد و کمکی حدود 600 میلیارد دلار از بانک جهانی گرفتیم و ایشان اولین کلنگ خانه بهداشت بانک جهانی را در یکی از روستاهای شهر بم استان کرمان زد.

نمکی با بیان اینکه تا پای جان برای بهورزان خواهم ایستاد، عنوان کرد: من نیامدم با مصلحت‌اندیشی و عدول از حق، وزیر بمانم و ایستاده مظلوم را تماشا کنم. هرجا به شما ظلمی شود، وزیر به عنوان برادر کوچک و سرباز جان بر کف در خدمت شماست. به همان میزان نیز نمی‌گذارم کم‌سواد یا بی‌سوادی با اتکا به سرمایه بادآورده پدری در کسوت آقازادگی در صندلی دانشگاه بشیند. در این راه از استیضاح و تهدید نمی‌ترسم و من تنها از افتضاح می‌ترسم، از اینکه من نتوانم در این دوره از آرمان‌ها انقلاب خود دفاع کنم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: من برای خوش‌نام شدن نیامدم، بلکه برای فدا شدن و خون شهدا آمدم. شهدا نمی‌دانستند ما قرار است سازمان غذا و دارو به رانت‌خوارها بسپاریم. آن‌ها فکر نمی‌کردند ما جاده برای له‌کردن راه تولید داخلی برای واردات بی‌رویه درست می‌کنیم. آن‌ها برای آرمان‌های دیگری شهید شدند و تا زمانی که نفس دارم، جلوی تک‌تک این امواج خواهم ایستاد.

وی در خصوص سیاست‌های جدید در نظام سلامت خاطرنشان کرد: از سیاست‌های جدید در نظام سلامت اولویت پیشگیری بر درمان و اولویت درمان سرپایی بر بستری است، ما تحت هیچ کششی، منابع این کشور را هدر نخواهیم داد. ما با فاصله کوتاه، تخت‌هایی با ضریب اشغال زیر 20درصد اضافه نخواهیم کرد، مگر در نقاط محرومی که نیازمند این زیرساخت‌ها باشند. ما در توسعه نظام شبکه و در قالب سیستم ادغام یافته نظام ارائه خدمت حرکت خواهیم کرد و اولین اقدام ما خانه بهداشت و بهورزان خواهد بود.

نمکی با بیان اینکه در توسعه و پیشگیری تقدم بر درمان، طرح‌هایی داریم، ادامه داد: پرونده الکترونیک سلامت یکی از ریل‌های عبور پزشک خانواده و سیستم ارجاع است. طرح هر خانه یک پایگاه سلامت برای جامعه‌محور کردن ارائه خدمت و ارائه دهنده خدمات قبل از بهورز را تعریف می‌کنیم که یاوری در درون خانواده‌ها داشته باشیم و اگر این حرکت نهادینه شود، 20 میلیون سفیر سلامت خواهیم داشت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: حداکثر هزینه‌ای که برای توسعه 400 خانه بهداشت عشایری خواهد برد، کمتر از 10 تخت بیمارستانی است، اما می‌دانید با این هزینه چه خدمتی را به یک میلیون و 200 هزار نفر کوچ‌نشین خواهیم کرد؟ دختری کوچ‌نشین با زبان و فرهنگ مشترک از دل یک ایل، به خاندان خود خدمت می‌کند.

وی افزود: ما در کنار بهورزان، مدارس بدون پوسیدگی را آغاز می‌کنیم که یک میلیون و 200 هزار کودک دانش‌آموز در کلاس ششم دندان‌هایشان بدون پوسیدگی باشد.

نمکی بیان کرد: ما واکسیناسیون روتاویروس، پنوموکوک و اچ پی وی را از سال آینده به پرتکل واکسیناسیون کشور اضافه خواهیم کرد و همچنین ساخت دو واکسن روتاویرورس و پنوموکوک را در داخل کشور انجام خواهیم داد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه باید بازنگری در نظام ارائه انجام شود، خاطرنشان کرد: این نظام گرچه پویاست اما به‌گونه‌ای پیر شده است و ما نیازمند به یک بازنگری در قابلیت‌های این نظام در ابعاد نیروی انسانی و سطربندی هستیم. آیا باید به همه استان‌های به یک نگاه بنگریم؟ حد نصاب جمعیتی برای ارائه خدمت را نباید در تمام استان‌ها یکسان بینیم.

وی اظهار کرد: همه مملکت یکسان و مدل جمعیتی در کشور مساوی نیست و ما باید مدل ارائه خدمت متنوع را در استان‌ها داشته باشیم، این خدمت با اضافه کردن تخت بیمارستانی متفاوت است، همچنین باید گفت یک بهورز سرمایه‌گذاری زیر بنایی است.

نمکی گفت: آیا باید با همین سطح دانش بهورز گرفت؟ امروزه در همه مناطق استان‌ها، سطح دانش افراد بالاست، نباید بهورز احساس کند در زیر سقف کوتاه تا آخر عمر ماندنی است، احساس رشد و تکامل را از بشر بگیریم، پویایی او از دست خواهد رفت و باید اجازه ارتقا و تکامل به بهورزان را داد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه امیدوارم در آینده رکورد جدیدی در منطقه به‌جا بگذاریم، عنوان کرد: امروزه مملکت ما روزهای سختی دارد، آمریکا و اسرائیل ارزشی برای توسعه مملکت ندارند، آن‌ها هرچقدر بیشتر به ما فشار آوردند ما بیش‌تر رشد کردیم. همچنین از نقاق و دورویی در درون این مرزها نگران هستم و امیدوارم خداوند شر همه انسان‌های ناجوانمرد را به خودشان بازگرداند.

انتهای پیام
captcha