چگونگی بازگشت حداکثری قرآنیان به صحنه مسابقات در دوران پساکرونا
کد خبر: 4059224
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۰

چگونگی بازگشت حداکثری قرآنیان به صحنه مسابقات در دوران پساکرونا

شیوع کرونا و البته عملکرد برخی از ما مسئولان خواه‌ناخواه مسبب رخوت و کسالت در بین برخی قرآنیان شده است، لذا می‌طلبد فضای گفت‌وگویی و برگزاری نشست‌ها و جلسات بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد و نشاط و پویایی به فضای قرآنی بازگردد.

مسابقات سراسری قرآن

فرآیند چهل‌وپنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با آغاز ثبت‌نام از ۲۱ اردیبهشت‌ماه آغاز شده است و نام‌نویسی از علاقه‌مندان به حضور در این دوره از مسابقات تا ۲۵ خردادماه ادامه دارد. دو سال کرونایی گذشته باوجود آنکه نتوانست چرخ مسابقات سراسری قرآن را از حرکت بازدارد اما ریزش قابل توجهی در تعداد شرکت‌کنندگان در این رویداد مهم قرآنی را در چهارمحال‌وبختیاری و کشور شاهد بودیم و تغییرات قابل توجهی نیز در شیوه برگزاری مسابقات اتفاق افتاد و بخش اعظم این رویداد در فضای مجازی برگزار شد.

امسال اما با فروکش کردن کرونا و عادی شدن بسیاری از فعالیت‌ها انتظار می‌رود بازگشت متسابقان به صحنه مسابقات را شاهد باشیم، به‌ویژه باید تلاش شود تا مسابقات سراسری قرآن که به‌عنوان مهم‌ترین و تخصصی‌ترین رویداد قرآنی در این سطح و گستره برپاست، در استان ما به‌صورت فاخر و باشکوه‌تر از قبل برگزار شود.

سال گذشته و در جریان برگزاری چهل‌وچهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در چهارمحال‌وبختیاری، مسئول قرآنی اوقاف و امور خیریه استان در گفت‌وگویی با ایکنا اظهار کرد: «این امیدواری و چشم‌انداز وجود دارد که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال آینده بتوان مسابقات سراسری قرآن استان را با حضور یک‌ هزار متسابق از سراسر استان برگزار کرد». بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، آمار ثبت‌نام قرآنیان در این دوره از مسابقات تا روز گذشته دوم خردادماه، به ۱۱۰ نفر رسیده است.
برای مطلع شدن از اقدامات این نهاد در راستای دستیابی به این افق و تبلیغ و اطلاع‌رسانی و دعوت از قرآنیان استان برای ثبت‌نام در مسابقات سراسری قرآن، گفت‌وگویی با سرپرست اداره امور قرآنی اداره‌ کل اوقاف و امور خیریه انجام شده است، سپس در گفت‌وگو با رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان برخی پیشنهادات برای برگزاری هر چه بهتر و مؤثرتر این رویداد قرآنی ارائه می‌شود.

برگزاری مسابقات قرآن با محوریت امامزادگان و بقاع متبرکه

حجت‌الاسلام والمسلمین علی مهرابی، سرپرست اداره امور قرآنی اداره‌ کل اوقاف و امور خیریه استان در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی و تبلیغات جهت ثبت‌نام مسابقات سراسری قرآن با محوریت امامزادگان و بقاع متبرکه سطح استان آغاز شده است، اظهار کرد: این تبلیغات هم با نصب بنر و پوستر در بقاع شاخص و برخی مکان‌ها و هم به صورت گسترده در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های اطلاع‌رسانی ادارات و دستگاه‌ها و غیره در حال انجام است.

وی با ذکر اینکه استعدادهای سرشار قرآنی در جای‌جای استان وجود دارد، ادامه داد: مسابقات قرآن یکی از بهترین بسترها برای نمایش و شناسایی این استعدادهاست به‌ویژه مسابقات سراسری که در مراحل چندگانه و در سطحی گسترده انجام می‌گیرد.

مهرابی بیان کرد: با توجه به تعداد ثبت‌نام کنندگان، مسابقات قرآن در مرحله شهرستانی در چهار شهرستان شهرکرد، بروجن، فارسان و لردگان برگزار خواهد شد.

سرپرست اداره امور قرآنی اداره‌ کل اوقاف و امور خیریه استان تأکید کرد: این اداره آمادگی همکاری را با تمام نهادهای متولی جهت برپایی هر چه با شکوه‌تر مسابقات سراسری قرآن دارد و به‌ویژه از پیشنهادات و نظرات کارشناسی نهادهای قرآنی استقبال می‌کنیم تا یک رویداد فاخر و خوب قرآنی را در سطح استان شاهد باشیم.

تعدد مسابقات قرآن

در ادامه‌ حجت‌الاسلام والمسلمین ابوذر کارگر، رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان در گفت‌وگو با ایکنا در خصوص اهمیت و خیرات و برکات مسابقات قرآن و با اشاره به اینکه این دست رویدادها در حوزه فعالیت‌های قرآنی استان کمرنگ است، اظهار کرد: می‌طلبد که اوقاف به‌عنوان متولی اصلی مسابقات قرآن برنامه‌هایی را به‌صورت مناسباتی یا موضوع‌محور و یا ویژه برخی اقشار جامعه در طول سال پیش‌بینی و قرآنیان را با این بهانه با صحنه مسابقات قرآن آشنا و مأنوس کند.

وی با ذکر اینکه دیگر نهادها از جمله تبلیغات اسلامی استان نیز در این راستا وظیفه دارد و این کار تنها متوجه اوقاف نیست، ادامه داد: یکی از راه‌های مأنوس ساختن قرآنیان در هر سطح و رده سنی و رشته‌ای برگزاری مسابقات شبیه‌سازی شده با تعداد بالاست و لذا کثرت مسابقات قرآن در طول سال طبعاً سبب تقویت کیفیت و کمیت متسابقان مسابقات سراسری قرآن می‌شود. باید گفت که مسابقات قرآن اوقاف فنی‌ترین و مترقی‌ترین مسابقات جهان اسلام است و لذا باید بتوان قرآنیان استان را با تمام قوا در این رویداد مهم قرآنی شرکت داد.

کارگر با تأکید بر اینکه با توجه به کاهش شیوع کرونا زمینه برای برگزاری مسابقات قرآن مناسبتی و موضوع‌محور بهتر از دو سال قبل است، گفت: در صورت فراهم بودن شرایط، طرح‌هایی برای برپایی این دست رویدادها در دهه فجر، هفته دفاع مقدس و غیره وجود دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا افق ثبت‌نام از هزار نفر در مسابقات سراسری قرآن دست‌یافتنی است؟ بیان کرد: این امر شدنی است به شرط آنکه هماهنگی و هم‌افزایی بین‌دستگاهی نیز اتفاق بیفتد و متولیان مسابقات سراسری از طریق رایزنی و هم‌اندیشی با دیگر نهادهای فرهنگی به‌ویژه قرآنی بتوانند نیل به این افق مبارک برسند. قطعاً با هم‌افزایی امکانات اداراتی چون تبلیغات اسلامی و یا ارشاد اسلامی در شهرستان‌ها و کمک به اوقاف در امر اطلاع‌رسانی و تبلیغات برای حضور قرآنیان پرشمار استان در مسابقات، این افق دور از دسترس نیست.

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان با تصریح اینکه هماهنگی بین‌دستگاهی یک حلقه مفقوده در حوزه فعالیت‌های قرآنی استان است، افزود: کمیته تخصصی قرآن استان در راستای انسجام و هماهنگی جامعه قرآنی تشکیل شده است اما باز هم آنچنان که شایسته بود، این انسجام و یکپارچگی شکل نگرفته است.

کارگر کیفی‌سازی داوری مسابقات سراسری قرآن را حائز اهمیت دانست و توضیح داد: خوشبختانه عده‌ای از داوران استان ما در سطح داوران ملی هستند اما در مواردی چون مسابقات آموزش و پرورش و حتی اوقاف گاه شاهد داوری‌های ضعیف هستیم که این امر اعتراضات متسابقان را به‌صورت کلی و موردی به همراه دارد و طبعاً در طولانی‌مدت آسیب‌هایی را وارد می‌کند.

وی تأکید کرد: استفاده مطلق از داوران خارج استان و کنار زدن داوران داخلی نیز شایسته نیست چراکه استان داوران خوبی دارد و می‌تواند با اتکا به این نیروها مسابقات خود را در بهترین تراز داوری کند؛ البته استفاده از یک یا دو داور شناخته شده خارج از استان نیز هم برای افزایش جذابیت مسابقات و هم از حیث درس‌آموز بودن برای داوران و حتی متسابقان می‌تواند سودمند باشد.

برگزاری مسابقات باشکوه در گرو همکاری بین‌دستگاهی است

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان در خصوص ضرورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای متسابقان مسابقات سراسری قرآن، بیان کرد: برگزاری این کارگاه‌ها حتی پیش از ورود افراد به مرحله شهرستانی نیز شدنی است و در این راستا نهادهایی چون تبلیغات و ارشاد اسلامی نیز می‌توانند به یاری اوقاف بیایند و کارگاه‌هایی را در تمام شهرستان‌ها برپا کنند. این دست آموزش‌ها طبعاً باید در مراحل استانی و کشوری تقویت و گسترده شود.

کارگر تصریح کرد: فلسفه برگزاری این دست کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی این است که افراد با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شوند و در محضر استاد حتی‌الامکان بتوانند سطح خود را ارتقا دهند، حضور چندباره در این قبیل آموزش‌ها قطعاً منشأ خیر و برکت خواهد بود. این رویه در بسیاری از استان‌های موفق در صحنه مسابقات قرآن سال‌هاست که با جدیت دنبال می‌شود و می‌توان الگوگیری کرد.

وی با ابراز تأسف از اینکه بسیاری قرآنیان استان از فرصت استاد دیدن محروم هستند، بیان کرد: اگر یک حافظ یا قاری راه‌یافته به مرحله کشوری بخواهد برای ارتقای سطح خود از محضر یک استاد در دسترس بهره‌مند شود، این امکان برایش فراهم نیست لذا می‌طلبد متولیان این مسابقات تمهیداتی برای این موضوع بیندیشند و کارگاه‌ها و اساتیدی را پیش‌بینی کنند.

کارگر با تصریح اینکه عملکرد متسابقان در مسابقات قرآن دستگاه‌ها مطلوب است، اضافه کرد: قرآنیان استان در مسابقات قرآن نهادهایی چون شرکت گاز، اداره کار و غیره مقام‌های برتر کشوری را کسب می‌کنند و این دست موفقیت‌ها مرهون دوره‌های آموزشی برای این افراد بوده است. طبعاً این نکات فقط متوجه اوقاف نیست و حتماً یک کار بین‌دستگاهی و هم‌افزا باید شکل گیرد، اما اوقاف به‌عنوان بانی و رهبر مسابقات سراسری قرآن در خط مقدم قرار دارد که باید بتواند ظرفیت نهادهای قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، مؤسسات و مراکز قرآنی و فعالان و دغدغه‌مندان را برای برگزاری فرآیند مسابقات قرآن از لحظه آغاز ثبت‌نام تا برگزاری مراسم اختتامیه فرا بخواند تا شاهد مسابقات قرآن فاخر و در طراز باشیم.

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان در پایان گفت: شیوع کرونا و البته عملکرد برخی از ما مسئولان خواه ناخواه مسبب رخوت و کسالت در بین برخی قرآنیان شده است، لذا می‌طلبد فضای گفت‌وگویی و برگزاری نشست‌ها و جلسات بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد و نشاط و پویایی به فضای قرآنی بازگردد.

انتهای پیام
captcha