مردم باید عدالت مالیاتی را در عمل احساس کنند/ مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم مالیاتی فعال خواهد شد
کد خبر: 3827723
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۱
حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی:

مردم باید عدالت مالیاتی را در عمل احساس کنند/ مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم مالیاتی فعال خواهد شد

گروه سیاسی ــ رئیس قوه قضاییه، «عدالت مالیاتی» را سنگ زیربنای نظام مالیاتی در کشور توصیف کرد و با بیان اینکه مردم باید این عدالت را در عمل احساس کنند، بر ضرورت تبیین مصارف مالیات در کشور و همچنین ساماندهی نظام مالیات بر ارزش افزوده تأکید کرد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی امروز، سه‌شنبه 25 تیرماه، در دیدار فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی، امیدعلی پارسا، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور و چند تن از مدیران کل مالیاتی، کار متصدیان امور مالیاتی را به ویژه در شرایط فعلی که دشمن در مسیر فروش نفت فشارهایی وارد می کند، بسیار بااهمیت دانست و تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که باید اقتصادمان بدون وابستگی به نفت تنظیم شود تا ماندگار باشد لذا در برنامه‌های توسعه، بر کاهش درآمدهای نفتی و افزایش درآمدهای غیرنفتی از جمله مالیات تاکید شده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پرداخت مالیات طبق قانون وظیفه آحاد جامعه است، مأموران مالیاتی را پلیس مالی کشور توصیف کرد و ادامه داد: برای بهبود بیشتر ساز و کارهای دریافت مالیات باید یک نظام هوشمند طراحی شود تا درآمد افراد، شرکت‌ها و مشاغل مختلف به صورت دقیق محاسبه شود و به این ترتیب نقش اشخاص و عوامل انسانی در محاسبه و دریافت مالیات، کاهش یابد.

حجت‌الاسلام رئیسی با ابراز خرسندی از روند رو به کاهش فرارهای مالیاتی، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در این عرصه تاکید کرد و افزود: اولا همه آحاد ملت و کسانی که مسئولند باید بدانند که پرداخت مالیات، کمک به کشور، چرخه تولید، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است. اما مهمترین محور در این عرصه، احساس عدالت مالیاتی در عمل است. نباید دریافت مالیات‌ها به گونه‌ای باشد که یک کارمند ببیند بلافاصله مالیات از حقوق او کسر می‌شود اما صاحب یک کسب و کار بزرگ یا یک شرکت با درآمد زیاد، با انواع ترفندها از پرداخت مالیات فرار می‌کند.

رئیس قوه قضاییه، تبیین محل مصارف مالیات را نیز از جمله مهمترین مؤلفه‌های فرهنگ‌سازی دانست و اظهار کرد: باید مردم به روشنی بدانند که مالیات‌هایشان در کجا مصرف می‌شود و این تبیین، وظیفه متولیان امور مالیاتی است زیرا عموم مردم ما بسیار هوشمند و قانونمدار هستند و ما باید از فضای مجازی و حقیقی برای تبیین دقیق موضوعات و اقناع افکار عمومی استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام رئیسی درباره وظایف دستگاه قضایی در قبال جلوگیری از جرایم مالیاتی نیز بیان کرد: ما در این زمینه کمال همکاری را با سازمان امور مالیاتی خواهیم داشت و در این راستا مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم مالیاتی نیز در آینده‌ای نزدیک فعال خواهد شد. شعب ما هم نهایت همکاری را خواهند داشت منتها کارشناسان مالیاتی باید در کنار قضات حضور داشته باشند تا رسیدگی‌ها به شکل دقیق و کارشناسی شده صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به برخی گلایه‌های مردمی درباره مالیات بر ارزش افزوده نیز تاکید کرد: از ابتدا مالیات بر ارزش افزوده نیازمند برخی زیرساخت‌ها بود که ایجاد می‌شد. بر همین مبنا باید یک سامانه هوشمند ایجاد شود و امر مالیات بر ارزش افزوده ساماندهی گردد.

حجت‌الاسلام رئیسی در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از تلاش کارکنان سازمان امور مالیاتی در سراسر کشور، اعتماد مردم را سرمایه اجتماعی کشور و این سرمایه را مهمترین مؤلفه اقتدار و امنیت ایران دانست و اظهار کرد: مردم متدین و همیشه در صحنه، سرمایه بزرگ اجتماعی کشور هستند که این سرمایه با ایجاد اعتماد بیشتر، افزایش می‌یابد. برای ایجاد این اعتماد نیز باید احساس عدالت در همه ابعاد وجود داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه همچنین بر ضرورت توجه به کارآمدی نظام مالیاتی کشور و همچنین رعایت کرامت انسانی مودیان مالیاتی تاکید کرد و گفت: گرفتن مالیات از مردم، به هیچ عنوان مستلزم بی‌احترامی نیست و کوچک‌ترین تعدی و اجحافی نباید در این عرصه صورت گیرد. علاوه بر این همگی باید توجه داشته باشیم که اقدامات‌مان زمان‌شناسانه باشد تا اجرای آن تسهیل شود.

براساس این گزارش، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در این دیدار به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام

captcha