آمادگی دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال‌وبختیاری برای ایجاد رشته‌های قرآنی
کد خبر: 4066543
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۸

آمادگی دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال‌وبختیاری برای ایجاد رشته‌های قرآنی

رئیس دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال‌وبختیاری گفت: قطعاً این آمادگی وجود دارد که اگر در بهمن‌ماه ایجاد رشته‌های جدید در دستور کار این دانشگاه قرار گیرد، رشته‌های قرآنی به فهرست رشته‌ها اضافه و نسبت به پذیرش دانشجو اقدام شود.

بهروز شایق بروجنی، رئیس دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، بهروز شایق بروجنی، رئیس دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال‌وبختیاری چهارم تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اعلام این خبر که ثبت‌نام از علاقه‌مندان برای پذیرش در سال تحصیلی پیش رو در استان از ابتدای تیرماه همزمان با سراسر کشور آغاز شده است، اظهار کرد: این دانشگاه در استان با هشت مرکز مشغول فعالیت است که در مجموع در ۶۳ کد رشته محل و ۴۶ کد رشته در مقاطع کارشناسی و کاردانی اقدام به پذیرش دانشجو می‌کند.

وی با ذکر اینکه برخی از این مراکز خصوصی و برخی نیمه‌خصوصی و یک مرکز وابسته به دانشگاه جامع علمی کاربردی هستند، ادامه داد: این دانشگاه رویکرد جدیدی را در جهت ایجاد رشته‌های نو و با هدف اشتغال‌زایی در دستور کار قرار داده که استان ما نیز از این گسترش رشته‌ها بی‌بهره نیست و برخی رشته‌ها برای نخستین بار در استان دایر شده‌اند که شامل یازده کد رشته جدید در مقطع کارشناسی و ۱۰ کد رشته جدید در مقطع کاردانی هستند؛ از جمله می‌توان به کارشناس حرفه‌ای روانشناسی ورزشی، کارشناس حرفه‌ای مربیگری پرورش اندام، کارشناس حرفه‌ای مربیگری هندبال اشازه کرد که می‌توانند بخشی از نیازهای جامعه ورزشی را پاسخگو باشند.

شایق ادامه داد: تجارت الکترونیک، کسب‌ و کارهای دیجیتالی، کارشناس حرفه‌ای مدیریت تجاری‌سازی‌، رشته‌های مرتبط با نساجی، روغن خوراکی و غیره از دیگر رشته‌هایی است که ایجاد شده‌اند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال‌وبختیاری بیان کرد: این دانشگاه در مقایسه با دیگر دانشگاه‌ها توانسته است فارغ‌التحصیلان کارآفرین بیشتری را تربیت کند؛ حداقل ۱۰ کارآفرین برتر در سطح استان داریم که فارغ‌التحصیل این دانشگاهند.

شایق با اشاره به اشتغال به تحصیل دو هزار و ۶۷۵ دانشجو در هشت مرکز علمی کاربردی استان، تأکید کرد: امیدوار هستیم که در پذیرش مهرماه سال جاری برای این دانشگاه شاهد پذیرش بالا به‌ویژه در رشته‌های کاربردی شاهد باشیم.

وی با تصریح اینکه سند توسعه استان بر مبنای توسعه کشاورزی، دامپروری و گردشگری دیده شده است، گفت: استان ما یک استان گردشگری است که در این راستا رشته گردشگری در همکاری با یک شرکت بزرگ استان راه‌اندازی شد اما کرونا باعث شد که استقبال در این حوزه بشدت کاهش یابد و لذا این مرکز تعطیل شد اما رشته گردشگری در جهاد دانشگاهی ایجاد شده است که اگر استقبال وجود داشته باشد در این حوزه به تربیت دانشجو خواهد پرداخت.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان با اشاره به اینکه ایجاد رشته‌های جدید با نگاه تقاضامحور و بر طبق اعلام نیاز و رصد نیاز متقاضیان مدیریت می‌شود، بیان کرد: مراجعات افراد حقیقی و حقوقی و نهادهای مختلف از حوزه‌های صنعت، کشاورزی فرهنگ و هنر و خدمات اجتماعی و اعلام درخواست جهت ایجاد رشته جدید، مبنای کار این دانشگاه برای ایجاد مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های گوناگون است.

وی ارتباط تنگاتنگ مراکز علمی کاربردی با صنعت را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: دو مرکز علمی کاربردی استان در قطب صنعتی شهرکرد و در داخل کارخانه‌های مربوط قرار دارند و دانشجویان از خط تولید صنعت می‌توانند به‌عنوان آزمایشگاه و کارگاه استفاده کنند. بر این اساس، مرکز پیام در صنعت چوب و ام‌دی‌اف و مرکز نگین واقع در کارخانه تولید مواد غذایی شیلات مشغول تربیت دانشجو هستند.

شایق تأکید کرد: همچنین مرکز علمی کاربردی نیروی انتظامی در حوزه این مرکز و در زیرمجموعه آن قرار دارد؛ اساتید حقوق مرکز جهاد دانشگاهی نیز از دادستان و معاون دادستان و دادیاران و وکیلان برجسنه استان هستند.

برنامه‌ریزی دانشگاه علمی کاربردی برای ایجاد رشته‌های قرآنی 

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا در خصوص برنامه دانشگاه علمی کاربردی استان برای ایجاد رشته‌های قرآنی، تصریح کرد: ماهیت رشته‌های این دانشگاه کاربردی بودن آن‌هاست و طبعاً رشته‌های قرآنی نیز در زندگی کاربردی هستند؛ رشته علوم قرآنی در حدود سال‌های ۸۸ و ۸۹ در مرکز علمی کاربردی سپاه استان دایر شده بود اما به دلیل عدم استقبال و نبود دانشجو، تعطیل شد؛ همین سرنوشت را برای رشته مداحی نیز شاهد بودیم.

وی افزود: قطعاً این آمادگی وجود دارد که اگر در بهمن‌ماه ایجاد رشته‌های جدید در دستور کار این دانشگاه قرار گیرد، رشته‌های قرآنی نیز به فهرست رشته‌ها اضافه و نسبت به پذیرش دانشجو اقدام شود.

شایق با اشاره به پیشینه شهرکرد در هنر نمدمالی و نامگذاری این شهر به‌عنوان پایتخت نمد ایران، بیان کرد: تدوین دوره نمد در دستور کار قرار دارد که کاردانی آن به‌زودی ایجاد شود و رشته هنر فرش را نیز در امتداد این کار می‌توان راه‌اندازی کرد. البته موانعی نیز در پیش رو وجود دارد از جمله اینکه متخصص و خبرگانی در این حوزه وجود داشته باشد که هنوز متخصص و پژوهشگر حوزه نمد نداریم تا بتواند سرفصل‌های این دوره را تدوین کند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی تصریح کرد: استان ما به لطف اساتید حرفه‌ای صنعت جوش، قطب جوش کشور است و دانشگاه علمی کاربردی استان نیز در مرکز انجمن جوش وابسته به انجمن جوش کشور در این رشته فعال بود اما در سال‌های اخیر به علت پاره‌ای مسائل حقوقی نتوانست دانشجو بگیرد که امسال این رشته‌ها در مرکز پیام ایجاد شده و دانشجو می‌پذیرد.

انتهای پیام
captcha