قرآنیان با قابلیت‌های فضای مجازی آشنا شوند
کد خبر: 3821534
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹

قرآنیان با قابلیت‌های فضای مجازی آشنا شوند

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ثارالله شهرکرد گفت: نهادهای متولی فرهنگی و قرآنی می‌توانند با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از اساتیدِ صاحب تجربه، قرآنیان را از زمینه‌های کاربرد فضای مجازی در ترویج و آموزش قرآن آگاه و آن‌ها را با شیوه استفاده از این قابلیت مهم آشنا کنند.

امروزه گستره کار در حوزه فضای مجازی بسیار زیاد است و یکی از موضوعات مهم در حوزه فضای مجازی، فعالیت‌های جمعی و اثربخش در موضوعات تخصصی مانند موضوعات قرآنی است. با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر بهره‌گیری از فضای مجازی در ترویج مفاهیم قرآن کریم، لزوم هم‌افزایی قرآنیان با متخصصان فضای مجازی لازم و ضروری است. باید گفت که حوزه قرآنی فعالیت‌ها در فضای مجازی به قدر کافی گسترش نیافته و عموماَ قرآن در فضای مجازی مهجور است که باید تلاش شود مهجوریت کتاب آسمانی در فضای مجازی از بین برود. با نگاهی به وضعیت امروز می‌توان دریافت که بسیاری از فعالان، حافظان و قاریان قرآن در حوزه فضای مجازی فعال نیستند که باید راهکاری برای جذب این افراد به سمت فعالیت در فضای مجازی اتخاذ شود. از جمله می‌توان قرآنیان را با فعالیت‌های فضای مجازی در حوزه ترویج و آموزش آشنا کرد؛ چرا که بسیاری از آنان با فعالیت در این فضا موافقند اما هنوز به توانایی و مهارت لازم نرسیده‌اند.
در همین خصوص مصاحبه‌ای با سید امیرحسین حسینی، مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ثارالله شهرکرد انجام شده، این مؤسسه به‌عنوان مؤسسه پیشرو در بهره‌گیری از فضای مجازی در آموزش، تبلیغ و ترویج قرآن و نیز طراحی و ساخت فرآورده‌های فرهنگی و قرآنی مطرح است. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.
سید امیرحسین حسینی، مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ثارالله شهرکرد، در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری با اشاره به فراگیر بودن پدیده فضای مجازی در عصر حاضر، اظهار کرد: امروزه فضای مجازی جزء مهم‌ترین مؤلفه‌های تبلبغات موفق به‌شمار می‌رود که کارکرد مثبت آن وارد تمام فعالیت‌ها شده اما در حوزه قرآن، هنوز فاصله زیادی تا شرایط مطلوب وجود دارد.
وی با اشاره به تجارب موفق مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ثارالله در تولید فرآورده‌های قرآنی و محصولات الکترونیکی، تصریح کرد: در حوزه اطلاع‌رسانی و تبلیغاتِ برخط نیز کارهای خوبی صورت گرفته و تشکیل گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی و ارائه گزارش و اخبار به تمام افرادِ تحت پوشش آموزش‌های مؤسسه و نیز عموم مردم، سبب تسهیل و تسریع در امر اطلاع‌رسانی شده و بازدهی کار را به‌صورت چشمگیری افزایش داده است.

گسترش فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی در گرو حمایت دولت است
حسینی با ضروری خواندن پرداختن جدی به ظرفیت فضای مجازی برای نشر، ترویج و آموزش قرآن، بیان کرد: در این خصوص فراهم ساختن زمینه‌ای که بتوان قرآنیان را به سمت استفاده از این ظرفیت سوق داد، اهمیت فراوان دارد.
وی عدم تخصص اهل فرهنگ، فعالان قرآنی و قرآنیان در حوزه قابلیت‌های فضای مجازی و الکترونیکی را دلیل عمده عدم رشد فعالیت‌های قرآنی در عرصه فضای مجازی دانست و ادامه داد: می‌طلبد که دولت زمینهه و فضای رشد را ایجاد کرده و از طرح‌هایی که در این حوزه انجام می‌گیرد حمایت کند که در این خصوص تولید استارت‌آپ، اپلیکیشن، بازی‌های رایانه‌ای قرآنی و... نیازمند حمایت دولت هستند.
این حافظ قرآن اهمیت ارائه آموزش به اهالی فرهنگ و قرآن را یادآور شد و گفت: نهادهای متولی فرهنگی و قرآنی می‌توانند با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از اساتیدِ صاحب تجربه، قرآنیان را از زمینه‌های کاربرد فضای مجازی در ترویج و آموزش قرآن آگاه و آن‌ها را با شیوه استفاده از این قابلیت مهم آشنا کنند.
حسینی با بیان اینکه ورود هنر به فضای مجازی و افزایش جذابیت این‌گونه فعالیت‌ها در عرصه قرآن نیز در ترویج و نشر این کتاب آسمانی در میان مردم مؤثر است، گفت: استفاده از مقوله هنر و جذابیت‌های گرافیکی در راستای ارائه قرآن در قالب جذاب به مخاطبان مهم و ضروری است.
وی با اشاره به فرمان «آتش به اختیار» مقام معظم رهبری، بیان کرد: این فرمان ناظر به افسران جنگ نرم است که بر مبارزه مستقل هر کدام از جوانان و اهالی فکر و فرهنگ با جنگ روانی دشمن در سنگرهای معنوی تأکید و توصیه دارد.
مدیر مؤسسه ثارالله شهرکرد گفت: در راستای تحقق این فرمان رهبری، هر کدام از قرآنیان و فعالان عرصه فرهنگ می‌توانند با تفکر و تشخیصِ صحیح، در جهت پیوند فعالیت‌های قرآنی با فضای موجود امروز و استفاده از ابزار و فناوری نوین گامی بردارند.
انتهای پیام

captcha