مسئله جنسیت در کرامت انسانی موضوعیت ندارد
کد خبر: 4068743
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۸

مسئله جنسیت در کرامت انسانی موضوعیت ندارد

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری با یادآوری اینکه زن در جامعه ما در مواردی گاه نمی‌تواند به شناخت خود و جایگاه واقعی برسد، گفت: حال آنکه خداوند زن را مانند مرد تکریم کرده و در کمال و کرامت انسانی مسئله جنسیت موضوعیت ندارد.

دیدار قرارگاه فرهنگی بانوان استان با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، دیدار اعضای شورای قرارگاه فرهنگی بانوان استان با نماینده ولی‌فقیه در استان امروز ۱۴ تیرماه با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان و معاون فرهنگی این اداره‌کل و رئیس و اعضای قرارگاه فرهنگی بانوان استان در دفتر امام‌جمعه شهرکرد برگزار شد.

حجت‌ الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت استان را بانوان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: به تناسب نیمی از جمعیت، کار در حد توجه و مختص بانوان انجام نشده است و می‌طلبد که بانوان برای خودشان متشکل و برنامه‌ساز باشند و خودشان بتوانند مسائل خود را دریابند تا کارها در این حوزه به‌صورت مؤثرتر و عمیق‌تر پیش برود.

وی با ذکر اینکه امروز شاهد نوعی تقابل بانوان با جامعه و رسانه‌ها و اجتماع هستیم و آنان خود را از فضای جامعه جدا می‌دانند، ادامه داد: قسمت عمده مشکلات برخاسته از این دیدگاه است که بانوان احساس می‌کنند مظلوم واقع شده‌اند و دیده نمی‌شوند و گاه خودباوری و اعتماد به نفس از آنان سلب می‌شود.

نکونام با یادآوری اینکه زن در جامعه ما در مواردی گاه نمی‌تواند به شناخت خود و جایگاه واقعی برسد، گفت: حال آنکه خداوند زن را مانند مرد تکریم کرده و در کمال و کرامت انسانی مسئله جنسیت موضوعیت ندارد.

امام‌جمعه شهرکرد نبود درک در بسیاری از بانوان نسبت به اهمیت و جایگاه زن در نزد خدا را یک ضایعه بزرگ خواند و بیان کرد: برای این آسیب باید فکری کرد و در برنامه‌های فرهنگی این موضوع را به معنای واقعی کلمه برای بانوان تفهیم کنیم و از ضعف فکری و تحلیل‌های ناقص و نادرست جلوگیری کنیم.

نکونام تصریح کرد: مردان بر طبق قرآن کریم قوام‌بخش خانواده است اما برداشت نادرست از این تعبیر نباید باعث شود که مردان سوءاستفاده کرده و ظلم‌هایی را در حق خانواده و زنان داشته باشند که منجر به دلسردی و ناامیدی در میان بانوان شود و نوعی تقابل با مردان و فضای جامعه و قوانین و غیره شود.

وی هویت‌بخشی به زن را مهم ارزیابی کرد و توضیح داد: زنان باید بدانند که این هویت را دین و مکتب به زنان اعطا کرده است. دین بود که در جامعه‌ای با نگاه منفورانه به زنان، حضرت زهرا(س) را کوثر قرار داد و از این بانو با ابعاد فضیلتی والا حضرت زینب(س) تربیت شد که زنان مؤمن و متقی دیگر در طول تاریخ گواه این سخن هستند.

نکونام تأکید کرد: مواردی که اعضای شورای قرارگاه فرهنگی بانوان استان مطرح شدند ارزشمند هستند اما به این شرط که در صحنه عمل اجرایی و عملیاتی و در جامعه ساری و جاری در عرصه جامعه شوند. مسائل نظری و تبادل نظرها خوب است اما باید در ساحت‌های گوناگون آثار اجرایی شدن آن مشخص باشد.

احصاء نظام‌مسائل زنان استان در قرارگاه فرهنگی بانوان

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به اینکه مقر دختران ذیل قرارگاه فرهنگی بانوان استان بوده و رصد شرایط و تدوین نظام‌مسائل جمعیت ۱۷۰ هزار نفری دختران استان را انجام داده است، اظهار کرد: یکی از مسائل احصا شده مسئله هویت است که باید به‌صورت جدی مراقبت شود و دختران نوجوان ما از هویت سرگشته رنج می‌برند. می‌طلبد اینان در یک کار تشکیلاتی و متمرکز نظیر بسیج ورود داده شوند اما این موضوع نیاز به فکر و چاره‌اندیشی دارد.

وی با تأکید بر رویکرد اجتماع‌محور در مسئله جمعیت که مردم باید پیگیر کار باشند، گفت: مسئله جمعیت جدا از رویکرد استان‌محور که توسط مسئولان باید دنبال شود، نیازمند نگاه ویژه مردم است و باید تبیین شود که جمعیت و فرزندآوری آثار و برکات مادی و معنوی فراوانی برای فرد و جامعه می‌تواند داشته باشد و مفاهیم انسجام‌بخش جامعه و خانواده در این قالب تقویت می‌شوند.

طاهری بیان کرد: قرارگاه فرهنگی بانوان با پنج نفر از نیروهای حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کار خود را آغاز کرد که نظام‌مسائل بانوان را در فرمایشات مقام معظم رهبری مطالعه و ۶۰۰ مسئله را احصا کردند و در نهایت هفت مسئله استخراج و کارگروه‌های قرارگاه فرهنگی بانوان بر همین اساس شکل گرفت. این کارگروه‌ها عبارتند از کودک، دختران، خانواده، جمعیت، آسیب‌ها و عفاف و حجاب.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گفت: امسال سال دوم فعالیت پیش‌دبستانی و ادبستان قرارگاه است که کانون مادران نیز در کنار آن فعال شده و یک بستر عینی برای پژوهش و کار در حوزه زنان و خانواده مهیاست.

در ابتدای این دیدار، ریاست قرارگاه فرهنگی بانوان استان به بیان گزارشی از اقدامات این مجموعه در استان پرداخت و هر یک از اعضای شورای قرارگاه فرهنگی بانوان استان نیز دغدغه‌ها و دیدگاه‌های خود در حوزه مسائل بانوان را مطرح کردند و به مواردی چون اصلاح الگوهای ازدواج و فرزندآوری با فرهنگ‌سازی از طریق اقناع نخبگان، جهاد تبیین در خصوص هویت زنان، برگزاری دوره‌های تربیت مربی مسائل خانواده و تربیتی، تأکید بر نقش همسری و مادری زنان، مبانی زیست مؤمنانه دختران، ضرورت تدوین نظام‌مسائل دختران استان، اقدامات کارگروه‌های عفاف و حجاب و دختران و نشاط اجتماعی در سایه فرزندآوری اشاره شد.

انتهای پیام
captcha