نمایندگان چهارمحال‌وبختیاری از مرحله کشوری مسابقات سراسری می‌گویند
کد خبر: 3933802
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۹

نمایندگان چهارمحال‌وبختیاری از مرحله کشوری مسابقات سراسری می‌گویند

مرحله کشوری مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه روز گذشته با ضبط آثار نمایندگان چند استان از جمله چهارمحال‌وبختیاری در گروه آقایان به میزبانی صدا و سیمای استان‌ها رسماً آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه دارد.

شیوع کرونا مهم‌ترین رقابت قرآنی ملی را در چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تحت تأثیر قرار داد و به جز مرحله شهرستانی، که کرونا هنوز به بحران تبدیل نشده بود و مسابقات روند عادی را طی می‌کرد، مراحل استانی و کشوری این رویداد بزرگ قرآنی با محدودیت‌ها و تدابیری که اتخاذ شد روی زمین نماند. بنابراین، مرحله کشوری مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه روز گذشته با ضبط آثار نمایندگان چند استان از جمله چهارمحال‌وبختیاری در گروه آقایان به میزبانی صدا و سیمای استان‌ها رسماً آغاز شد و تا یک هفته ادامه دارد. در گروه بانوان نیز نمایندگان راه‌یافته استان‌ها به مرحله کشوری از امروز براساس زمان‌بندی در ادارات اوقاف و امور خیریه استان‌ها به صورت ویدئوکنفرانسی به رقابت می‌پردازند. بر این اساس، نمایندگان استان در روز ۲۲ آبان‌ماه وارد این مسابقات می‌شوند. ایکنا چهارمحال‌وبختیاری گفت‌وگویی با ناظر فنی ضبط آثار نمایندگان استان در گروه آقایان و نیز دو متسابق استان داشته و نظر آنان را در خصوص روند مسابقات جویا شده است.

مهدی پرتویی، مدرس و داور با سابقه قرآن در استان، در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه در شرایط کرونایی این شیوه برگزاری مسابقات در مراحل استانی و کشوری تنها راهکار بود، اظهار کرد: تدبیر مسئولان برگزاری مسابقات این بود که آثار نمایندگان استان‌ها در گروه آقایان ضبط و برای داوری به سازمان مرکزی ارسال شود تا در بازه زمانی مشخص شده فیلم‌های ضبط شده به‌صورت زنده در شبکه قرآن و معارف سیما پخش و مورد ارزیابی قرار گیرند.

وی ادامه داد: وظیفه بنده به‌عنوان ناظر ضبط آثار متسابقان، نظارت بر روند کار و اجرای بهینه مسابقات بود تا همه جوانب امر از جمله صوت‌، نور، فیلمبرداری، شرایط متسابقان، انتخاب قرعه و سایر موارد تعیین شده در دستورالعمل اجرایی مسابقات به نحو شایسته انجام شود. با شرایط فعلی، این روند تنها راهکار بود و ضبط اجراها در استودیوی صداوسیما ابتکار خوبی بود تا فیلمبرداری به شیوه حرفه‌ای و با کیفیت خوب به انجام برسد و امیدواریم با داوری شایسته، شاهد موفقیت نمایندگان استان باشیم.

در ادامه، سجاد براتی بنی، رتبه دوم کشور در رشته دعاخوانی در دوره گذشته مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه و متسابق این رشته در چهل‌وسومین دوره این مسابقات، به خبرنگار ایکنا گفت: در اینکه شرایط کرونایی محدودیت‌های فراوانی را تحمیل کرده شکی نیست، اما بنده در قالب یک متسابق حاضر در مسابقات سراسری قرآن، پیشنهادم را به قره‌شيخلو ارائه دادم مبنی بر اینکه بهتر بود نمایندگان استان‌ها به‌صورت نوبتی در تهران حاضر شوند و در شرایطی یکسان به اجرای مسابقه بپردازند.

وی با تأکید بر اینکه استان‌های محروم از داشتن استودیوی مجهز، امکانات و تجهیزات به‌روز نیز محروم هستند، اظهار کرد: در چنین شرایطی نوع و شیوه اجرای برنامه متسابقان تحت تأثیر قرار می‌گیرد و طبیعتاً ممکن است شرایط یکسانی برای همه متسابقان ایجاد نشود.

براتی استفاده از ناظر بومی را نکته قابل تأمل این مسابقات برشمرد و گفت: بهره‌مندی از ناظر بومی، اجحاف در حق استان‌هایی است که با رعایت دقیق و عادلانه دستورالعمل اجرایی ابلاغ شده، همه حدود و مرزهای تعیین‌شده را رعایت می‌کنند که خوشبختانه این اتفاق در استان ما افتاد.

آسیب متسابقان از تغییرات آئین‌نامه مسابقات

دعاخوان ممتاز کشور تغییرات آئین‌نامه اجرایی مسابقات در رشته دعاخوانی را یادآور شد و بیان کرد: امسال ششمین سال برگزاری مسابقات سراسری اوقاف در این رشته است که در سال‌های گذشته داوری این رشته بر عهده اساتید و داوران قرآنی بوده حال آنکه اساتید دعا و مناجات‌خوانی فراوانی در کشور داریم که جای آنان در کرسی داوری مسابقات خالی است و این انتقاد را در جلسه حضوری با ریاست مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح و اعلام کردم که جا دارد متخصصان رشته دعاخوانی که کم هم نیستند در جایگاه قضاوت این رشته قرار گیرند، ضمن اینکه پیشنهاد دادم که دوره‌های داوری برای افراد برگزیده رشته دعاخوانی برگزار شود که امیدوارم این پیشنهادات ترتیب اثر داده شود.

براتی با ذکر اینکه تغییرات آئین‌نامه اجرایی مسابقات سبب آسیب به متسابقان می‌شود‌، تصریح کرد: تا پیش از این مدت‌زمان اجرا برای متسابق دعاخوانی، ۷ دقیقه بود و امسال در روز مسابقه متوجه شدیم این میزان به ۶ دقیقه تقلیل یافته حال آنکه متسابق تمام برنامه‌ریزی خود را بر مبنای ۷ دقیقه انجام داده است. امسال شاهد بودیم که تغییرات آئین‌نامه اجرایی مسابقات در رشته حفظ باعث شد در گروه آقایان هیچ‌یک از حافظان استان نتوانند به مرحله کشوری راه پیدا کنند. در سال‌های گذشته پنج نفر اول دعاخوانی بدون گذراندن مرحله استانی وارد مرحله کشوری می‌شدند و تنها رشته‌ای بود که استان ما می‌توانست دو نماینده در مرحله فینال داشته باشد که امسال آئین‌نامه تغییر یافت و دعاخوانان بایستی در مرحله استانی هم شرکت می‌کردند و مرحله کشوری نیز تک‌مرحله‌ای شد که به این ترتیب تنها یک نماینده از استان وارد مرحله کشوری شد.

برگزیده دعاخوانی در کشور در پاسخ به این پرسش که روند ضبط اجرا را چگونه دیدید، توضیح داد: گذشته از مبحث استودیو که مطرح شد، کاستی‌هایی نیز در روند کار وجود داشت از جمله اینکه مدت‌زمان لازم برای مرور قرعه انتخاب شده ۱۵ دقیقه است که این فرصت به بنده داده نشد و کار با عجله پیش رفت؛ ضمن اینکه صفحه پرینت شده قرعه خوانا نبود و اعراب‌گذاری به سختی قابل تشخیص بود.

ناهمخوانی حجم قرعه و مدت زمان مرور پیش از اجرا

مهدی خدیوی، قاری ممتاز استان و متسابق رشته قرائت تحقیق در چهل‌و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: در شرایط کرونایی که بسیاری از افراد را درگیر کرده است، آماده بودن قاری برای چنین مسابقه مهمی در سطح کشوری بسیار حائز اهمیت است و چه بسا شماری از متسابقان گرفتار این بیماری باشند و مسابقات را از دست بدهند. متسابقان شهرستان‌ها که می‌بایست خود را به محل ضبط آثار در مرکز استان می‌رساندند شرایط یکسانی با متسابقان مقیم مراکز استان‌ها ندارند و باید دغدغه به‌موقع رسیدن و خستگی راه را در کنار استرس مسابقه تحمل کنند.

خدیوی با اشاره به مدت‌زمان اندک و غیراصولی برای مرور قرعه انتخاب شده که یک قرعه یک‌صفحه‌ای بود، تصریح کرد: حداقل به مدت اجرای یک متسابق باید وقت مرور به قاری بعدی داده شود تا بتواند قرائتش را تنظیم کند اما با توجه به افزایش حجم قرعه در مقایسه با سال‌های قبل، مدت زمان کمی برای مرور و بررسی قرعه در اختیار داشتم.

این قاری ممتاز استان بیان کرد: در سال‌های قبل، از یک ماه پیش از مرحله کشوری حدود ۶۰ قرعه را در اختیار متسابق قرار می‌دادند تا خود را برای مسابقات آماده کند اما امسال از ۴۸ ساعت قبل ۳۱ قرعه یک‌صفحه‌ای اعلام شد که در این مدت کوتاه امکان برنامه‌ریزی و تمرین و بررسی تمام قرعه‌ها وجود نداشت. اگر بنا باشد متسابقان سایر استان‌ها که در روزهای بعدی وارد مسابقات می‌شوند نیز همین قرعه‌ها را در اختیار داشته باشند می‌توان گفت که در حق استان‌هایی که در روز نخست ضبط آثار داشتند، اجحاف شده است.

خدیوی با بیان اینکه با تمرین مستمر روزانه در خانه برای این مسابقات آماده شدم، ادامه داد: روز و ساعت مسابقه از یک هفته پیش به ما اعلام شد و در این مدت نیز تمرینات را افزایش دادم و رضایت نسبی از اجرای خودم دارم اگرچه تک‌مرحله‌ای شدن مسابقات عملاً کار را برای ما دشوار کرده است.

انتهای پیام
captcha