شرکت ۳۰ نفر در دوره تطبیق طرح «استعداد‌های درخشان قرآنی» چهارمحال‌وبختیاری
کد خبر: 3846746
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۵

شرکت ۳۰ نفر در دوره تطبیق طرح «استعداد‌های درخشان قرآنی» چهارمحال‌وبختیاری

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی چهارمحال‌وبختیاری از شرکت ۳۰ نفر در دوره تطبیق طرح «استعدادهای قرآنی» در استان خبر داد.

محسن تقی پور، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: طرح استعدادهای درخشان قرآنی را نوجوانان نخبه کشور تشکیل می‌دهند که سالیانِ سال در حوزه تلاوت متبحّر شده‌اند و امسال این طرح وارد فصل جدیدی شده است.

وی درباره برگزاری دوره جدید از طرح «استعدادهای درخشان قرآنی کشور سازمان دارالقرآن‌الکریم»، اظهار کرد: این دوره وارد فصل جدیدی شده است و امسال از میان افرادی که در طول سه سال گذشته در دوره تقلیدی کار می‌کردند، 30 نفر ما را همراهی می‌کنند.

وی با اشاره به برگزاری جلسه توجیهی این طرح در روز سوم مرداد، ادامه داد: در پایان دوره سه ساله گذشته‌، آزمون‌هایی را با حضور شرکت‌کنندگان برگزار کردیم و در اردوهای آموزشی، غربال‌گری انجام دادیم و اکنون 30 نفر در دوره جدیدِ طرح استعدادهای درخشان قرآنی استان حضور دارند.

تقی‌پور تصریح کرد: این طرح در دوره جدید وارد فاز تطبیق شده است که برای این فاز هم پیش‌بینی سه ساله داریم، در این راستا برای توجیه مدرسان استانی پنجشنبه و جمعه، ۱۳ و ۱۴ تیرماه در سازمان دارالقرآن کلاس‌های توجیهی و آموزشی برای مدرسان برگزار شد.

وی اضافه کرد: وقتی که قاری قرآن در سطح تقلید باشد به این معناست که فقط آن قطعات تقلیدی را مانند استادِ الگو می‌خواند، اما در تطبیق، قاری بر اساس معلومات و محفوظاتی که در دوره تقلید داشته می‌تواند بخش‌های دیگر قرآن را از نظر صوت و لحن و تجوید پیاده‌سازی کند.

تقی‌پور گفت: شرکت‌کنندگان به‌صورت هفتگی نزد اساتید دوره جمع می‌شوند و در کنار این برنامه، اردوهای استانی نیز در برنامه‌ها پیش‌بینی شده که طی این اردوهای چندروزه، استادان در قالب کارگاه با شرکت‌کنندگان کار می‌کنند، همچنین در پایان سال آزمون‌هایی گرفته می‌شود که تقریباً معادل آزمون‌های سطح پنج سازمان دارالقرآن است.

وی با اشاره به اینکه دوره استعدادهای درخشان قرآنی استان در شهرستان‌های شهرکرد و بروجن اجرا می‌شود، افزود: برای اجرای موفق این مرحله از طرح استعدادهای قرآنی، برای هر کلاس 15 نفره نیاز به دو مدرس استانی است که یک مدرس صوت و لحن و یک مدرس تجوید را تدریس می‌کند.

رئیس اداره امور قرآنی ادامه داد: کلاس‌ها به‌صورت هفتگی (یک روز در هفته) در طول سال ( 33 هفته) برگزار می‌شود و علاوه بر کلاس‌ها، دوره‌های کوتاه مدتی با اعزام اساتید کشوری به استان نیز برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: برای تکمیل امر آموزش ارتباط قرآن‌آموزان طرح با اساتید کشوری از طریق ارسال فایل صوتی در فضای مجازی نیز در نظر گرفته شده است.

تقی‌پور با اشاره به مهارتی بودن این مرحله و توجه مدرسان دوره به کارگاهی بودن کلاس و کار عملی در مورد منابع این طرح، گفت: در بخش تجوید کتاب «حلیة‌القرآن» نوشته سیدمحسن موسوی‌بلده و یا کتاب «دانش تجوید» نوشته محمدرضا ستوده‌نیا به عنوان منبع درسی مدرس و قرآن‌آموز درنظر گرفته شده است.

وی افزود: در بخش صوت و لحن جزوه آموزشی در اختیار مدرسان طرح قرار گرفته و به‌عنوان منبع آموزشی لحاظ می شود و علاوه بر این، تقلید از فایل‌های قرائت قراء مشهور و الگو نیز همچنان در دستور کار مدرسان قرار دارد و کتاب «طرحی برای زندگی» نوشته علیرضا لطفی محتوای «سبک زندگی» این دوره است.

تقی‌پور در پایان گفت: در دوره استعدادهای درخشان قرآنی، بنا را بر این گذاشتیم که در پایان سال اول تطبیق، آموزه‌های معادل آزمون سطح پنج قرائت از افراد گرفته شود و به کسانی که قبول می‌شوند، گواهینامه اعطا شود.

انتهای پیام

انتهای پیام
captcha