نگاهی به فعالیت‌های «مجمع خیران قرآن و عترت» چهارمحال‌وبختیاری
کد خبر: 3861513
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۶

نگاهی به فعالیت‌های «مجمع خیران قرآن و عترت» چهارمحال‌وبختیاری

گروه فعالیت‌‌های قرآنی ــ رئیس مجمع خیران قرآن و عترت چهارمحال‌وبختیاری گفت: مجمع خیران قرآن و عترت استان به صورت کاملاً مستقل فعالیت می‌کند اما ارتباط مستقیمی با فعالیت‌های دیگر نهادها دارد؛ لذا مدیران این ادارات به عنوان ارکان اصلی این مجمع در حال فعالیت هستند.

نگاهی بر فعالیت‌های «مجمع خیرین قرآن و عترت» چهارمحال‌وبختیاریاواخر سال 95 با توجه به احساس نیاز در عرصه فعالیت‌های قرآنی، جمعی از معتمدان و قرآنیان استان دغدغه تأسیس تشکیلاتی را داشتند تا بتوانند کمک‌های مردمی را به سمت و سوی فعالیت‌های قرآنی سوق دهند، در همین راستا تشکیل مجمع خیران قرآن و عترت(ع) چهارمحال‌وبختیاری در دستور کار قرار گرفت و تا کنون مشغول فعالیت است.

در بدو امر، لازمه آغاز فعالیت این مجمع، قانونی بودن آن بود که بعد از مدتی مجمع با نام «مجمع خیران قرآن و عترت(ع) چهارمحال‌وبختیاری» مراحل ثبت را طی کرد و اساس‌نامه‌ آن تنظیم شد و در همین راستا، اهداف و اعضای مجمع نیز مشخص شدند.

این مجمع کاملاً مستقل فعالیت می‌کند و در عین حال در تعامل مستقیم با فعالیت‌های قرآنی دیگر نهادها مانند اداره کل اوقاف و امورخیریه استان، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دارالقرآن آموزش و پرورش و ... است؛ لذا مدیران این ادارات به عنوان ارکان اصلی مجمع در حال فعالیت هستند.

عبدالله اسلامی، رئیس مجمع خیران قرآن و عترت(ع) چهارمحال‌وبختیاری میهمان دفتر ایکنا بود و به پرسش‌های ما پاسخ داد که این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

ایکنا ـ اعضای مجمع خیران قرآن و عترت(ع) استان چند نفر هستند؟

این مجمع اعضایی مانند هیئت مؤسس و هیئت امنا دارد که از میان این افراد پنج نفر به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب شدند؛ دو نفر نیز به عنوان اعضای علی‌البدل در این مرکز فعالیت می‌کنند که در مجموع با احتساب بازرسان، اعضای مجمع به 11 نفر می‌‍رسد.

این مجمع کاملاً مردمی است و به همت مردم اداره می‌شود و البته باید گفت این مجمع مرکز اجرایی نیست و بیشتر به دنبال حمایت از مراکزی است که فعالیت‌های قرآنی را اجرا می‌کنند.

ایکنا - هدف از تشکیل مجمع خیرین قرآن و عترت(ع) چه بود؟

این مجمع مجموعه‌ای از اهداف را در دستور کار خود قرار داده است که توجه به مردمی‌شدن فعالیت‌های قرآنی، شناخت ظرفیت‌ها و ایجاد زمینه‌های لازم جهت جذب و مشارکت خیران در برنامه‌های قرآنی، تلاش در جهت راه‌اندازی و ساخت یک مرکز متمرکز جهت فعالیت‌های قرآنی در رسانه‌ها و مدارس با محوریت قرآنی و دینی از جمله اهداف بلندمدت این مرکز است.

همچنین کاهش بسیار شدید اعتبارات دولتی در بخش فرهنگی یکی از دلایل راه‌اندازی مجمع بود که به همین واسطه افزایش تأثیر و حضور مردم در انجام فعالیت‌ها نیز یکی دیگر از اهداف مجمع تعریف شده است، ضمن اینکه ساماندهی و اولویت‌بندی فعالیت‌های قرآنی که در حال انجام است و استفاده از تجربه استان‌های همجوار که مجمع خیران در آنجا فعال است و بهره‌گیری از تجربیان آن‌ها در زمینه اداره مجمع از جمله اهداف دیگر این مرکز است.

ترویج هرچه بیشتر فرهنگ قرآنی در جامعه از طریق اجرای برنامه‌های گوناگون و نیز توجه به برنامه‌های مردمی و جلسات خانگی  نیز از دیگر اهداف اصلی مجمع است؛ لذا به جلسات خانگی که به صورت خودجوش اداره می‌شوند توجه بسیاری شده است.

تعیین اولویت‌ها و انجام برنامه‌ریزی لازم در این زمینه، کاهش دغدغه فعالان قرآنی به واسطه وجود مشکلات مالی با تشکیل این مجمع مد نظر قرار گرفته است که اگر این مجمع از طرف مردم حمایت شود بسیاری از دغدغه‌های مالی برای اجرای فعالیت‌های قرآنی حل خواهد شد.

بهره‌گیری از توان سایر اساتید از طریق ایجاد زمینه‌های لازم برای مشورت، استفاده بیشتر از ظرفیت صداوسیما به منظور فرهنگ‌سازی در ساخت برنامه‌های متعدد قرآنی، تلاش در جهت بهره‌برداری از روش‌های نوین و موفق در زمینه کارشناسان در زمینه فالیت‌های قرآنی و دینی، حمایت از جامعه قرآنی در عرصه‌های مختلف از جمله اشتغال، ازدواج و ... نیز از جمله اهداف این مجمع است.

ایکنا - کدام یک از این اهداف محقق شده است؟  

در صدد تهیه زمینی از سوی خیران و ساخت آن به همت گروه دیگری از خیران هستیم تا مجمعی در قالب مدرسه‌ قرآنی بسازیم، در همین راستا در شهرستان فارسان زمینی برای این نیت اهدا شده است و اگر موانع برداشته شود این مکان احداث خواهد شد.

حمایت خرد از مؤسسات قرآنی یکی دیگر از برنامه‌های این مرکز بوده است که به همین منظور بسته‌های لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان و قرآن‌آموزان تهیه و در اختیار مؤسسات قرار گرفت.

همچنین به طور جدی درصدد ساخت مدرسه قرآنی هستیم، زمینی در شهر کیان در اختیار مجمع قرار گرفته است تا فعالیت‌های قرآنی را در قالب مجموعه‌ای همچون مدرسه قرآنی اجرا کنیم.

همچنین به دنبال یک محل درآمد ثابت برای مجمع هستیم تا مشکل کمبود بودجه قرآنی مؤسسات را حل کنیم و حمایت‌های مالی مؤسسات را افزایش دهیم، برای تحقق این موضوع به دنبال ارتباط ‌گیری و تعامل با تولیدکنندگان استان هستیم تا بخش کمی از درآمد خود را صرف فعالیت‌های قرآنی کنند، اما کمتر کسی حاضر به کمک در این زمینه است زیرا برخی از خیران به دنبال درخشیده شدن نامشان در کمک‌ها هستند.

ایکنا - مجمع خیرین قرآن و عترت(ع) شهرکرد در دیگر شهرستان‌ها نیز شعبه دارد؟

تأسیس نمایندگی مجمع در شهرستان‌های دیگر نیز در دستور کار قرار دارد تا نمایندگانی را برای پیگیری و ارتباط با خیران به شهرستان‎های اطراف اعزام یا تربیت کنیم که این فعالیت نیاز به بانک اطلاعاتی از فعالان قرآنی دارد تا حمایت از فعالیت‌های آن‌ها بهتر انجام شود.

ایکنا - نحوه شناسایی خیران به چه صورت انجام می‌شود؟

این شناسایی راه‌های بسیاری دارد که در حال حاضر کانال‌هایی ایجاد کرده‌ایم و در جلسات چهره به چهره با دوستان صحبت کرده‌ایم تا دریابیم کدامیک از خیران می‌توانند در موقعیت‌های مختلف در زمینه قرآنی ما را یاری می‌کنند.

ایکنا - میزان درآمد سالیانه مجمع چقدر است؟

در این زمینه نمی‌توان مبلغی اعلام کرد زیرا کار عملیاتی مجمع از سال 98 آغاز شده است و در سال‌های 96 و 97 بیشتر به برگزاری جلسات و برنامه‌ریزی گذشت و عملیاتی نشد، خیران ثابت و یا حتی ناشناس مجمع را یاری می‌کنند که هر ماه مبلغی ثابت را به حساب واریز کرده که در برنامه‌های قرآنی مؤسسات سطح استان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین از مراکز قرآنی درخواست کرده‌ایم که برنامه‌های اجرایی سالانه‌شان را به مجمع ابلاغ کنند که این مراکز بر اساس میزان فعالیت‌هایشان در اولویت قرار می‌گیرند لذا خیرانی که پولی به مجمع کمک می‌کنند اطمینان داشته باشند که این مبالغ بر اساس اولویت‌بندی و به صورت هدفمند، میان مؤسسات تقسیم می‌شود.

ایکنا - پل ارتباطی شما با مردم چیست؟

مرکز مجمع در یک واحد اهدا شده از سوی خیران در شهرکرد، خیابان سعدی غربی، کوچه 93، نبش خیابان ظفر قرار دارد که علاقه‌مندانی که می‌خواهند در این مرکز فعالیت کنند، می‌توانند به صورت حضوری به مرجع مراجعه کنند.

نیاز مجمع خیران به کمک‌های نقدی محدود نمی‌شود و از خیران این انتظار را داریم که نیات قرآنی را وارد مجمع کنند و خیران می‌توانند زمین و یا ساختمانی را به نام مجمع وقف کنند و حتی در اساس‌نامه مشخص شده است که اگر مجمع به هر دلیلی منحل شد، داریی‌های مرکز توسط چه کسانی و با چه هدفی مورد استفاده قرار گیرد.

ایکنا - نمونه‌ای از فعالیت‌های قرآنی که از ابتدای سال تا کنون داشته‌اید را بیان کنید.

حمایت از مؤسسات قرآنی و جلسات خانگی، برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره‌های قرآنی به نیت دعوت از خیران و اعلام نیازهای قرآنی، از جمله فعالیت‌ها هستند.

حرف آخر..

نقش خبرگزاری ایکنا برای جذب خیران و فعالیت‌های قرآنی بسیار اثرگذار است؛ لذا از این رسانه برای معرفی برنامه‌های این مجمع که قطعاً منجر به جذب خیران نیز خواهد شد درخواست همکاری داریم.

انتهای پیام
captcha