جامعه قرآنی برای ورود به جهاد تبیین از حصار مؤسسات خارج شود
کد خبر: 4041549
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۲

جامعه قرآنی برای ورود به جهاد تبیین از حصار مؤسسات خارج شود

مسئول کارگروه گفتمان‌سازی جلسات خانگی جامعه قرآنی عصر در چهارمحال‌وبختیاری با تأکید بر اینکه جامعه قرآنی برای ورود و نقش‌آفرینی در عرصه جهاد تبیین باید از حصار مؤسسات خارج شود، گفت: به نظر می‌رسد گسترش جلسات خانگی و عمومی قرآن راهکار مناسبی برای این امر باشد.

سجاد شفیع پور، مدیر گروه جامعه قرآنی عصر

سجاد شفیع‌پور، مسئول کارگروه گفتمان‌سازی جلسات خانگی قرآن جامعه قرآنی عصر در چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌‌وگو با ایکنا در تشریح چیستی جهاد تبیین با اشاره به اینکه باید دو مفهوم جهاد و تبیین توأمان مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب سال‌هاست که از واژه تبیین در سخنان خود بهره می‌گیرند و خواستار انجام آن می‌باشند. به عنوان نمونه در سال 95 ایشان خطاب به دانشجویان می‌فرمایند: «تبیین اساس کار ماست، ما با ذهن‌ها مواجهیم، با دل‌ها مواجهیم، باید دل‌ها قانع شود»، تعبیر جهاد تبیین در ماه‌های اخیر از طرف ایشان مطرح و مورد تأکید واقع شده است.

وی ادامه داد: سال‌هاست که دشمن یک جنگ روایتی و شناختی تمام عیار و همه‌جانبه را علیه اذهان مردم ما آغاز کرده و این جنگ در سال‌های اخیر به مدد بهره‌گیری از رسانه‌های نوین به‌ویژه فضای مجازی شدت پیدا کرده است. در این جنگ دشمن حق و باطل را به هم آمیخته و آن را از دید خود روایت می‌کند که بر همین اساس، راهکار مقابله با این جنگ از سوی مقام معظم رهبری جهاد تبیین معرفی شد.

شفیع‌پور با تصریح اینکه تبیین به معنای جدایی و فاصله دو چیز است و در بسیاری از آیات قرآن به معنای ظهور و وضوح آمده است، گفت: بنابراین جهاد تبیین به معنای تلاش همه‌جانبه در جهت آشکارسازی حق و باطل و فاصله انداختن میان حق و باطل به وسیله روشنگری و دلایل روشن است. در جهاد تبیین شناخت اولویت‌ها ضرورت دارد و همانطور که از بیانات رهبر انقلاب برداشت می‌شود، در حال حاضر مهم‌ترین اولویت جهاد تبیین، تبیین اصول و امهات انقلاب مورد تهاجم دشمن و نیز بیان عملکرد و کارنامه انقلاب می‌باشد.

تشریح نقش قرآنیان در جهاد تبیین

این فعال قرآنی استان در خصوص نقش قرآنیان در جهاد تبیین، بیان کرد: برای آنکه بتوانیم نقش قرآنیان را در جهاد تبیین و مقابله با هجمه‌های دشمن علیه اسلام و انقلاب مشخص کنیم باید ابتدا جایگاه قرآن در این جهاد را تعریف و مشخص کنیم. باید دانست که طبق صریح قرآن در آیه شریفه هَٰذَا بَيَانٌ لِلنَّاسِ (آل‌عمران/۱۳۸)، اساس قرآن مبتنی بر تبیین بوده و این کتاب آسمانی بیانی روشنگر برای مردم است، بنابراین مبنای جهاد تبیین باید مبتنی بر قرآن باشد چرا که اساس انقلاب ما مبتنی بر آموزه‌های قرآنی است.

شفیع‌پور با ذکر اینکه از دوجنبه روش‌شناختی و دوم معرفت‌شناختی می‌توان در جهاد تبیین از قرآن کریم بهره گرفت. تصریح کرد: واکاوی و کشف روش قرآن در تبیین مسائل و شبهات، نیازمند توجه ویژه از سوی جامعه قرآنی است و می‌تواند نقش مؤثری در اثر بخشی جهاد تبیین داشته باشد. همچنین بهره‌گیری از معارف قرآن در پاسخگویی به شبهات و تمیز میان حق و باطل نیز اصل دیگری است که باید مورد توجه باشد.

رابط فضای مجازی جامعه قرآنی عصر استان تأکید کرد: امروزه دشمن با جنگ شناختی نظام اسلامی را هدف گرفته و وظیفه اصلی قرآنیان این است که با بهره‌گیری از معارف قرآن و اهل‌بیت(ع) در مقابل این شبهات ایستادگی کنند. متأسفانه بخشی از جامعه قرآنی در حال حاضر در متن این جهاد نیست، به نظر می‌رسد این بخش مبتلا به درون‌گرایی شده و گویی قرآنیان در دیوار مؤسسات محصور مانده‌اند.

شفیع‌پور با تأکید بر اینکه جامعه قرآنی برای ورود و نقش‌آفرینی در عرصه جهاد تبیین باید از حصار مؤسسات خارج شود، گفت: به نظر می‌رسد گسترش جلسات خانگی و عمومی قرآن راهکار مناسبی برای این امر باشد. البته باید به این نکته توجه کرد که امروزه گسترش معارف قرآن و تبیین شبهات نیازمند بهره‌گیری بهتر از رسانه‌های نوین جمعی همچون فضای مجازی و غیره می‌باشد.

تمدن‌سازی بدون نیروهای مردمی محقق نمی‌شود

مسئول کارگروه گفتمان‌سازی جلسات خانگی جامعه قرآنی عصر با ذکر اینکه قطعاً جهاد تبیین حرکتی در راستای تمدن‌سازی نوین اسلامی است، افزود: تمدن‌سازی بدون حضور نیروهای مردمی محقق نخواهد شد و به نظر می‌رسد گسترش حلقه‌های میانی مدنظر مقام معظم رهبری راهکار مناسبی برای استفاده از ظرفیت نیروهای مردم در جهاد تبیین است. جلسات خانگی و عمومی قرآن با رویکرد معارفی و تربیتی یکی از این حلقه‌های میانی خواهد بود که می‌تواند اعضای خانواده و عموم افراد جامعه را در مقابل هجوم شبهات دشمن بیمه سازد.

شفیع‌پور بیان کرد: به برکت انقلاب اسلامی فضای قرآنی جامعه گسترش فراوانی پیدا کرده و قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. به نظر می‌رسد دستاوردهای قرآنی پس از انقلاب و به‌ویژه در سال‌های اخیر نیازمند تبیین است و باید مورد توجه قرار گیرد. متأسفانه امروز نگاه انتقادی بر فضای قرآنی از توجه به دستاوردها سبقت گرفته است، اگر چه اکنون ما با فضای مطلوب قرآنی در جامعه فاصله داریم ولی رویش‌های بسیاری در این فضا در سال های پس از انقلاب داشته ایم که افزایش قابل توجه حافظان و قاریان و نخبگان قرآنی به‌ویژه در میان قشر نوجوان و جوان، درخشش نمایندگان کشور در مسابقات بین‌المللی، گسترش مؤسسات و رسانه‌های قرآنی و افزایش چشمگیر کتاب‌ها و پژوهش‌های قرآنی تنها بخشی از این دستاوردهاست.

دانشجوی دکتری علوم قرآنی با تصریح اینکه در حال حاضر در کنار مراکز علمی و دانشگاهی مجامع و مؤسسات گوناگونی در کشور در امر فعالیت‌های قرآنی فعال و نقش‌آفرین هستند، گفت: یکی از این مجامع، جامعه فرهنگی قرآنی عصر است که در سال‌های اخیر فعالیت‌های گوناگونی در عرصه قرآنی کشور داشته و در حال حاضر مهم‌ترین فعالیت آن پیرو دستور مقام معظم رهبری، بر گسترش جلسات خانگی قرآن متمرکز است که خوشبختانه نتایج مثبتی نیز تا کنون در این امر به‌ویژه در استان ما حاصل شده است و برنامه‌ریزی‌های خوبی در جهت ترویج و گسترش جلسات خانگی به‌ویژه در ماه مبارک رمضان در دستور کار این جامعه قرآنی قرار دارد.

انتهای پیام
captcha